Förutfattade meningar???

Hatar folk som har förutfattade meningar om andra. Jag menar kan de inte ge det en chans att lära känna personen innan de bestämmer sig för vad de tycker om dem. De kan inte ens tänka sig att tänka på nåt annat sätt än vad de ser och tycker från första början. Jag tycker att man ska ge alla en chans att lära känna den, sen om det inte finns den där "kemin" där så har man iaf försökt. Alla passar inte ihop och så är det bara. Men om man inte tar chansen kan det även hända att man går miste om nåt jätte bra.
Vad tycker ni?

Kram Marielle

Tackar och bockar!

Tack så mycket för alla fina kommentarer. Blev jätte glad. Är inte på  så mycket bloggar humör just nu, så det blir bara ett kort inlägg för tillfället. Är förskyld och skulle ha sjungit med kören idag, men kan inte =(
Marielle ledsen...
Kram


Kommentarer!

Vart har alla kommentarer tagit vägen. Är det bara Nässjö som ska komma med det eller?
Vill ha en kommentar/ hälsning från just DIG just nu. I detta ögonblick...

Ha det så bra, mina "få" läsare jag har, hehe

Egen namnskylt!

Onsdag igen och praktik. Tyckte allt att det var lite kallt när vi var ute. Ska nog skaffa mig ett par vantar snarast möjligt.
Barnen såg glada ut när jag kom och det känns alltid lika skönt.
När jag sedan bara skulle springa in på toa så såg jag att de hade skruvat dit en till krok inne på toa där allas handdukar hänger. All personal har en egen krok med sitt namn på. Innan så torkade jag mig alltid på "Gäster" men nu såg jag att jag hade fått en egen namnskylt och krok. Hehe, att man kan bli så glad över en namnskylt och krok. Fast det är nog inte det i sig utan vad det symboliserar som jag uppskattar mest. Att jag tillhör. Att jag är en i gänget. Det är en härlig känsla...
Allt gick bra idag och jag pratade även lite med personalen om att vi ska försöka att strukturera mina uppgifter lite mer. Så att det inte blir så stressigt och rörigt hela tiden. Inte för att det är det hela tiden, men man kunde få det lite bättre.
Så vi får helt enkelt testa oss fram och se om man kan göra det bättre.
Hjälpte även till att natta en liten kille idag och det gick bra det med.
Även många av barnen som ville få en kram av mig när jag skulle gå hem. Mmm, blir varm inombords..
Nu ska jag snart gå iväg och köpa biljett till Aerobicspasset på friskis. Det ska bli kul och skönt att få röra på sig lite granna.  Sen är det gemensam middag.
Ha det så bra alla läsare där ute.  Och ett särskilt meddelande till min kära farmor. " Ringer dig så fort jag kan nån dag"
Kram// Marielle

Helgen!

I helgen har det varit ganska lugnt. På fredagen jobbade jag först på förmiddagen och på eftermiddagen mot kvällen satt jag uppe i det gemensamma köket och gjorde en PGP med min kontaktperson här på V-malm.
Hann även typ precis trycka i mig två mackor innan jag och en personal gick iväg till friskis för att gå på ett step up pass.
Det var första gången jag skulle gå på ett sånt pass och det kändes lite pirrigt i magen.
Kan säga två ord som beskriver det passet. TUFFT, KUL
Var helt slut efter... Men måste tilllägga glad också!
Gick sedan hem för att duscha och göra mig iordning för pubkväll som vi skulle ha med V-malm. Gå till nåt trevligt ställe och de som vill får ta ett glas vin eller en öl eller nåt. Det som behagar en för tillfället.
Kände mig en aning stressad vid det här laget. Det vill säga, muchoo stressad.
Vi skulle träffas kl 19 uppe och jag var sååå bekymrad över att jag var 10 min försenad. Men när jag väl kom upp med andan i halsen så var det helt lugnt. Personalen var inne på kontoret och en av de boende satt i soffan och titta på tv.
Och det var inte då förens jag satte mig ner i soffan och slappnade av som jag kände att jag var hur hungrig som helst.
Hade ju inte hunnit med att äta något innan. Men vi letade upp en afrikansk resturang och jag tyckte att det passade utmärkt eftersom jag ska resa dit snart. Så då begav vi oss iväg på en liten promenad, som blev en lite längre promenad. Vi hittade inte stället. Och observera att jag nydligen hade gått på ett tufft step up pass och ingen mat i magen. Var en aningens trött kan jag säga och min mage bara skrek efter MAT.
Hittade aldrig stället och det var varning för svimning från min sida vid det här laget så vi tog det första bästa stället som vi såg. Ett Asiatiskt ställe blev det och det passade mig. Tog en fanta som jag jämt ska göra och så dricker jag knappt upp hälften. =(
Men trots allt stressande och hungriga magar så var det en mycket trevlig kväll.

Lördagsförmiddagen ägnade jag mig åt att städa lägenheten. Vid två tiden kom Bine och vi snackade lite skit, kolla på Youtube klipp på Shan atci som är en komiker. Mycket rolig. grät av skratt.
Gick och köpte en peeling creme och en ansiktsmask samt fotolja. Vi skulle nämligen experimentera lite.
Men först lagade vi lite mat. Nudlar med kycklig kryddad med nån thaikryddblandning. Det blev jätte gott.
När vi sedan var mätta och belåtna så skulle vi börja med vårat lilla experiment, hehe.
Man tar en plastpåse för vardera fötter och fyller i lite varmt vatten och häller i lite olja. Sätter i foten i påsen och tar en gummisnodd eller nåt runt fotleden. Sitt med det så länge tills du känner dig nöjd. Rör lite på foten också emellanåt.
Rekomderas inte att gå med dem, då det kan bli översvämning, vilket det blev i vårat fall. hehe
Men himla kul åt det hade vi.

Sedan peelade vi våran hud och satte på en ansiktsmask som man blev hur stel som helst av. Satt där med ett urfåningt flin =)
Sedan sminkade vi oss och experimenterade med det. Himla kul att experimentera ibland!
Tog lite porträtt foton. Och så har ju Bine gjort en tatuering. Jätte fin ängel på ryggen.
 
 Det här är i övrigt en mycket fin bild...

På söndagen sjöng jag i kyrkan igen och det var kul. Var tyvärr inte så många från kören som var med denna gången, men vi fick sällskap av Kyrkokören, barnkören och nån till. Så många körmedlemmar var vi, allt som allt.
Vi satt utspridda i bänkarna två och två den här gången. Lite anorlunda men häftig upplevelse. Jag skulle iaf som åskådare bli väldigt hänförd och förvånad när så många ställde sig upp i bänkarna lite varstans och börja  sjunga.
 Ingen som kom och tittade denna gången, Agneta och Gun  från jobbet pratade lite om att de skulle komma om de hann. Tydligen gjorde de inte det för jag såg dem inte. Men det gjorde inget. Nästa gång kanske.
Då kanske DU kommer också, vem vet ;)

Avslutar inlägget med en porträtt bild som jag och Sabine tog i lördags.
Mycket fin tycker jag!

Vart tog tiden vägen?

Idag har jag jobbat halvdag och jag börjar märka att jag inte är van vid att ha så mycket att göra. Blir helt slut, men det är egentligen inte så konstigt eftersom jag inte har haft så här mycket att göra på kanske två år eller mer. Det är lång tid det...
Förutom att jag jobbade heldag igår så åkte jag direkt från jobbet till huddinge för att träffa Empan.
Emeli, sorry att du fick möta en trött och hungrig Marielle, men JAG hade trevligt iaf och hoppas du hade det med=)
Trevligt att träffas en sista gång innan du åker iväg igen. Tittade på mycket fina bilder från Venedig.

Åter till jobbet så har jag kommit fram till att jag oftast tycker att heldagarna är bättre än halvdagarna. 
Kanske för att det tar ett tag att komma in i sin roll och barnen får hinna med att lära känna mig mer då? Det enda som jag känner är lite jobbigt på jobbet just nu är att jag känner att det inte finns några direkta rutiner och vi gör oftast nästan samma sak varje dag. Skulle vara lite bättre och passa mig mer tror jag om det kunde finnas lite mer fasta rutiner på förskolan, som att ha samling en viss tid VARJE dag och kanske vissa dagar när man pysslar med barnen och en annan då man kunde vara ute lite mer och kanske går en sväng eller så. Behöver liksom inte vara en lång utflykt eller så. Men å andra sidan så är ju det här bara det första stället som jag har varit på, och just nu så är det så här, här. Och det är ju inte alls så att jag vantrivs. Tvärtom faktiskt! Trivs väldigt bra. Sen har jag lättare att prata med viss personal men så är det ju på alla arbetsplatser.
En del tänker mer på att jag inte ska bli lämnad ensam med typ 9 barn eller nåt själv under en längre stund. Men tycker att det händer en hel del gånger. Fast det har å andra sidan iaf alltid gått bra...

MEN VART HAR TIDEN TAGIT VÄGEN????
En hel vecka har gått igen och nu på söndag ska jag återigen sjunga i kyrkan med kören. Skulle skriva ett sms till min kära syrra i Thailand att jag hade sjungit i kyrkan i helgen, vilket det kändes som att det var typ igår eller nåt, och så kom jag på att det är ju redan en ny helg. Mycket skoj ska det bli och jag ska verkligen NJUTA nu på söndag. Nervositeten har släppt.

Ikväll ska jag för första gången prova på Step up på friskis och svettis. En personal följer med denna gången. Trevligt med lite sällskap. Särskilt första gången...
Imorgon kommer Bine hit och kvällens tema är SPA!
Ansiktsmasker, fotbad, håruppsättnigar, make up.. U name it! =)
Tack för att ni orkar läsa mina (hoppas ni tycker är intressanta) inlägg.
Kram

Besviken!

Ush, är så besviken på mig själv. Jag föll för en frestelse. Jag var så sugen på något sött så jag gick och köpte chips och choklad efter jobbet. Att jag bara skulle göra det... Ush och fy Marielle!!!
Men jag hoppas att jag kommer att kunna bränna bort några av de nyss anlända kalorierna i min kropp på Aerobics passet  på friskis som jag snart ska gå på. Måste iväg och boka biljett.
Så här sminkade jag mig efter jobbet ( fråga mig inte varför jag började att sminka mig nu när jag sedan endå bara ska svettas bort det)  Hade väl tråkigt eller nåt.
Kramizar!


Lila toner!

Det är ju många som har dagens outfit som en kategori, så jag tänkte att jag skulle testa att ha en dagens make.
Tycker nämligen om att sminka mig och så.
Idag har jag använt mig av först en lite ljusare lila över hela ögonlocket och en mörkare lila för att markera vid  ögonglobens slut. Under ögonbrynen har jag en vit ögonskugga och blandar ut den med den mörkare lila. Så att det blir en mjuk övergång. Lagom mycket skugga att ha på dagen.
Så här ser dagens make ut...


Jazzgudstjänst!

Vilken helg det har varit... Är helt slut nu på måndagen.
Pirrigt i magen var det igår när jag åkte till Kungsholmskyrka. Kom precis i tid =)
Ganska många var vi, kanske runt 30 stycken eller så.
Vi övade först själva och senare kom den helt otroliga Lauda-ensemblen. De var verkligen helt otroliga. Tål att upprepas flera gånger.

Nere i ett rum i kyrkan satt vi sedan och  väntade in tiden och fikade lite. Gunnar(Körledaren) , om det nu var han som hade gjort jätte goda gifflar/smörgåsar. En del trodde bara att han skämtade när han sa att han hade bakat dem.
Satt och snackade och hade trevligt.

Mor och dotter! Marita och Caroline

Fina Kör-damer

Henriette och Barbro

ja, himla kul hade vi och tyckte att mitt första uppträdande var helt ok.
Roligt att det var så många som kom för att titta och lyssna på oss. Bine, Empan, pappa, mamma, och en från boendet och två personal var där. =)
Blev så otroligt glad att de kom!
Bara ett litet tillfälle när det inte kändes helt bra. Blev lite trångt när vi skulle sjunga Almighty god.  Men annars gick allting väldigt bra och det kändes riktigt häftigt att stå där med alla och sjunga.
Efter gudstjänsten så sa jag farväl till min kära pappa som skulle åka tillbaka till Sydafrika. Och mamma såklart, men hon stannar här i sverige. For now.  Gick sedan och åt lunch med Sabine och Emeli. Mina fina tjejer...
Tur att jag inte var helt ensam om att vara snurrig i bollen igår =)
Nästa söndag är det Högmässa och jag hoppas att jag kan vara med. Men det tror jag att jag kan.
Man får ju så himla mycket mersmak efter ett sånt här roligt och fint uppträdande.

Flytthjälp!

japp, skall vara flytthjälp idag till min kära syster Linda, som har fått en lägenhet i Örebro där hon pluggar till Audionom. Jag, pappa och mamma åker med och hjälper henne. Väntar på att de ska komma och hämta upp mig just nu. Är lite seg idag känner jag. Var det igår med=(
Var lite mycket på praktiken och så skulle jag träffa Emeli som jag såg sååå jäkla mycket fram emot och jag är rädd att jag kanske inte var så rolig att vara med igår. Även fast du sa att jag inte var det, Emeli. Kände mig ganska osocial iaf. Dock inte meningen. Hittade iaf till slut allt som jag behöver till på söndag. De andra grejerna till jobbet får jag ta en annan dag. Börjar bli mer och mer nervös, eller pirrigt är kanske ett mer passande ord inför söndag. Jazzgudstjänst med Karolina Kören...
Wish me luck!


RSS 2.0