Laughter is the best medicine!

Ligger hemma i sängen och har laptopen i knät. Kollar på Doctors i bakgrunden. Mitt möte blev inställt idag då jag inte mår så bra för tillfället, fysiskt.
Har de senaste dagarna börjat lyssna på "Vakna med The voice" och jag tycker att det kan vara riktigt underhållande vissa stunder. Något som de har pratat mycket om den senaste tiden är alla "dessa" modebloggar som numera tydligen finns in the cyberspace. Jag måste erkänna att jag känner mig något borta och inte alls hänger med i svängarna. Det senaste är alltså att "videoblogga" och nu har jag varit inne på en del av dem "modebloggarna" som dem snackade om och jag tror aldrig att jag har skrattat så mycket på länge.. Jag har sagt och står för att man aldrig ska döma någon på förhand, och man kan aldrig veta om dem "driver" med oss eller inte.
Men roligt, det är det!

Not much to do around here...

Ja, jag sitter nu hemma hos mig på the kungsholme och kollar på "Harry potter" Fenixorden. Har på engelsk text också, som min lärare tipsade om.. bra, så man ser hur orden stavas. My spelling is kinda good, men det skadar inte att lära sig fler ord. Bygga på ordförådet helt enkelt!
Har som sagt inte gjort så mycket idag... Gått en promenad och tvättat, alltid nåt ;)
Imorn ska jag först på ett möte på morgonen, sen kommer en av mina kontaktpersoner från MISA och vi ska gå på promenad. Himla härligt med promenader. Efter det måste jag ta hand om tvätten och sen funderar jag på att bege mig ut till förorten, bästa svängen Hökarängen för att hämta min väska som jag lämnade kvar där sist jag var där. Har varit utan mina linser nu i några dagar, och nu när jag har vant mig vid att ha linser hatar jag att ha glasögon. Måste även inhandla mer, då de börjar ta slut.
Thats´s all for now, see ya later aligatorrr

P.s hoppas jag fått min bok till på tisdag, eller iaf torsdag.

Feeling blue...

Jag känner mig något taskig som aldrig kom till Chaplins, Michael Jackson hyllning idag och det enda som jag kan säga för att försvara mig är att jag känner mig helt slut, psykiskt slut just nu och att jag helt enkelt inte orkade. Så idag har jag då haft en hemmadag med filmtittande och åtskilliga timmar framför datorn. Vet, inte så nyttigt. Men nyttig får jag vara imorn... 
Så i alla fall, förlåt Chaplin att jag aldrig dök upp, det var verkligen inte för att jag inte ville komma, det ska du veta. Men så för att visa att jag tänker på dig och på din bortgångna stora idol så lägger jag upp en video som vi spelade in för ett tag sen när jag var hemma hos Chaplin.
Hon visar upp sin stora talang med att.. ni får se helt enkelt...
P.S försök att ignonera mitt patetiska "Wohonande" på slutet.

Varför blir aldrig saker som jag vill? Av någon anledning så funkar det inte att lägga upp den nu.Åhhh, blir alldeles tokig på sådana här saker...  Får lägga upp den vid ett senare tillfälle då, (om jag nu lyckas bättre då..)
// Hugs N kisses

Hej härliga ungar...

...gud vad jag har saknat er! 
Ja, som sagt så var det min första dag på praktiken/jobbet på ca två månader idag. Jag var såklart lite nervös över att komma tillbaka, men blev så varmt välkommen tillbaka av både barn och kollegor.
Det var kanske ca 13 barn där idag och jag fick träffa tre nya små sötingar som börjat hos oss.
En jätte söt liten kille, som darrade lite lätt på läppen ibland då allt blev lite för mycket med allt nytt. "mamma, pappa", snyft. Sen var det två flickor och den ena är engelskspråkig. Nu har vi allt som allt fyra stycken barn som är engelskspråkiga. Vissa kan både engelska och svenska, medan andra bara kan engelska.
En av de nya flickorna kan både engelska och svenska och hon är så otroligt söt då hon blandar språken.
Som en sak hon sa tidigare idag, " I´m gonna make a koja" hehe
Dessutom så var F så otroligt gosig idag och han satt i mitt knä och jag läste saga efter saga för honom.
Längtar redan tillbaka till dem... men nu får jag vänta enda till onsdag då jag ska dit igen.
På vägen hem från praktiken/jobbet så passade jag på att gå och boka en tid hos frissan som ligger just på vägen hem. Jätte skönt att ha det gjort. "Sure baby yes" heter stället och jag har fått det rekommenderat. Hoppas att det uppfyller alla mina förväntningar. Men det får jag helt enkelt se nästa fredag.
Hade egentligen tänkt att gå på parkteatern ikväll och titta på en föreställning som heter " salong giraff". Jag var och tittade på det förra sommaren då det var improviserad chlagerkväll, och det var riktigt bra. 
Visste inte riktigt om det skulle vara samma i år, men tänkte gå och titta.
Dessvärre så kände jag mig helt slut efter min första dag på förskolan så jag skippade det.
Istället gick jag och åt på resturang med västermalm som ligger på andra sidan S:t eriksbron från mig och jag ansåg att det var ett helt ok avstånd för mig att ta mig nånstans ikväll. Hehe, en aningens lat :)
Imorgon ska min kompis vara med och hålla en slags minnes/hyllnings event för Michael Jackson på Norrmalmstorg kl 16. Kom gärna om ni vill visa eran uppskattning.  Jag själv ska verkligen försöka att ta mig dit!
Sussa sött!


Jag ska flytta...

...men inte idag!
Jag känner nu att jag har kommit till en punkt då jag är nyfiken på världen utanför ett gruppboende.
Jag ska inte flytta snart, men i sinom tid. Jag ska börja att smygtitta in i framtiden och forska över vad jag behöver bli bättre på för att klara mig själv. Bara tanken på att det nån gång kommer att hända gör mig lugn inombords.
Till dess ska jag ha det så bra jag kan och göra "nuet" till det bästa för mig själv och min omgivning.
//Kram


I´m back on track!

Jag kan inte med ord beskriva hur bra det kändes att vara tillbaka på kören. Träffa alla igen, och det har hunnit hända så otroligt mycket sen sist. Suzanna har fått barn, en liten flicka på tre månader med namnet Lovisa. Jätte gullig och hon satt så tyst och stilla och lyssnade på oss under kvällens gång. Karin, körledaren har kommit tillbaka och hon verkar vara trevlig. Idag sjöng vi fyra olika sånger. Jag kände i alla fall igen en av dem.
Vi kommer att sjunga dem på Högmässan i kungsholmskyrka kl 11 lördagen den 6 Sep. Ni är alla välkomna dit då och lyssna.
Jag blir så himla lycklig av det här och kommer aldrig att ångra att jag gick dit för första gången för ett år sen nu.
Och trots att jag inte varit där på ett tag så är det ingen fara. Alla säger så öppet bara att ibland så är man borta, det kan vara några veckor, månader eller till och med år. Det beror på vad som händer i ens liv. Hur mycket tid man har.
Just nu är jag lycklig, och då får jag vara det!

Inte alltid lätt!

Det är inte alltid lätt att uttrycka sig på rätt sätt och man tänker oftast aldrig på konsekvenserna i ögonblicket när man säger eller skriver sina åsikter.  Det har jag fått uppleva och lärt mig av den senaste tiden.
Och jag hoppas att även de personer som varit inblandade i detta lärt sig något de också.  Alla lär vi oss något nytt varje dag eller utvecklas som människor som vi kan ha användning för i framtiden.
Idag har jag varit i skolan och det känns väldigt bra än så länge. De vid mitt bord frågade till och med vad jag gjorde där för att de tyckte att jag var så bra. Visst kände man sig lite stolt, men man kan alltid bli bättre och det finns alltid nån som kan göra det bättre än en själv. Men jag måste erkänna att det känns ganska bra att vara en av de som är bäst i klassen. Efter skolan åkte jag till västermalm och jag har pratat lite med personalen. No hard feelings :)
Strax ska jag och en personal promenera iväg till kören och det ska bli jätte kul. Var så länge sen jag var där nu, och dessutom så har vi en ny körledare. Ny för mig i alla fall, jag började efter att hon tagit tjänstledigt.
Jätte kul känns det i alla fall att det är två stycken som har hört av sig till mig från kören och frågat om jag skulle komma ikväll. Nu ska det bli jätte skönt att komma ut på en liten promenad och få frisk luft.

Om du bara...

Om du bara skulle ha sagt att du hörde mig och respekterade att jag hade uppfattat de här situationerna på det sättet som jag gjorde så skulle jag ha varit nöjd. Då skulle vi inte ha haft något att tjafsa om.
Och det är det som jag har försökt att få sagt den senaste tiden.
Att du inte håller med mig och tycker att jag överdriver det hela vet jag sedan länge. Och det accepterar jag.
Nu är det dags att lägga det hela bakom mig och gå vidare!

Vad görs?

Just nu e jag hemma i Hökis och har precis kollat klart på "Vi hade i alla fall tur med vädret, igen" med syrran och Carro. Ja, helt sjuk var den, men rolig:) BBBBBBBBBBBBBBBBB+++++++++++++++++++++++Min katt Flisan ville skriva ett litet meddelande till er också, hehe. Hon e med mig här när jag skriver och går över tangentbordet.
Nu ska jag gå och göra mig iordning för att åka hem till Pao för en filmkväll. Dagens tema är film och mys helt enkelt.

Undrar varför ni inte har hört av er och jag undrar om ni ens bryr er om hur jag mår. Jag tänker i alla fall inte göra mer, inga mer samtal eller sms från mig inte... När jag säger något som någon av er inte uppskattar eller tar illa upp vid, ja då är det helt fel av mig. Men när ni kläcker ur er nåt och jag tar illa vid mig, då är det bara onödigt. Vilka är ni som tror att ni kan avgöra det egentligen.. Tänk på det!
P.s detta meddelande är inte tillägnat mina vänner. Dem hör faktiskt av sig!

Inatt drömde ...

Inatt drömde jag så himla konstigt. Jag drömde att hela familjen från pappas sida, var i ett gammalt hus och det var ruttet och så. Men endå så bodde vi där, eller så var det några andra som gjorde det. Jag kommer ihåg att jag står typ uppe på andra våningen i huset eller så och pratar med någon i telefon. Den personen har en massa problem som den gnäller över och jag är en god vän , som vanligt och lyssnar. Men helt plötsligt så brakar golvet ner några meter framför mig och jag säger vänligt till personen i andra änden att jag måste tyvärr sluta nu för att huset håller på att rasa samman. Hahaha. Sen säger typ farfar eller nån lugnt bara att , Ja det är nog bäst att vi tar oss ut nu innan det rasar. Som om det inte var så farligt, men ut skulle vi.
Vi springer ut från huset och jag tror att alla klarar sig och vi börjar springa över en äng mot en skog.
Någon säger att huset kommer att börja brinna och explodera, vilket det också gör. och sedan vaknar jag...
Det var den konstigaste drömmen jag har haft på länge, och så verklig som den var också, men det mest förbluffande är att jag och alla andra är så otroligt kolugna under hela händelsen.


Ikväll blir det Grönan och Agnes. Ska dit med Jessie, kan hända att det blir en promenad. Skulle sitta fint faktiskt.
Innan det ska vi äta Tacos nånstans. Mumms.
Hoppas Agnes är bra. För övrigt så kan jag meddela att mamma berättade att hon hade hört Agnes på radion i S-Afrika. Inte illa!
//Kram

There`s other fish in the sea!

Nu har jag dragit mitt strå till stacken... Jag har sagt min mening och väntar nu bara på att få ett gensvar. Det var jobbigt, men nu e det gjort.

Jag är öppen
Jag är känslig
Jag är ärlig

Jag kommer aldrig nångonsin att förändras och aldrig respektera om någon vill eller försöker ändra på mig. Om jag skulle göra det så skulle jag inte vara Marielle.
Och jag kommer heller aldrig att tvinga någon annan att ändra på sig. Jag respekterar alla som individer och att alla fungerar på olika sätt, och jag respekterar alla andras åsiker och känslor(även om jag själv inte alltid håller med).
Det tänker jag inte låtsas som heller, så enkelt är det!!!

Visst kan man förändras och det gör man, man växer, mognar och blir äldre mm. Men det är en helt annan sak.
Det är hur man fungerar som person i grund och botten som jag menar att det är viktigt att man kan känna sig som sig själv. Att man kan vara sig själv och blir respekterad därefter.
Oj, oj oj vad jag har snackat idag. Orkade egentligen inte med något alls idag, eller egentligen över huvudtaget just nu. Men jag måste fortsätta att vara stark och stå på mig. Så jag tog mig själv i kragen och åkte in till skolan och denna gången gick det bättre än i tisdags iaf. Jag hade fått göra ett kunskapstest i tisdags och det visade sig att jag uppgraderades en kurs till grupp C. Jag hade egentligen anmält mig till grupp B, men enligt testet så tyckte dem då att jag var så pass bra att jag skulle vara i grupp C. Det kändes mycket bra att glädjas över något efter de senaste dagarna med allt annat.... Sen åkte jag en sväng till västermalm för att hämta några saker och så kunde jag bara inte åka därifrån utan att ha pratat med dem. Mår så dåligt av det annars, även fast jag känner att jag egentligen har ansträngt mig mer för att lösa det här. Pratade iaf ut lite med en personal, trots att jag kände att det var fel att ösa allting över henne då hon inte ens varit där när allt skedde, utan bara läst om det i protokollet. För jag ser inte bara personalen som en enda person, utan allas individer och personligheter. Vill bara få det sagt!!!

Sen är det om känslor, ja, ni vet... Jag har nu kommit till en punkt då jag känner att jag borde ha förstått för länge sen att den personen inte är värd min tid och kraft. There`s other fish in the sea, som man säger...
Tack och God natt!


?

Mitt i allt kaos så sitter jag hemma i mammas fotölj och på tv skärmen visas en repris av "Big Brother" Sverige från 2003, där Linda Rosing bl.a svassar runt i ett par mjukisbrallor med texten "Foxy" på rumpan. Jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår vitsen med programmet, jo tack, underhållning jag vet.. Men jag kan inte riktigt se vad för nåt som är just underhållningen. Orkar dock inte grubbla på detta mer, utan tänker nu vila upp mig inför morgondagen.
Good night folks!


Moving on!

Kan ju säga att dagen kunde ha börjat bättre, men jag klarade mig aif. Personalen som skulle ha följt med mig på ett möte råkade försova sig och jag fick åka själv. Visst var det inga problem, bara det att det känns som att allt kommer på en och samma gång och jag blir så jävla förbannad över det... Nu menar jag inte bara "försovningen" för det är en bagatell, utan att jag först mådde väldigt dåligt och fick dåligt samvete( vet att jag inte behöver, men jag är jag) över min gamla granne när han kom över på besök och berättade om sitt ställe som han bor på. Att han berättade om alla galna saker som händer där och vilka människor som bor där.. Det var bara en känsla som sköljde över mig att jag hade skickat iväg honom dit.. Sen skolan.. som inte blev riktigt som den goda starten jag hade hoppats på, men det ordnade sig till slut iaf, men jag kände mig nedstämd och när jag kom hem så fick jag veta detta... Alla visste.. De hade pratat om mig.. Jag var deras huvudämne, och helt plötligt tänkte jag att, nu vet jag hur det kändes för min förra granne att vara huvudämnet. Och det kändes inte bra..
Sen att jag på nåt sätt ska kunna smälta detta har tagit sina krafter, men jag är jätte glad över mina fina vänner och uppskattar att dem finns där när man behöver dem som allra mest!  För övrigt så måste jag bara tillläga att personalen som råkade försova sig imorse kom ner till mig senare idag och bad om ursäkt. Det var verkligen bra gjort tycker jag. Tack!  Nu har jag precis pratat med "högsta hönset" och jag är nöjd med mötet då jag kände att jag verkligen fick uttrycka mina åsikter och blev lyssnad på. Skulle ljuga om jag sa att jag mådde bra just nu, men jag gör mitt bästa att hålla huvudet högt och blicka framåt. Imorn ska jag tillbaka till skolan igen( Suck) och ta tag i det, nästa grej...
I´m moving on with my life!

I´m still strong!

Har man överlevt den här dagen så klarar man allt... Tack tjejer för räddningen på dagen:) Norra Brunn= KUL!
Och så har man suport från Syd-Afrika också, inte illa ;)
Imorrn blir det gnäll, gnäll, gnäll och åter gnäll!

Ingen nyhet..

Det var ingen nyhet att det skulle hända, väntade bara på det. Eller jag hade också tagit upp det med någon.  Det spelar ingen roll vilken person det är eller vad jag känner för den personen. Jag kände mig illa behandlad och fick bara pikar tillbaka om att jag tolkar in allt för mycket och överdriver i situationer. Visste inte att det fanns en ram för hur "dem" situationerna ska tolkas. Trodde att det hade att göra med vad för slags människa man är. Och jag "råkar" vara en känslomänniska och det lyckas man då alltid få skit för..
Jag känner mig oerhört kränkt och att mina känslor inte har någon mening alls...
Ens brister behöver man inte höra mer än en gång.. Förresten så vet man dem innan, så de behöver inte påpekas alls, vilket jag kände att den personen bara påpekade om och om igen. JAG VET TACK! jag hörde första gången. Jag är inte född igår.. Oavsett vad man har för position så tycker jag att man ska kunna ta emot kritik och mötas på halva vägen. Tänk om jag också bara skulle gå runt och säga att jag tycker, ärligt att du gör si och så.. Och bara lämna det till det. Vad hade du trott att jag skulle säga, Ja, du har så rätt!!! Jag har verkligen problem och det är absolut inget fel på dig alls. Bara på mig, jag tar på mig allt...
Orkar inte mer...

P.s. men jag erkänner att det var riktigt dumt att skicka alla sms, och jag skulle ha tagit upp allt öga mot öga med dig istället... Och jag är iaf glad och stolt över mig själv att jag kan erkänna mina misstag och säga att jag kunde ha gjort det på ett annat, bättre sätt. Som jag sa förut, Jag har inte alltid rätt, och jag har inte alltid fel heller.
Jag är mänsklig!

...

Ingen behöver förstå det här mer än personen som det handlar om, som kommer att känna igen sig...
Att du alltid ska få det till att det är jag som har missuppfattat alla "små" situationer, att du alltid ska tro att du har så jävla rätt hela tiden.. Du kanske tycker att du har det, but gues what?, not me... Och det säger jag HELT ärligt, men det ska ju du som alltid har rätt kunna ta, eller hur... Du har inget att bekymra dig över, det är bara stackars mig som tar allting över huvudet och gör saker till större än vad det är. Sorry, förlåt, visste inte att du bestämde det.
Och ibland så undrar jag inte om dina svar går på autosvar, vet precis innan du har sagt nåt, vad du kommer att säga. Och jag blir alltid lika besviken och irriterad. Så det som jag vill ha sagt då är att: Var inte så jävla ego hela tiden , och DU har inte alltid rätt!


" That´s it!"

" I´m done!, why bother trying when it only makes me sad?!"


Från ett land till ett annat!

Dem senaste åren har verkligen bara flugit fram. Vissa dar känns det som att det var igår man flyttade hem från Thailand och andra som att det aldrig har varit. Men det har varit, här kommer en massa bevis på det!

Första bilden är en härlig grillkväll på plan 4(poolplanet) Andra bilden en utflyckt med "Fruarna" och SWEA.
Den tredje är tagen på en djurpark, och vi har precis flytt under tak från regnet.

Första bilden är tagen på en av många luncher ute i storstaden( och hemstaden) Bangkok. Mamma och Maria som tillhörde en av tre svenska familjer i vårat hus. Jag brukade passa hennes och Johans( hennes man) barn, David 5 och Lisa 2,5. Dem var jätte söta!
Tyvärr så kunde jag inte hitta några fler bilder från Thailand tiden, trots att jag har bränt över en massa på skivor. Men av någon anledning så kan min dator inte "läsa" dem just nu, och jag är för trött just nu för att få ett "teknikutbrott". Får vänta tills imorn eller nåt.
Åter till bilderna, så är det Christina som står där på bron och hon var pappas kollegas dotter ( från England/Canada) som var där en längre period och jag brukade umgås med henne och hennes killkompis som för övrigt retade gallfeber på mig. Och det bara genom att vara sig själv, snyggt jobbat!! Orkar inte gå in på det för mycket, men han hade bara ett sånt jäkla oförskämt sätt och respekterade ingen än sig själv... Kommer aldrig att glömma då jag följde med Christina och "EGO" till Koh samet några dagar, de enda de gjorde var att bråka, och nej, de var inget par..Hur som helst, mycket som man aldrig kommer att glömma och tänka tillbaka på.. Både med skratt och tårar.
Men nu är det ett nytt land, ny stad och nya människor. South Africa, Johannesburg!

"Vårat" fina hus i Johannesburg.

Första bilden är en typisk mur runt en av många av de fina områdena. Med taggtråd överst förstås...
Andra bilden beskriver i stort sett hela vår nyårsafton.. Vi var på ett GIGANTISKT Casino och det var ett väldigt speciellt nyår. Men av nån anledning så brukar våra nyår aldrig vara normala eller den andra lik :)
Tredje bilden behöver jag nästan inte beskriva, Lejon, Nära, Skraj, Coolt...
Längtar tillbaka och hoppas att man får åka dit snart igen. Hej pappa :)

Two days have gone by...

Idag har det varit en softar dag. Jag har sovit ut från en sen men trevlig kväll igår med Chaplin(lång historia), strövat runt i stan och tittat på diverse kultur evenemang :) Speciellt tyckte jag om gospelkören och så hamnade jag tydligen vid kungsan och alla unga 08ór, haha. Det var en norsk ungdomsgospelkör där och de var faktiskt helt ok. Sen var där lite dans också, som ni ju vet att jag älskar me. Men vi hann inte titta så pass länge för molnen började hopa sig och strax öppnade sig himlen och det började att hagla isbitar. Ja, typ så stora var dem. Har nog aldrig sett så stora. Och vi flydde för att söka skydd under nåt tak då ingen av oss hade nåt paraply med oss. Typiskt, jag som jämt brukar ha med mig det annars... De var nästan som om gudarna där uppe eller nåt kollade ner på oss och tänkte, Nej, nu ser de ut att ha alldeles för roligt, vi kyler ner dem lite vettja ;).
Men allt som allt, trots haglet och regnet så var det en riktigt lyckad softar-spontan dag.
Imorn ska jag och Chaplin lyssna på Gospel igen. Det är på sergelstorg kl 15:30. Tänkte tipsa lite om det för alla er där ute som gillar kör-musik :)
//Kram

What I´ve been listening to lately

På senaste tiden har jag lyssnat väldigt mycket på Joss Stone och jag bara älskar hennes musik, texter och röst. Soul, mmm
Man blir så himla glad och upprymd av hennes musik tycker jag.

Jag är glad, trots att jag väger för mycket
Jag är glad, trots att jag inte känner mig så vacker/snygg
Jag är glad, trots att jag bara upplevt olycklig kärlek
Jag är glad, trots att jag haft ett helvete de senaste två åren
Jag är glad, trots att det känns jobbigt ibland att ha ens föräldrar på andra sidan jordklotet
Jag är glad, trots att jag ständigt hittar fel på mig själv

Allt det för att jag har:
Mina fina vänner som jämt gör mig på gott humör
Min fina familj som jag alltid kommer att ha vid min sida
Mitt boende och stödet där ifrån
Min praktikplats som jag trivs som fisken i vattnet på
Min inre styrka som säger mig att aldrig ge upp
Mod till att prova på nya saker och utvecklas trots motgång
En röst inom mig som säger att jag nog inte är så dum endå :)

Här kommer en låt av Joss Stone som är en favorit just nu.


High on rytm,mmmm

Idag har jag känt mig lite piggare än de senaste dagarna och jag kände ett så sug efter att komma ut till civilisationen igen, så jag tog kontakt med Bine, Lotta och LT för att gå och titta på "Super Jam" i Vitabergsparken. 
Som består av massa dans, som popping, locking, street, mm. Älskar den sortens dans och har även själv provat på street en gång i tiden. Saknar det...
 LT blev tyvärr sjuk och kunde inte följa med denna gången :(
Hur som helst så var det en jätte rolig kväll och jag blev på strålande humör. Bakterier, good bye!!!!



Peace out! /M






These are some things my mind made up!

Jag har alltid varit lite av en poet, tyckt om att skriva dikter osv. Eller egentligen så har jag aldrig direkt satt mig ner bara för att skriva en dikt, utan det kommer oftast bara en fras eller två i huvudet, och jag bara måste skriva ner dem. Här är lite blandat material. Nytt som gammalt!


You´ll be missing me when I´m gone,
cause when I´m gone I´m gone

So to be my friend,
Hold on

You`re a burden I can´t handle anymore,
and a face I can´t ignore

Even though it may work for you,
can´t you see you´re breaking my heart into two

And who´s there to pick it up,
well not you,
Your mind´s made up

It´s been a while now,
sence I saw your face

I can count up to fourteen days

Have you missed me on your time away,
maybe this time you should stay
"måste varna för en sorglig dikt, som jag inte vet varför den dök upp i mitt huvud."

Jag går ner för gatan brant,
varje hus står starkt i brand

Jag sjunger på en visa lång,
snart kommer tårarna igång

Min mamma och pappa är döda nu,
dem försvann sakta ner i havets djup

Jag önskar så mycket att allt var så bra,
och vad kan hända dem åren jag har kvar

Men nu får denna sången vara slut,
för jag måste fortsätta själv livet ut

You never looked at me once,
never smiled at me twice,
even though I can see it sometimes

How do you explain that,
baby it´s just fact´s

You´re bringing me up in the air I can tell,
would you catch me if I slipped and fell




All the things I wanna do!

Ligger fortfarande hemma sjuk och har tråkigt. Kom på en sak, det är mycket man vill här i livet. Här är en lista på mina önskningar...
 (Utan inbördes ordning)


1. Lära mig  spela gitarr
2. Lära mig spela trummor
3. Lära mig spela fiol
4. Lära mig spela piano(kunde man ha nån nytta av det vi har där hemma)
5. Börja dansa igen
6. Gå en ritkurs
7. Gå en scrapbookingkurs
8. Lära mig sticka (ordentligt)
9. Tågluffa i Europa
10. Åka tillbaka till S-Afrika, mitt hm, tredje hem
11. Åka tillbaka till Thailand, mitt hm, andra hem
12. Åka till Egypten(Cairo) och leta reda på vårat hus
13. Åka tillbaka till Sydkorea
14. Åka till Irland
15. Åka till Australien
16. Åka till Nya Zeeland
17. Åka till alla länder...
18. Träffa "the one"
19. Utbilda mig till barnskötare
20. plus mycket, mycket mer...
Vad vill ni här i livet?

LT din lilla rackare, inte kan du bara ringa mig och säga att vi ska iväg på ett äventyr... Och inte får jag veta vad det är, var eller när :( Nu kommer jag ju att ligga sömnlös och tänka på det här.
Tänka på det varje dag, varje timme, varje minut...
 /Kram M


Under progress!

Man har så mycket tid över när man är hemma och sjuk.Syftar på mina senaste kreativa bloggar dagar med, vet inte hur många inlägg. Idag känns det som att förkylningen har nått sin topp. Tror att jag även har haft feber idag, och det jag har varit ute på är så mycket som en runda till affären, som halvt tog död på mig...
Imorrn var det tänkt att jag skulle träffa Pao och gå och titta på
 " Super Jam" i Vitabergsparken( Folkteatern), men tyvärr så känner jag att jag inte orkar. De är ju även på Onsdag, och kanske om jag mår bättre då så kan jag gå med nån annan. Någon som är intresserad? Idag har jag ritat lite igen, här är en som jag bara har börjat på. Som då IGEN, ska föreställa Jessica Biel som ni ju kan se på bilden.

//Kram

Sick and tired of...

Jag är trött på att det alltid ska vara på V-malms villkor. Som nydligen när en personal kom och sa att de hade flyttat på promenadtiden från kl 13 till 18 för att de har konferens på förmiddagen. Då säger de: Så vi tänkte promenad kl 18 istället! Inte att de frågar mig, som ska ta promenaden med dem om det passar mig... Nej, det gör det inte, och om det alltid ska vara bara om NI kan så går jag hellre ensam. Så beroende av er är jag inte!
Jag har aldrig begärt att ni ska ha tid över för mig, utan brukar jämt fråga försynt om det går bra att jag kan få stöd i si och så. Fast jag ju egentligen har rättighet till det och inte ska skämmas för att fråga.
Visst kan de senare komma och säga en annan tid samma dag, men jag tycker att de kan kolla upp alla lediga tider innan, och sedan säga dem som förslag. Eller inte lova för mycket från början.
Jag vill inte påstå att jag är beroende av dem, för det är jag inte, men jag brukar uppskatta deras sällskap ibland. Men på senare tid känns det väldigt mycket som att alla tar det för givet att jag ska vara med på utflykter och osv eller att jag ska komma upp till plan 2 varje kväll och sitta där och titta på tv. Viss, det gör jag gärna. Alltid kul med sällskap, men det kan börja kännas lite falskt och krystat ibland och jag undrar vad de skulle göra en dag då jag inte kommer upp alls, eller hör av mig heller för den delen. Det är det här som börjar kännas så jobbigt... Jag behöver inte deras stöd lika mycket längre och då känns det oftast som att jag bara har kontakt eller pratar med dem när jag kommer upp för att titta på tv på kvällarna.Jag kanske ska stanna hos mig istället? 
Då börjar man undra och fundera på om det här är rätt ställe för mig längre, eller ska jag lämna över min plats till någon annan behövande? 
Sen vill jag bara klargöra en sak, jag skulle aldrig ha kontakt privat med någon av personalen så länge jag bor här, hur trevliga de än är.
That´s it!

Dreams can make you laugh sometimes :)

Efter man har vaknat upp vill säga... Inatt drömde jag konstigt nog att min "kära" kompis LT övertalade mig att jag skulle raka av mig håret, vad det skulle vara bra för vet jag inte... Men det konstiga är att hon verkligen övertalar mig och jag börjar raka av mig håret. ( Detta är dock inget jag skulle gå på i verkligheten, så försök inte ;))
 Men det ännu konstigare är att jag istället för att raka av mig hela håret lämnar lite stumpar av hårrester och lösa slingor blandat med några kala fläckar här och där. Hahaha, kan ju säga att jag INTE direkt skrattade i drömmen, men nu efteråt så undrar man hur ens hjärna fungerar egentligen. Måste ta ett allvarligt snack med min hjärna igen om teman på drömmar i fortsättningen ;)
För övrigt så är man fortfarande sjukling och däckad i sängen. När man är sjuk så brukar man oftast vid en viss tidpunkt känna sig lite uttråkad. Igår gjorde jag då denna. Inget proffsigt, men en rolig hobby :)
Den ska föreställa Cameron Diaz.

You´ll always fall down again...and again...

Så då har man blivit förkyld igen. Måste erkänna att jag känner mig en aningens förföljd.. Av bakterier.
Igår kväll blev jag hämtad här hemma av Hanna och Crille för att åka hem till deras nya ställe i Haninge. Dem har nämligen flyttat in i ett radhus(vuxet värre ;) ) och det var tänkt att vi skulle samla ihop lite trevligt folk för att njuta av lite kräftor. Man kan verkligen aldrig bli trött på kräftor, it´s the shit!
Små barn sprang omkring och vi blåste bl.a såpbubblor och hade det skojsigt. Lite senare, när barnen somnat så började "festen" och vi sjöng oss hesa med singstar. Det är så himla roligt och jag blir bara mer och mer lockad att skaffa det ju mer jag spelar det. klockan tickar ju på som fortast när man har roligt och jag funderade på hur jag skulle ta mig hem från dem. Har ju aldrig direkt hållt till där borta åt Haninge och Handen hållet, och jag och Hanna försökte kolla på sl vilka bussar som gick. Men jag har ju alltid sån himla tur att vara i hyggliga och trevliga sällskap att jag fick skjuts en bit hem av några. Dem var så snälla att de till och med skjutsade mig till Gullmarsplan och jag kunde ta T-bananen där ifrån hem. Trevliga nybekanta!
Blev ganska sent och idag känns det som att jag har sovit bort halva dan, vilket behövdes. Har som sagt blivit förkyld igen och halsen bränner och näsan rinner, NU BÖRJAR PARTYT!!! Gnällstadie på ingång...
" But you always recover"

Questions

Undrar bara om det verkligen finns såna rötägg som Spencer i " The Hills"?  Är han på riktigt?
Hoppas verkligen inte det. Dem andra killarna är inte bättre dem heller, och tjejerna är för dumma för att se det...Ibland kan man undra varför man tittar på det, men man kan helt enkelt inte låta bli. Verkar inte vara lätt att vara framgångsrik och populär.

Ikväll blir det kräftskiva hos Hanna och Cristoffer :)
/Love

Make me stop!!!

Mår fan inte bra av det här, sitter uppe och kan inte sova, och så har min hand somnat också. =(
Kan det bli bättre??? Pappa, tack för dina kloka ord. Imorgon är en annan dag och den skall också levas! Och det med STIL ;)
Vet att jag inte kunde ha ändrat nåt på utsagan av tiden med min granne, men man kan bara inte låta bli att klandra sig själv. Det är ju sånt man är bra på...
Vet att även om jag hade flyttat så skulle det inte ha ändrats nåt för min granne, förutom att "han" inte hade någon som knackade på hans dörr stup i ett. Och om jag ska få säga något från min stygga mun så hade han det ganska bra endå. Jag menar inte att jag mådde sämre än honom av situationen, utan att han ganska lätt kunde "bryta" reglerna och skapa nya eller att personalen tittade lite mellan fingrarna ibland.  Något har jag ju väl fått ut av denna lärorika situation, men ursäkta om jag inte kan se det riktigt än. Nån gång in the future kommer jag att nå dit...
Nog från mig....ska göra nåt annat nyttigare än att tråka ut er!

Funderingar längs med kanalen...

Tänk om det hade varit jag som hade flyttat istället för min granne? Hur skulle mitt liv ha sett ut då?  Hade det varit det rätta?
Jag var ju många gånger nära till att flytta, fast jag egentligen inte riktigt ville, Men tänk om jag verkligen hade gjort det och lämnat allt. Det skulle ha känts bra skönt.. Sagt I´m done och aldrig kommit tillbaka igen.
Många personer som jag kanske aldrig skulle ha träffat, men hade jag mått bra? Det är vad jag funderar på.
Känns som om jag nästan skulle ha kastat bort mina två sista år, och jag vet att det finns många i personalen som inte skulle hålla med mig. Men fuck off, det var inte ni som var med om det!
Skulle så gärna vara på andra sidan jordklotet just nu, eller långt borta. Bara försvinna...
Funderingar längs med kanalen!

Svart-Vita Drömmar!




Fjäderholmarna!

Igår, Onsdag så åkte jag och Bine iväg till fjäderholmarna. Det var första gången jag var där. Sorgligt nog får man säga, och man  skäms faktiskt över att man är född och uppvuxen i Stockholm utan att ha varit där än. Många ställen man tyvärr inte har varit på än i storstaden...
Men nu är det ändrat på. Vi åkte med båten som gick kl 11 och hade med oss lite lunch.
På plats så hittade vi en jätte fin plats på klipporna med en jätte fin utsikt över stockholmsskärgård. Det kunde inte bli bättre. Jag kan säga att jag brände mig rejällt, men jag har haft tur och än så länge gör det inte särskillt ont.


"Stör mig så på att mina brillor är snea, kan inte räta ut dem, Arg som ett biiiii"

"HAHAHA"

"I bakgrunden på bilden med Bine syns den servitör som flirtade vilt med oss, hehe" Honom som vi kallade "Backstreet Boys frisyren, haha. Sen var där en söt krulltott också ;)
 Vägen hem var dessvärre inte så rolig då jag fick jätte ont i mitt ena öga, det kändes som om man hade grus i ögat och jag bara visste att det var nåt fel med linsen... På tunnelbanan hem fick jag smått panik och Bine försökte att hålla upp en spegel så att jag kunde ta ut linsen. Men det visade sig att det som jag befarat mest verkligen hade hänt. Linsen hade gått sönder och jag fick bara ut ena halvan av den.  Kunde inte fortsätta mer på tåget, men fick som tur var ut andra halvan när jag kom hem.
Slutet gott, allting gott!


Firande och shopping!

Hello! Har märkt nu att jag nästan alltid skriver om gårdagen istället för om dagen som varit. Men det är bara för att jag oftast brukar vara så trött och seg när jag kommer hem, att jag väntar med det till nästa dag.
Igår var jag först och träffade Emelie som jag känner från kören. Ja, jag är fortfarande medlem i kören och tänkte komma tillbaka dit nu till hösten igen. Har verkligen saknat kör-livet!
Jag och Emelie åt lunch tillsammans, men tyvärr vart det lite kort då hennes rast var slut efter en timme. Men det får man göra fler gånger. Är jätte glad iaf att det äntligen blev av över huvud taget.
Efter det så kändes det så himla trist att bara åka hem igen. Och vad skulle man göra hemma. Sitta och glo in i väggen, datorn eller tvn??? Nej, nej, jag gick först in en sväng på Lindex och köpte för övrigt ett par nya jeans där. Nice! Sen ringde jag LT och gratulerade henne på hennes födelsedag=) Du är inte gammal. Kom ihåg det, du är bara ett år äldre än mig... Så akta dig för vad du säger ;)
LT ville åka till Globen centrum för att leta upp någon frisörsalong där som hon hade fått rekomenderad. Så jag åkte dit och träffade henne och vi gick runt där och shoppade. Jag? en shopaholic, du skojar väl med mig hoppas jag...
Inget mer sagt om det....
Det blev en mycket trevlig dag och sedan blev det även en långpromenad med sällskap av en trevlig personal=)
Imorgon ska jag och Bine åka till Fjäderholmarna på lite pic-nick. Vi bestämde oss för att det istället än småland då det blev så ont om tid. Och man ska hålla sig borta från stress!
Hoppas jag möts imorgon av en strålande sol!
//Kram

Bilder från gårdagen!

Igår åkte jag som planerat hem till den gamla svängen Hökarängen för att grilla. Sista kvällen pappa är hemma, snyft...
När jag kom så var där bara tre personer. Annika, Carro och deras kompis Emil. Jag fastnade framför "America´s best dance crew". Lite senare kom päronen hem och Linda en stund senare. Likaså steve  och Ingela och vi grillade oxfilé och det var såååå himla gott. Plus en nybakad baugette som duktiga Carro hade gjort. Kan det bli bättre?  Ja vänta, det kan det faktiskt... Citronmarängpaj, och den var helt underbar. Tro inget annat Carro!
Kändes jobbigt att krama om pappa och veta att jag inte kommer att träffa honom på länge igen.. Men, men, detta har man ju gått igenom många gånger. Och jag har klarat mig! " I´m a big girl now"
Här kommer lite bilder från gårdagen, enjoy!



Pride!


Igår var jag iväg och tittade på pride paraden.  Tänkte först att jag kanske skulle få med mig Jessie, men hon och Patrik hade precis hittat en sista minuten resa till Bulgarien. Och dem skulle åka nästa morgon, alltså idag. De ska vara borta i två veckor de lyckostarna. När Jessie då inte kunde följa med så följde jag istället med V-malm  till Slussen för att titta på paraden. Tyvärr kom vi nog lite för sent, för det var alldeles för mycket folk för att man skulle kunna se något. Emot slutet hittade jag en någorlunda bra plats, men då hade redan Sabine & Co redan paserat tyvärr. Får ta och titta på hennes bilder sen istället. Efter paraden gick vi genom gamla stan hem och jag slappade bara resten av kvällen. Idag har jag tvättat och snart ska jag åka iväg hem till Mamsen och Papsen för att grilla=)

"Läser du min blogg?"
P.S. tror jag vet svaret...

Vacker!

 VACKER!



Åh, om du kunde se mig som vacker,

Så som jag inbillar mig att du ser alla andra,
utom mig

Men jag är vacker,
du ser det bara inte

öppna upp dina vackra ögon,
och finn mina vackra i dina

Öland=)

Nu har jag varit på öland med trevligt sällskap. Det var jag, en till från boendet och två personal.
Vi bilade, som det var tänkt från början till Oskarshamn för att åka färjan därifrån över till Öland, men tyvärr så kom vi en halvtimme för sent och hade inte hunnit hämta ut våra biljetter och färjan hade redan hunnit bli full när vi kom fram. Så vi åkte vidare istället till Kalmar för att sedan ta bron över. Vi stannade till en stund i Kalmar och tittade b.l.a på Kalmar slott. " Så fint du har bott en gång Jessie, synd bara att jag aldrig kom dit och hälsade på..."

Det blev ju en ganska lång väg att åka upp till Grankullavik där vi skulle bo på ett vandrarhem, men jag måste säga att det kändes mycket trevligare med en Road trip=)
När vi kom fram ganska sent på kvällen så åt vi en sen middag, vi hade varit och handlat på oss en massa mat innan vi anlände och det blev Tacos till kvällsmat. Gott och enkelt!
Följande morgon gick vi upp relativt tidigt och vi åkte först för att titta på "Långe Erik" som vi bodde närmast.
Notera att skyltbilden är tillägnad min pappa, skyltfotaren, haha

Sedan åkte vi en sväng in till Byxelkrok och shoppade i bodarna där, tittade på alla fina båtar och åt lunch.
Denna skylten tyckte vi var lite rolig.

På vägen hittade vi en intressant järnåldersby, men tyvärr så var det stängt. Men vi gick runt och tittade lite endå.( på det som inte var avspärrat vill säga)  Älskar verkligen att ta naturbilder, färg som svart-vitt!

På Onsdagen bestämde vi oss för att åka till Södra delen av Öland och titta på " Långe Jan".
På vägen dit så stannade vi b.l.a vid en loppis och jag köpte två halsband för 10:- , Den gamla järn och medeltida borgen vid "Eketorp".
Vid "Långe Jan" fanns det väldigt många fina platta stenar som var som gjorda för att kasta macka med.

Våra planer för vår sista dag på Öland var att åka till Borgholm slott och Solliden. Vi kom iväg i ganska god tid och det var faktiskt riktigt fint väder=)  Vi har för det mesta haft ganska tur med vädret denna resa.

Solnedgången såg vi en gång på väg hem på kvällen och stannade för att fota- Såå vackert!!!
Vi bilade även hela vägen  hem till Sthlm och det var mycket trevligt, trots att det blev en lång resa och att man i slutet var mycket tröttZZzzzz Var nog hemma vid halv två...
Idag har jag bara slappat, kollat på film, " A good woman" och "Narnia".
Imorn blir det kanske att åka och titta på Pride paraden igen som jag gjorde för första gången förra året. Bine ska vara med och gå i det i år igen. Så man ska väl försöka komma dit och titta på henne=)

"You don´t have that power over me"





RSS 2.0