Here I come

Så var beredd! Jag har bestämt mig för att vara med och sjunga med kören på lördag. Det gick helt ok igår kväll.
Var framförallt kul att träffa alla igen.Trots att vi fick några mindre bra nyheter om en medlem i kören.
Jag hoppas att det kommer någon personal från V-malm endå och lyssnar. De senaste gångerna har jag inte haft någon i publiken, så det vore kul med ett kärt ansikte iaf=)
Jag sitter här hemma och försöker att öva för fullt på de spanska spalmerna som vi kommer att uppträda med.
Lite andra svenska spalmer och adventssånger också förstås. Kommer att bli så himla kul och ser fram emot det jätte mycket.. Det blev även bestämt igår att klädseln skulle bli röd topp för damerna och herrarna skulle ha svart.
Så nu måste jag inhandla en röd topp, vilket jag inte tror att jag har. Har inte så mycket rött i min garderob. Varför vet jag ej då jag egentligen tycker att rött är en mycket fin färg.
Jag promenerade även till kören igår och det kändes jätte bra att röra på sig lite. Lite kallt, men så älskar jag endå känslan av att komma in i värmen efter en lång promenad ute i kyla och snö. Lite som känslan av en långdag i skidbacken och man kommer in på afterski´n till värmen och dricker nåt varmt för att värma sig.
Japp, tillbaka till övandet.
See yáll//Marielle


Enough

Nu får det vara nog... jag orkar inte längre med den här känslan. Tror att jag har magkatarr, men det är inget som är fastställt. Har varit hos min husläkare, men de hittar inget fel. Jag hade en till tid inbokad nästa vecka den 3 dec. Men jag ville ha en tidigare tid så jag ringde igår till st:eriks, men min läkare var såklart inte inne denna dagen. Och han skulle inte vara där på torsdag och fredag heller, så det är bara den 3e som gäller. Fick iaf reda på mina provsvar som jag hade gjort förra gången jag var där. De visade inget fel på dem heller. just shoot me...
Jag ber om ursäkt för mitt "glada" humör.  Är bara så himla trött på det här,har inte jobbat nu på två veckor och jag tänkte vara hemma den här veckan också, men nästa vecka får det vara nog. Har ju köpt på mig alla möjliga grejer som ska vara bra för magen. Hoppas att de kommer att hjälpa nåt. Saknar som sagt barnen jätte mycket. Dem ger så mycket kärlek och energi till en, även fast de ibland tar energi från en också=).
Ikväll ska jag promenera till Körövningen. Tar med mig en personal som sällskap. Ska bli så himla kul att komma igång med kören igen och sjunga. På lördag ska det bli Adventskonsert i Kungsholmskyrka. Förut hade jag bestämt mig för att inte vara med och sjunga för att vi ska sjunga spanska spalmer och det var jätte länge sen jag övade på dem,men igår fick jag mig en tankeställare.. Får se hur det går ikväll på övningen. De är ju himla roliga att sjunga.
Satt vid datorn igårkväll och lyssnade på original låtarna, de är himla bra asså.  Hoppas vi kan komma något i närheten till det. Vi får helt enkellt göra vårt bästa.
Förhoppningsvis så kan en personal följa med mig till konserten på lördag,men jag vill inte hoppas för mycket.
Har pratat med Bine också,men hon visste inte om hon kunde än.

Känner lite skuldkänslor för att jag och syrran inte har kommit iväg till småland än. Vi har fått boka om och om igen.
Men jag vill jätte gärna komma iväg till småland. Titta på fasters nya häst Musse och så.
Min "stökiga" granne har flyttat nu också. Känns väldigt konstigt... Ibland känns det nästan som att det är mitt fel att han var tvungen att flytta,men jag vet innerst inne att det inte är så. Även fast han var en plåga otaliga gånger så tyckte jag faktiskt om honom. Hoppas han får det bra på det nya stället. Önskar honom all lycka i livet!
Detta får avsluta dagens inlägg. Tack för att ni lyssnar!
//Er marielle


Ulla på nätet!

Pratade nydligen med min kära farmor och hon berättade att hon har startat en hemsida. Hon är konstnär och bor i Nässjö. Var inne och tittade på den nu. Mycket intressant läsning om Hultet, som de oturligt nog rev en gång i tiden. Hade gärna velat se hur den gården såg ut med egna ögon, när även min egen pappa sprang omkring där som liten pojk. Jag finns även med på några bilder där =) och så farmors fina tavlor förstås. Fast hon har gjort så mycket mer än det där.. Farmor, vet att du läser min blogg, så jag råder dig att lägga in några mer bilder på dina vackra tavlor. Varför inte ett broderi. Kommer ihåg många tågresor från Stockholm till Nässjö under min uppväxt då jag älskade att sitta brevid farmor som sydde tavlor medans vi åkte. Alla nyfikna blickar runtomkring och en gång kommer jag ihåg att jag fick bestämma vad farmor skulle sy. Jag tyckte att hon skulle sy en blå gunga och då blev det en blå gunga mellan två äppelträd. Var så stolt, och är det än idag!

Tack för alla fina ord, känns skönt att att veta att det finns folk där ute som tänker på en.
Kramar/ Er Marielle

Några mindre bra dagar..

...har det varit. Var länge sen jag skrev, men det har varit så mycket. Först blev jag förkyld, vilade upp mig på helgen och tillbaka med nytt chema på jobbet. Jobbar varje dag nu. 9 till 12 föruttom torsdagen som fortfarande är min långa dag.
Blev sjuk igen och var borta från jobbet i en vecka. Gick tillbaka till jobbet, men började må dåligt igen, nu av smärtor i magen och ömhet kring mage och rygg. Vet inte vad det är för nåt. Gick till läkaren idag där de undersökte och kände på magen, men inga konstigheter där. Tog blodprov och det var bra det med.
Fick rekommendation att ta det lugnt det närmaste dagarna och se om det blir bättre. Om det inte gör det skulle vi komma tillbaka. Han visste inte vad det kunde vara för nåt.

Just nu känns det piss, jag vill inte drunkna i de här känslorna nu och låta de ta över. Inte när jag äntligen har kommit så långt på väg mot att må bra. Med praktiken, Kören, som jag föresten inte varit på på länge på grund av sjukdom=(
Träningen som jag hade kommit igång med och jag hade äntligen börjat tycka bra om mig själv och hur mitt liv ser ut.
ja, ni hör ju själva på mig hur jag bara håller på att prata om allt negativt. Det är en av mina brister. Att så fort det händer något som påverkar mitt liv negativt så låter jag de känslorna styra allt annat. Jobbar på det, men måste erkänna att det är svårt. Vill bara blir frisk just nu, så att jag kan komma tillbaka till jobbet. Saknar barnen otroligt mycket. Har märkt nu de här dagarna när jag inte har träffat dem att de har mycket att göra med mitt välbefinnande. Saknar kollegorna också, alltid trevliga att prata med. Träningen vill jag komma igång med igen också.
Ucsh ett riktigt deppigt inlägg blev det idag, men kände så för att dela med mig till alla hur jag känner mig.
Men så heter ju endå min blogg "Marielle blottar sin själ" och det är just det jag gör.
Here is a peace of me, take it or leave it!


De som förgyller min vardag

är följande...

Linda T : Vi fann varandra i en mycket stökig klass i Sätraskolan. Gick där ett år tillsammans. Tappade sen kontakten av en slump, men hittade tillbaka till varandra när jag började på samma gymnasium som Linda gick på.
Och det är jag otroligt glad över att vi gjorde, för i Linda har jag en mycket fin vän som jag värdesätter högt.


Jessica : Som jag har träffat och lärt känna genom Linda, så om jag inte skulle ha träffat Linda igen skulle jag aldrig ha fått ennu en underbar vänskap som betyder så mycket för mig.  Vi har ofta roligt ihop och är riktiga djurvänner bägge två. Ser fram emot många år framöver att lära känna varandra på!


Sabine : Ja, här finns en historia som heter duga... Vi träffade varandra ute på ett LSS läger för kanske 10  år sen eller nåt. Och hur vi träffades, haha. Vi känner varandra utan och innan. Varje gång vi träffas ska det alltid hända nåt mysko av någon konstig anledning. Min "tvillingsyrra" vi har gått igenom mycket ihop. Och blivit starka individer tillsammans =).


Emeli : Som jag har träffat genom Sabine. Älskar Emelis klockrena kommentarer som gör mig glad igen om jag nån gång har en dålig dag eller är ledsen över något. En frisk fläkt i vardagen som jag saknar otroligt mycket. Förut var jag borta i världen, och nu så är det din tur. Nästa resa efter Sydafrika blir kanske till Egypten för att hälsa på dig och Ali.

Ja,listan skulle kunna bli hur lång som helst. men tyvärr har jag inte så mycket utrymme.
Även fast jag inte har tagit med er alla här, så tänker jag på och värdesätter er lika mycket som med dem som jag har tagit med.  Är otroligt tacksam över alla mina vänner och nära och kära.
Utan er skulle jag inte vara den jag är idag....
Tack


RSS 2.0