Mysteriet med den bortsprungna katten!

Låter lite som en titel på en Kitty bok, eller hur? :)
Hur som helst så är det inte det, utan jag skrev så för att mamma ringde till mig idag och bad mig att åka hem och titta efter om vår katt Flisan, som inte kommit hem på ett dygn hade kommit hem än. Hon var nämligen lite orolig och skulle iväg på kryssning över helgen. Jag blev förstås också lite orolig av att höra att hon inte hade kommit hem. Så jag åkte hit nu på eftermiddagen, och som tur var så var det första stället jag letade på i vår "Krypgrund" vilket hon har väldigt lätt att slinka igenom dörren när man är där, utan att man märker det.
När jag stod utanför och satte nyckeln i låset så hörde jag ett desperat jamande på hjälp innanför dörren. Som tur var så mådde hon bra iaf, och det första hon gjorde när hon kom in var att springa fram till matskålen. Den lilla sötnosen! Mamma blev lugn och glad också då jag ringde och berättade att jag hade hittat henne.
Så var mysteriet på den bortsprungna katten löst :)

I onsdags var jag på praktiken och vi skulle åka på utflykt med de större barnen till Skansen.
Vi var 6 vuxna och 13 barn, vi färdades via buss, tunnelbana och båt. En ganka lång väg för oss som kommer från Reimers. Vädret hade vi dock inte beställt, men vi försökte hålla vårt humör uppe på topp ändå.
Vilket jag faktiskt tyckte fungerade, och barnen ( Och kanske även de vuxna )tyckte det var roligt och spännande att titta på de olika djuren och leka lekar med Mulle.
Nu har jag även fått klartecken från Fk att jag får jobba 5 timmar i veckan på en prövotid på 3 månader:)

Igår var jag i plugget då vi kom in på en diskussion om religion, lagar osv.. Mycket intressant, men var alldeles för trött för att aktivt delta i debatten. Skönt att bara lyssna ibland också, även om jag kanske stack in med något då och då..

Imorron börjar min helg på riktigt..... Då ska nämligen jag, Jessie och Bine gå och titta på dansgruppen Bounce. Deras sista föreställning, NÅGONSIN, snyft.... Men ska bli otroligt roligt :) :) :)


Här kommer ett coolt klipp på Bounce från Gröna Lund, ( kan inte fatta att mamma hann se klippet innan jag) men men. 


Och så det klassiska klippet på Bounce hyllning till Michael Jackson.. Mållös....

Önskar att jag hade varit på plats vid båda tillfällena!
Ännu mer så önskar jag att jag hade varit med och dansat!!!

Kattvakt i Hökis!

Dagen har jag i stort sett spenderat framför tvn och tittat på skitprogram.. Allvarligt talat, SKITPROGRAM... Fråga mig inte varför jag inte bytte. Varför lockas man så av att titta på dåliga program?, är det för att det är så sjuka som man blir fängslad av dem på något konstigt sätt?? Aja, hur som helst så har jag haft en lugn dag och snart ska jag iväg och möta upp Jessie för att sedan gå och hyra film på Ica. Väldigt bekvämt och bra med hyrfilm i mataffären.

Imorgon är det Högmässa i Kungsholmsskyrka kl 11 för de som är intresserade av att komma. Kören som jag sjunger i ska vara med, men inte jag då jag ganska nyligen började igen efter en pause. Funderar på om jág orkar gå eller inte, beror på om jag får sällskap eller inte..

På måndag är skolans föreläsning inställd, men senare ska jag fixa nya strängar till min gitarr som jag har tänkt att äntligen försöka lära mig spela på. Till kvällen blir det indisk resturang med jobbet och sen föreläsning på Åsö vux. gymn. Ska bli intressant att höra, och hoppas att man går därifrån lite klokare och med ännu mer kunskap :)

Bytt jobb/praktikdag till på Onsdag istället för tisdag då vi med de äldre barnen ska åka på utflykt till Skansen.
Ska bli väldigt roligt, bara att hoppas på fint väder.

//Kram Marielle!

Så var det dags igen...

Någon som märkt att jag gillar att använda mig av punkter :) hehe

Nu skulle jag då skriva vad som har hänt den senaste tiden och vad jag har på hjärtat.

Pappa har varit hemma i ca två veckor, vilket har varit himla trevligt, nu är han dock på andra sidan jordklotet igen :(

Haft en del möten här och där, mer eller mindre givande.

Klappade mig själv på axeln och drog mig i kragen och promenerade till kören i tisdags. Kände mig liite nervös över att komma tillbaka efter att ha varit borta ett bra tag. Men folk var glada över att se mig igen och det kändes riktigt kul att vara där igen, få sjunga och känna hur man fylls av energi.

Har även varit på besök i de småländska skogarna, och träffat släkt. Vilket uppskattades och det var riktigt skönt med lite miljöombyte, om så bara för en helg.

Varit ute på mycket promenader denna veckan har jag också , både själv och med sällskap. Härligt väder, nu känns det att det är vår i luften :) Nu kommer perioden när man lämnar alla negativa tankar och depressioner som man har gått och burit på under det låånga vinterhalvåret. Nya chanser och möjligheter.

Har gått mycket i tankarna kring flytt. Vill men vågar inte anmäla intresse på någon lägenhet förens jag har pratat med min LSS handläggare, men jag hoppas att jag kan börja kika snart på vad som finns på marknaden.

Jobbet, praktiken känns väldigt bra, ungarna är urgulliga och personalen likaså. De är fortfarande intresserade av att anställa mig som timvikarie, och förhoppningsvis är papper och allt ordnat med försäkringskassans medhåll snart så att jag kan sätta igång.

I helgen ska jag vara kattvakt i Hökis, så funderar på om jag ska byta bostad igen för några dar. Senaste tiden har jag flyttat hit och dit mellan lägenheten och Hökis.

Allt dåligt som har hänt den senaste tiden ska jag bara lägga bakom mig, inte värt besväret att grubbla på längre.
Jag nöjer mig med att veta att JAG åtminstone gör MITT bästa!

Må gott!

Another Birthday gone by

Mamma och syrran sjöng för mig på telefon imorse, sen ringde andra syrran från Oslo och sjöng Ja må hon leva på norska. Nää, det gjorde hon inte, men det hade varit kul :)
Har fått så otroligt fina gratulationer både via sms och på facebook.  Men trots att det är tänkt att det ska vara en dag man inte ska må annat än bra på så har jag haft en ganska jobbig dag.
Mestadels har jag suttit framför datorn och skrivit på min uppsats( när ska den bli klar??) och sen ringde mamma med den dåliga nyheten att morfar var på väg in till akuten igen, vilket gjorde att jag blev väldigt ledsen och orolig för hans skull. Han är ju så gammal nu och rundorna till sjukhuset kommer tätatare och tätare. Jag vill inte tänka på vad som snart kanske kommer att hända.. Men man måste väl till slut inse att alla människor blir gamla, och kan inte leva i all evighet. Även om man kanske skulle önska det.

Så det blev inte riktigt en hit till födelsedag, men jag får trösta mig med att jag hade en otroligt rolig och trevlig kväll i måndags då jag blev firad av underbara nära och kära vänner. Vi lagade mat tillsammans, åt förstås, lekte charader och skrattade tills vi grät floder.

Tack för idag!


RSS 2.0