Myskväll!

Nu sitter jag här ensam igen, LT har precis gått. Vi har suttit och tittat på idol och Oskyldigt dömd tilsammans. De som vi ville skulle gå vidare i idol, var just de som gick vidare. Så vi är nöjda. Men vi höll bägge två på att somna under väntan till resultatet, så jobbigt att det ska vara så sent..
Det här får vi göra om igen. Imorn ska jag till skolan och ha prov. Ush och fy, hatar prov...
Sen bär det av hem till Hökis för att bo där och vara kattvakt under helgen.
Kom precis på att då kan jag titta på idol på den stora tvn och ha surroundljudet på hur högt jag vill, mohahha
Farmor, ja det är mina egna ord. Kul att du tyckte om dem! Kram
Tack för mig, säger en trött tjej.

Vi har glömt!

Vi har glömt hur vi ska umgås med varandra.
Vi har glömt att uppskatta varandra för dem vi är, olika.
Vi har glömt att ge varandra komplimanger istället för kritik.
Vi har glömt att leva i nuet och inte i det förflutna.
Vi har glömt att uppskatta oss själva för dem vi är, en egen personlighet.

Det är inte fel att vara öppen och dela med sig av sina känslor och tankar, tvärtom vi vinner mycket mer på det än att hålla allt inom oss själva.Till slut spricker man och har då så mycket mer att jobba med!
Våga stå för er själva och även om man kan ha en dålig självkänsla, så är det positivt att man är öppen och kan prata om det. Dålig självkänsla och osäkerhet är något som alla går igenom och jobbar med, med sig själv mer eller mindre.
Du är unik precis som du är, glöm inte det!


I need a change...

Känns som om jag har fastnat i en situation jag inte valde från början. Jag pratar om V-malm och gruppboendet.
Jag har nämnt det förut, att det känns som att jag har vuxit ifrån det här stället. Jag känner så starkt att det inte är här som jag ska vara längre.. Precis så som jag kände i slutet då jag gick på Adelsö. Men endå, där kände jag att jag hade väldigt bra kontakt med ledarna, de pratade med en som en kompis eller vilken annan ungvuxen/vuxen som helst. Så som jag tycker att det ska vara vart man än befinner sig och vilka olika positioner man än har. Hatar när folk som är ledare eller personal pratar så där nedlåtande åt en. Ni vet" ja, men lilla du, nu är det så här", bla bla bla...
Varför ska det vara så himla svårt att bemöta folk med respekt, så som man själv vill bli bemött.
Ja, som sagt så känner jag att jag inte passar in här längre, eller rättare sagt jag behöver inte det här längre.
Jag blir bara irriterad när det ska vara på vissa sätt, och när jag väl tar mod till mig att ta upp det så hamnar jag i knipa, tjafs som rent ut sagt tar musten ur mig.. Every time... Vet ju att jag måste ta upp det med dem, men jag är rädd för att det kommer att storma upp så mycket att jag faller i backen, åter igen. Jag vill ju bara mötas på ett vuxet plan och prata, att de är personal och jag boende vet jag redan. Onödigt att behöva påpeka sånt.
Och apropå påpeka så är det det jag ibland kan få skit för.. Att just bara påpeka saker. Saker som händer på boendet eller vissa regler. Att man ska få så mycket skit bara för att man påpekar saker.
Jag är ledig idag and have some time left over, då kommer dessa tankar och funderingar fram igen.

Kanske skingrar sig molnen en dag?

What a day...

Vilken dag det har varit... Den började med att jag åkte till Huddinge för att träffa upp LT och Jessie för att gå på dop i Huddinge kyrka. Men innan dess, på väg till pendeln så blev jag uppraggad av en amerikansk kille, haha
Han stoppade mig på gatan och frågade mig om vägen till Alvik? Jag tänkte precis visa honom riktningen till T-banan när han säger att han inte vill ta tåget. "I wanna exercise"  Jag tittade lite frågande på honom och han frågade om det var konstigt? " Is it to far?"  Jag sa att för mig är det långt! Sen tittade han på mig, upp och ner och sa "Girl, you´re allright, do you have time?" haha. Jag sa att jag tyvärr hade bråttom, vilket jag ju också faktiskt hade. Inte riktigt min typ... But he made my day ;)
Vidare i Huddinge så gick jag, LT och Jessie till kyrkan för att titta på när lilla söta Tindra skulle döpas.
Det var så himla roligt för Tindra sov igenom hela dopet, hehe. Och prästen sa så roligt " till och med om man heter Tindra kan man slockna"

Efter både dop och fika, när vi nu kunde skilja oss från ursöta Tindra, så gick vi en sväng till centrum och kikade på skor, men har fortfarande inte hittat några bra. Det bestämdes att sökandet ska fortsätta imorn.
Och en varm choklad på "Coffi" hoppas jag det blir också :)
" Men marre, var e din jacka"
säger Jessica helt plötsligt, och jaaaaaaa, jag har faan glömt den på klockargården.. Snälla, bli inte sura på mig( Lesset ansikte)
Jessie åker hem, och jag och LT knallar tillbaka till klockargården, men där är låst.. Vi ringer och ringer på klockan.. Ingen kommer.. Jag ser min jacka genom fönstret. (So close)
Men som tur är så hade jag tagit alla mina saker från fickorna och lagt i väskan. Förutom sl-kortet, men det köpte jag ett nytt. Var endå inte så många dar kvar. Linda ska dit en annan dag och titta om den är kvar då.
Inget mer att göra och jag och LT åker hem till mig, där jag duschar och fixar till mig medans Linda svarar på en massa mejl eller vad hon gör. Vi åker sedan ca en timme senare tillbaka till Huddinge och jag säger där hej då till Linda och beger mig hem till Empan. Där mötes jag av ett härligt tjejgäng,   Empan,Lottis, Kajsa och Bine.
Vi käkar middag tillsammmans, skrattar, spelar spel, snackar skit och allvar mm :)
 
Tack för en väldigt rolig dag och kväll alla!

Kom hit så får ni scones!

"Ni får komma på besök, så blir ni glatt bjudna på lite Scones :)"

Idag gick jag till jobbet och jag och Agneta gick ut på en härlig promenad till en förskola i närheten och stannade lite och lekte där på deras gård. Roligt att komma iväg lite ibland. Ungarna tyckte det var väldigt skoj i alla fall.
På rasten gick jag åter igen en promenad och resten av eftermiddagen bara flög fram.
Jag fick sällskap av Agneta när jag skulle hem, och yes vi gick igen. Hela vägen från jobbet/Reimers till fridhemsplan. Nu är man på gång.. Riktigt skönt faktiskt.
Imorgon ska jag på Tindra´s dop som är Pernilla´s och Martin´s dotter. Var länge sen nu jag var där och träffade Tindra för första gången(utanför magen vill säga:))
Hon har nog blivit stor nu, kan jag tro.
Jag, LT och Jessie ska dit tillsammans och till kvällen ska jag på Tjejmiddag hos Empan och fira henne :)
Om vi är på riktigt glatt humör blir det kanske utgång också.
Ha en trevlig fredagkväll!
//Kram


Skönaste citatet på länge!!!

Tack Farmor och linda för era kommentarer. Jag blir varm inombords när jag läser det. 
 
Idag har jag varit hemma, tagit det lugnt och imorse fick jag för mig att baka scones. Så det gjorde jag, och senare kom LT förbi en sväng och jag bjöd henne på scones. En mycket kort, men trevligt visit :)
Imorgon tror jag att jag satsar på att gå till jobbet.
Det skönaste citatet på länge kommer från min kloka syrra Linda...
"Etiketter är till för matprodukter,inte människor!"
Här är dagens bild, mina "fina" bakverk. Är det godkänt A & L? ;)


Different!

Dagens samtal fick mig att börja tänka extra mycket på hur det är att känna sig anorlunda. Många som har Asperger eller något annat handikapp känner sig säkert anorlunda genom att de fungerar på ett annat sätt än de som inte har diagnosen. Jag har ett litet annat problem, vilket är att jag ju har en Aspergerdiagnos, men JAG känner mig istället anorlunda än andra som har samma diagnos. Det är något som jag har mått ganska dåligt över enda sen jag fick min diagnos. Jag har aldrig riktigt träffat någon med samma diagnos och tänkt, " Men gud, han/hon fungerar precis som jag" och det har varit ett stort problem för mig. Jag har alltid sökt förgäves efter den där personen som har samma diagnos som jag och dessutom fungerar ganska lika som jag. Jag vet att man aldrig riktigt kan hitta en spegelbild av sig själv, speciellt inte när det gäller As, men just bara något eller några saker som man känner igen hos sig själv. Istället har jag lättare att känna igen mig själv i andra, som hör och häpna, inte alls har någon diagnos. Även när jag söker på nätet om As så står det oftast detta , vilket jag inte heller direkt kan känna igen mig i.
"Aspergers syndrom är ett neuropsykiatriskt funktionshinder som framträder i tidig ålder. Det anses bero på att områden i hjärnan fungerar på ett anorlunda sätt( en genomgripande störning i utvecklingen) De funktioner som påverkas är de kognitiva funktionerna som medför nedsättningar i helhetsförståelse/ detaljseende, socialt samspel/kommunikation, planering, organisationsförmåga, fantasi/föreställningsförmåga, minne, begåvning, beteende/känslor"
Vad av det här är jag?
Och vilka har inte alla de här MÄNSKLIGA dragen mer eller mindre. As är bara en diagnos, det berättar inte hur vi är som människor och individer.  Asperger är inte jag, JAG är jag!

Kära läsare!

Hej alla läsare! Nu tänker jag snällt be er att lämna ett litet avtryck och feedback när ni läser min blogg. Jag tycker jätte mycket om att skriva, och egentligen är kommentarerna inte det viktigaste. Men jag har nu även tänkt att med feedback från er om mina inlägg så vet jag hur jag ska göra för att skriva, bli bättre på att blogga. Eller om det är något särskillt inlägg som ni har uppskattat extra mycket, eller har åsikter om. Är helt enkelt nyfiken på vad ni tycker :) Och det är helt okej att vara Anonym om man föredrar det.

Idag höll jag nästan på att bli försenad till skolan igen, då jag fastnade i telefon med en kompis, och jag glömde bort tiden helt enkelt. Hade så himla ont i huvudet och det kändes sååå tungt..
Men jag släpade mig iväg till skolan iaf, och fick glatt veta att vi skulle sluta kl 15 idag istället för 15:30.
Thank god for that! Min klasskompis Denize kände sig precis som jag, smått krasslig och trött i huvet.
Efter plugget så började jag att snacka om att jag behövde hitta ett par nya skor, och Denize snackade om ett par som hon hade köpt på Ecco och att hon nästan bara köper sina skor därifrån.  När mamma nu läser detta så nickar hon instämmande, hehe Hon är nämligen också mycket förtjust i Ecco och jag kan tydligt och klart höra hennes ord " Ecco är ett mycket bra kvalité s märke" Denize föreslog att vi kunde gå och titta på skor efter skolan, så vi gick en sväng till Ringen. Jag hittade ett par skor där, men är inte riktigt säker än..
Sen ringde Annika från Norge idag och det var riktigt kul att höra från henne. Och skönt att höra att hon har det bra och att hon trivs bra på jobbet.
Brukar vanligtvis ha körövning nu på tisdagskvällar, men jag känner mig inte alls i form att klinga ut några sköna toner för tillfället. Eller rättare sagt, även om jag skulle ha velat och försökt så skulle det inte låta särskilt vackert.
Så jag avstår och de andras öron får vila ut :)
Ska duscha nu och försöka att frächa till mig så gott jag kan och sedan gå upp till plan 2 och vara med på husmötet som jag vanligtvis brukar missa när jag är på kören. Men ikväll ska jag göra min röst hörd.. Jajamensan.. Watch out!

Sårbar...

Ibland önskar jag att ingen visste, inte ens du. Det skulle kännas så mycket lättare då. Tänk om jag skulle veta en av eras djupaste tankar och känslor, det känns inte så bra va.. Det har varit hyfsat bra ett tag nu, men jag kan inte glömma det, och dina ord, era ord ekar i huvudet. Jag kommer alltid att känna mig sårbar inför er, och det känns jätte tungt. Ni skulle säkert säga att det inte är några problem och erbjuda er att prata med mig om det, men förstår ni inte hur förnedrande det känns. Det är som om jag skulle komma till er och säga. Ja, om ni vill så kan vi sätta oss ner tillsammans och prata om era känslor, reda ut dem tillsammans. Erkänn nu att det skulle svida en del.. Om jag bara hade hållt tyst och sparat allt inom mig själv, så hade allt aldrig hänt.
Jag kan fortfarande inte glömma shocken som jag fick, och det tar hårt på en..
Varför ska fan alla blanda sig i mina djupaste känslor hela tiden???
Känner mig så patetisk för att skriva allt det här, här också, när jag är ganska säker på att det inte är någon av de som läser det som det är till. Men vad ska jag annars göra, inte ta upp det med er. Det vet jag hur det slutar.
Mamma åker ikväll och jag kommer att sakna henne så otroligt mycket.. Kändes jätte tungt att lämna henne igår.
Nu ska jag krypa ner i sängen igen och drömma mig bort till en annan,lättare värld.

Mama, where are you??

Sitter nu hemma i hökarängen hos mamma, emn mamma saknas :( bara jag och katterna hemma..
Idag gick jag upp tidigt, kl 6.  Trots den tidiga timman så var jag hyfsat pigg och kom faktiskt i tid till mötet på jobbet. Ja, det var en riktigt spännande upplevelse att vara med på ett av deras planeringsmöten. Även jag fick en syl i vädret och det jag sa uppskattades. Efter det mötet så kom min ena kontaktperson från Misa och vi satte oss ner igen för att prata om hur allting går, och vad våra planer framåt är. Måste säga att det känns otroligt bra på praktiken/jobbet just nu, och det är otroligt kul att höra att det är glada att jag är där. När jag tänker tillbaka på den dagen för ungefär ett år sen när jag var där på studiebesök, så kan jag knappt fatta att det har hänt så mycket sen dess. När jag kom dit så hade jag först och främst inte alls förväntat mig en praktikplats, men visst hoppades jag. För det andra så hade jag inte alls någon erfarenhet av att jobba med små barn. Det enda som jag hade att komma med var praktik på sexårsverksamhet i två veckor på högstadiet och tre veckors sommarjobb på fritids en sommar. Inte nåt att skryta med direkt, men jag förklarade att jag var väldigt intresserad av att prova på att jobba med barn och att jag har ganska lätt att lära mig. Jag fick ju som sagt en praktikplats där och har varit där nu i ca ett år. Så otroligt mycket som jag har lärt mig sen jag först satte min fot där...
Nää, nu får mamma komma... eller ska man kanske gå och klappa lite på katterna?!
With Love/ M

Explode!!!

I´m thinking to much, soon my head is gonna explode...

Söndagkväll!

Ja, idag har det varit shopping för hela slanten.. hehe, jag hittade en jätte fin lila blus som har ett så himla skönt material. Och en beige kofta, jag har kommit in i en koft-period nu :) Pao shoppade en hel del hon med. Massa fina saker. Kul att träffa henne igen, inte ofta man hinner det mellan varven. En långpromenad fick vi också. Hoppas det fortsätter flyta på bra med det. Nu är jag trött och jag inser att jag måste gå upp halv 6 imorn då jag först ska vara med på ett planeringsmöte på jobbet, och direkt efter det ett till möte med jobbet och Misa.
Sen ska jag åka hem till mamma och umgås med henne innan hon åker på tisdag. Puh, blir trött bara jag skriver det.. jag måste erkänna att jag är något rädd att, bara för att det känns bra just nu, så kanske hela cirkusen kommer att sätta igång igen. Att skenet bara bedrar. Eller att det bara är skådespel för att släta över allt. Jag hoppas för guds skull inte det, för det skulle jag inte klara. Jag har aldrig hoppats på något stort, inte ens från början.. Och gör det inte nu heller. Det känns bra just nu, så "lets keep it that way!" "Sometimes you don´t need to put things into words"
Nä, nu måste jag käka nåt innan jag kollapsar.
//Kram

Söndagmorgon!

Idag är det söndag och jag sitter här hemma och har ont i halsen :( men någon var snäll och gav mig halstabletter imorse :) Hoppas verkligen inte att jag kommer att bli dunderförkyld nu..Skulle ju sitta bra med alla jäkla sånger som man måste öva på kören..
Om jag orkar, så ska jag shoppa med Pao idag. Hon hade visst åkt luftballong igår, och det är man ju lite nyfiken på att höra om. Lite skrämmande tanke det där, att vara så högt upp i luften. Men samtidigt häftigt..
Igår hade jag en minst sagt lugn lördag, hade egentligen tänkt att åka hem till Hökis för att hinna med att träffa mamma nåt innan hon åker tillbaka till S-Afrika på tisdag, men hon är tyvärr inte hemma i helgen. Så jag får åka dit en sväng på måndag istället. När jag inte kunde göra det så gick jag iaf ut på en promenad. Nästa gång vill jag gå till hästarna, helt plötsligt så börjar jag sakna hästar jätte mycket, kanske har med allt hästprat att göra. Låter logiskt:)  En stor och glädjande händelse igår: Pappa ringde från Afrika och det var jätte kul att höra från honom. Saknar dig pappa, och det kändes lite tungt att höra att ni bara kommer att vara hemma i 5 dagar när ni kommer hit igen den 23 dec. Helt sjukt kort ju, men men. Finns väl inget annat än att gilla läget..
Nä, ärligt talat känner jag mig inte så pigg just nu med halsont och kan knappt andas, snyft.. Skulle vara i behov av en varm och stöttande kram nu...

Remembering the good times!

Idag har jag haft ennu en trevlig dag på praktiken/jobbet. En lugn dag idag med bara 9 barn.
Imorse när jag satt på bussen på väg till jobbet så lyssnade jag på radio och den här låten spelade dem flera gånger. Vilket de också gjorde på "La Isla" när vi var där förra helgen, och varje gång jag hör den här låten så tänker jag tillbaka och längtar tillbaka till dansgolvet.
Vad jag anser om videon och dess lättklädda tjejer behöver jag väl inte ens säga...
Just nu sitter jag och smuttar på varm choklad som jag har i S-Africa muggen och tänker på pappa.
Kul att prata med dig idag Farmor. Och skönt att du är hemma från sjukhuset.
//Kram

För varje motgång blir man lite starkare!

Jag har varit med om många jobbiga, men endå lärorika motgångar i mitt liv. Och jag är säker på att jag kommer att stöta på fler under livets gång. Men något som jag har kommit underfund med nu, är att jag har ju alltid lärt mig att hantera de här motgångarna och blivit starkare för varje gång.
Alltså blir det lite lättare för varje ny motgång att gå igenom, och man lär sig framförallt hur man ska hantera dem på bästa sätt. Min pappa har alltid sagt att man alla har en egen ryggsäck där man samlar på sig alla sina erfarenheter, så för varje ny erfarenhet så lägger man den i sin ryggsäck/kappsäck. Den filosofin gillar jag verkligen. Min pappa har fakiskt kommit med ganska många kloka ord genom åren som jag försöker att suga åt mig.
Jag har haft motgångar i skolan under min uppväxt, aldrig blivit mobbad, men nog så jobbigt endå att flytta från skola till skola och aldrig riktigt passa in. När jag flyttade till Jönköping efter gymnasiet för att plugga på SVF( Södravätterbygdens Folkhögskola) tror jag var då jag lärde mig att stå upp för mig själv, och veta att jag kunde
göra det också. Idag kan jag inte förstå att jag vågade flytta dit, till en nästan helt främmande stad. Jag valde just Jönköping för att mina farföräldrar och faster bodde/bor i Nässjö, vilket inte ligger så jätte långt ifrån.
Jag kände absolut ingen alls på skolan, ja ingen i hela staden egentligen. Och jag var då tvungen att söka mig utåt och skapa nya, egna kontakter. Det känner jag mig mycket tacksam för idag, för det har hjälpt mig otroligt mycket. Som yngre var jag nämligen väldigt blyg och sa ofta inte mycket, speciellt inte till främmande människor.
Men det är något som jag har jobbat på och blivit modigare och bättre på genom livet.
Även där på folkhögskolan fick jag stöta på motgångar som var jobbiga, Men, jag klarade mig igenom dem...
Och sedan fick jag då meddelandet från pappa att han, vi, familjen KANSKE skulle flytta till Thailand på grund av hans jobb. Jag har ju varit ute ganska mycket och rest här i världen, men aldrig BOTT i ett annat land.
Jag vet inte om man kan räkna med Egypten/Cairo då jag bodde där som liten baby?. Jag var ca 1-1/5 år gammal när vi flyttade hem till Sverige igen. Men det här var då nåt helt nytt..
Vi hade varit på semester i Thailand en gång innan och jag minns vilken hög ljudnivå där var, och jag var något nervös över hur jag skulle klara av att bo där med min ljudkänslighet.
Men jag klarade även av detta, trots att det absolut var jobbigt vissa perioder.
Thailand-tiden är också något som jag har att tacka mycket för. Det kändes lite som en revansch att kunna bo i ett annat land efter alla de jobbiga åren med hur många olika skolor och klasser som helst.
När jag, mamma och syrran flyttade hem till Sverige igen så kände jag mig väldigt vilsen och visste inte alls vad jag skulle göra. Det blev som en slags shock som jag fick, och jag började att plugga upp lite ämnen på komvux, bara för att göra nåt. Men tröttnade redan efter ca en och en halv termin och kände mig lika vilsen igen.
Men så träffade jag på företaget "Misa" som hjälper unga vuxna med Asperger att hitta någon daglig sysselsättning som t.ex. praktik. Jag fick ennu mer flyt och blev faktiskt serverad en lägenhet på silverfat kändes det som. Det var V-malm och Frösunda det, jag fick en praktikplats på MQ och det började bra.
Problem och ennu en STOR motgång uppstod på V-malm med en av mina grannar där.
Även den motgången har jag lärt mig otroligt mycket av, och hur mycket jag verkligen klarar av, och jag vet nu att jag har en styrka inom mig som jag kan ta fram när det behövs.
Mina motgångar är även mina framgångar!

Oj,oj,oj

Ikväll är jag trött, vilket beror på att jag har haft en mycket lång dag. Idag är det Onsdag, så jag har då varit på praktiken/jobbet och jag och Madde gick på en ganska lång promenad på förmiddagen, innan lunchen. Vi hade med oss alla småbarnen och de var väl sisådär 6-7 stycken. Men det var ganska skönt väder i alla fall och solen sken. Resten av dagen har det känts som att alla ville ha ens uppmärksamhet på en och samma gång. Marielle hit o Marielle dit...  Men dem e ju så gulliga alla, det kan jag inte låta bli att skriva. Älskar att komma dit och träffa både barn och kollegor. Idag skulle vi även ha en "Arbetarkväll" då föräldrar även kommer och vi gör en massa jobb som behövs fixas på förskolan. Som att sopa gården och sy i knappar i utklädningskläderna m.m.
Så därför stannade jag lite längre, vilket de var glada över då Ia är sjuk och kommer vara det hela veckan. 
Så jag tror nog att dem är ganska glada över att jag kommer på fredag också. Kommer iof komma lite senare p.g.a ett möte på morgonen :/ Men jag kommer ju iaf:)
Jag och Ingrid hann till och med med att växla några ord om hur saker går och så. Vi skulle ju egentligen ha ett sånt litet möte varje vecka, men det hinns bara inte med. Men så har jag inte heller känt att jag har haft behov av det heller på senaste tiden. Det flyter på så bra så.  Vi fixade och donade och jag var med och hjälpte till att sopa gården.. Huhuhu var jobbigt det kan vara...Men det blev gjort iaf! Och sedan fick vi äntligen sätta oss ner för att njuta av Gun´s otroligt goda "Piggelinsoppa" det är en slags grönsakssoppa helt enkelt, som man blir pigg av:)
Jag tog till och med två portionener, men kom sedan på att det även väntades lasagne på V-malm. Hur skulle jag orka?  På vägen till bussen så träffade jag och Madde på en av "våra" barn som numera är en stor tjej och går i sexårsverksamheten. Jätte kul att träffa "ens" gamla sådär. Det verkar gå bra på nya skolan och hon har skaffat nya kamrater. Det gör en glad, trots att man dock saknar dem en aning... Men både jag och Madde tjatade på henne om att hon måste komma och hälsa på.. Oj, nu har jag babblat på mycket, men som sagt det har varit en lång och händelserik dag.  Nu ska jag bädda ner mig i sängen och kolla på "Samantha".
//Kram

Det här med relationer!

Att ha en bra relation, till vem som helst, vän,eller make,fru,pojk eller flickvän är A och O. Har man inte det så klarar man sig inte länge. Jag försöker verkligen att värna hårt om mina vänner, och det är dem och familjen som kommer först. För de är alltid där när man behöver dem. Sin käresta ska man såklart också värna om, men det kan ganska lätt hända att man nästan bara prioriterar pojk eller flickvän,vilket kan leda till att man då kan tappa kontakten med sina vänner. Och vad händer då sen ifall förhållandet tar slut, vart ska man vända sig då?
Jag är en mycket känslig och öppen person som har lätt att uttrycka mina känslor, och då kan det vara ganska lätt att glömma bort ibland att inte alla fungerar på det sättet, när man träffar någon som inte tänker och fungerar som en själv.  Eftersom jag är så öppen och känslig, så tycker jag om att "skynda långsamt" i en relation.
Jag tycker om att reflektera över och tänka på hur olika vi är ibland, men även hur man skulle kunna göra för att förstå varandra lättare. Slippa alla de där "missförstånden" osv. Möta varandra på halva vägen.
Sen tycker jag även det är intressant med kroppsspråk och hur man ska tolka kroppsspråk. Ibland är det lätt och ibland jätte svårt. Jag har ganska lätt för att läsa av andra, och det är en egenskap som jag är glad över.
Skulle gärna ville läsa lite mer om kroppsspråk, då jag som sagt finner det väldigt intressant.
Vad anser ni?

Två före detta Thailandbor över en lunch!

Idag har jag varit och träffat en gammal kompis från tiden då jag bodde i Thailand/Bangkok över en lunch.
Anne och jag har inte träffat varandra på ca 4-5 år, vi kan inte riktigt hålla räkningen.
Jag hade inte så många kompisar i Thailand, och det är väl det som jag tyckte var jobbigast, att inte ha sina vänner nära utan man kunde bara prata på skype ibland, men det blev jämt så krångligt med tidsskillnaden.
Men så hade jag en vän i alla fall som jag träffade då och då för en fika,bowling,bio och så shopping förstås ;)
Det var jätte roligt att träffa henne igen, och det blir nog förmodligen mer gånger nu när hon bor här i Sthlm hon med. Vi hade det mycket trevligt tillsammans och pratade gamla minnen medan vi åt våran Thaimat.
Men det som vi bägge två konstaterade var att nästa gång får vi träffas lite längre, och inte bara över en kort lunch.
Nu ska jag lägga mig ner och läsa lite innan jag släcker lampan för natten.
"If you need time, I can give you that!"
God natt alla!

Bästa natten på länge!!!

Ja, vakna upp ungefär kl 12 när V-malm ringde och jag känner mig blandat seg och pigg,( om man nu kan det.)
Igår var det en himla trevlig kväll som började hemma hos mig, tyvärr hade Bine och Empan glömt drickat, men jag kunde bjuda på lite snacks och Fanta till. Runt halv 11 begav vi oss bort(över gatan) till Nattklubben "La Isla"
Tjejgänget bestod av mig, Bine, Empan och Jessie. Ingen av oss hade varit där förut, men Empan hade blivit tipsad om stället av en kompis så vi tänkte ge det en chans. Det var väldigt bra, salsa musik blandat med Reggaeton. Till en början var det lite segt, men runt 12 blev det bättre och sen flöt det bara på :)
Vill definitivt gå ditt igen, och jag tror att tjejerna håller med mig. Sen var det ju så otroligt skönt att det var så nära hem också. Sjukt nära hem, hehe.  Nu måste jag bara lära mig spanska inför nästa vistelse där då dj´n pratade en massa under nattens gång och man inte fatta nåt :/ Någon som kan lära mig spanska???
Vid tre-tiden ska jag träffa LT för en fika innan hon åker iväg på semester till Cypern, den lyckosten.
Kanske kommer Jessie förbi också?!? Sen ska jag hem och tvätta.
Imorn ska jag träffa Anne, en gammal kompis från Thailand tiden och jag har inte träffat henne sen dess. Ska bli så otroligt kul:)

I NEED MY GIRLS!!!!

I need my girls!!! Kom kom, så festar vi bort alla bekymmer...
Ikväll gäller det!


Inge mer krig!!!

JAG ORKAR INTE MED NÅGOT MER KRIG FÖR I HELVETE.
SÅ JÄVLA ONÖDIGT!!!!


Charmtroll!

Hello, idag har det varit en bra dag. Jag jobbade och det var nästan alla barnen som var där idag.
Det var ju tänkt att jag och Madeleine skulle bege oss till biblioteket igen, men det blev inte av. Istället hade vi det jätte mysigt på gården i det sköna vädret. Under en viss tid satt vi nästan allihopa i sandlådan och gjorde sandslott och många, många kakor av den nya fina sanden. Vid ett tillfälle så var O lite busig och försökte att bitas, men då sa jag bestämt ifrån att så gör man inte... Vet ni vad det där charmtrollet gör då.Jo, en pussmun mot mig och säger" Puss" och pussar mig på kinden:) hehe, han vet precis hur man ska få en på fall. Då kan man inte bli arg på honom:) 
Resten av dagen flyter på bra och jag går en liten promenad på rasten.
Hemma igen så tar jag det mest lugnt. Kollar på diverse tv program.
Idol såklart, och det var bra idag med och bjöd på många talanger. Skulle sedan ge det nya underhållningsprogrammet "Kändis djungeln" på 4an en chans, men bara efter ca 10 min kunde jag uppfatta att det inte var något för mig. Helt sjuka grejer de måste genomlida ju. Vilka friska människor är det som skulle ställa upp på sånt??? Inte jag i alla fall.
Imorn, blir det utgång, känns som en evighet sen. Först var det kanske planer på att vi skulle på modevisning först, men det blir tyvärr inte av. Men ut och shejka loss ska vi allt göra, tjejorna och jag;)
Det blir stället "La Isla" som ligger på St:eriksgatan. Nära mig :)
Har dock aldrig varit där, men nån gång måste bli den första.
Kanske ses vi där?!

Ledig!

Är ledig, städar och lyssnar på Robyn.. Vad gör ni?
//Kram

Jag älskar den här accapellan " I Wish" med Robyn från hennes första album.

Det var inte shnyggt, men vi vann!

Jahap, då har åter igen en onsdag passerat och jag har haft en bra dag:)
Jag, Ingrid och tre ungar på 2-2/5 år åkte med buss och tunnelbana till Aspudden och Aspuddsparken.
Det var första gången jag har följt med på någon utflykt eller färdast med barn på buss eller tunnelbana.
Men det gick bra, vi hade en varsin vagn och så mycket hiss som jag har åkt idag har jag inte gjort på länge.
Vi hittade även fram till parken, och där var dvärg-getter, minigrisar, hästar, kaniner och höns som gick fritt.
När vi satt och åt våra matsäckar så råkade V tappa sina makaroner på marken, vilket gynnade tuppen och hans höns. Detta gillade inte F som hade en liten fobi för höns och hon hade det väldigt svårt att koncentrera sig på maten :) Som sagt en otroligt lärorik, rolig och härlig dag på praktiken/jobbet. O juste, kunde det bli bättre väder =) När vi kom hem till förskolan så fick vi en glad nyhet. Vi hade fått ny sand i sandlådan.. Mycket fin sand.. yep yep yep.. 
Åkte sedan hem och jag har kollat på Malta- Sverige fotbollsmatchen, och ja vad kan man säga. "Det var inte shnyggt, men vi vann!" Sedan idol, som jag som vanligt får sitta ensam och titta på =( Nässjötjejen var bra och det gillar vi =)
 
Är ganska trött och seg nu och ska strax gå och lägga mig.
Imorn ska jag bara på ett möte, sen e jag ledig. Känns skumt...
//Kram

Kugghjulen snurrar...

... PÅ HÖGVARV! Hinner inte skriva så mycket, men jag ville först och främst tacka för alla fina kommentarer. Kan inte få nog av sånt, ska försöka att bli bättre jag med på att ge ER feedback.
Var VÄLDIGT stressad och bekymrad över att jag var efter i skolan, men när jag kom dit så blev jag lugnare. Jag upptäckte att jag nog endå har hunnit med mer än vad andra har. Så nu kan man pusta ut. Är ingen skola på torsdag så då har jag ju också tillfälle att plugga lite. Om jag har motivationen, just nu har jag fått något annat i tankarna som förbryllar mig.. Varför riva upp gamla sår?  Jag känner fortfarande på samma sätt och jag är lika rädd att bli sårad som någon annan. Det värsta jag VET är att såra någon och jag försöker alltid undvika det, även fast man i vissa fall inte kan påverka det. Nu måste jag sluta för att jag måste få lite mat i mig innan jag promenerar iväg till kvällens kör-övning.
// Kram

Irl kommentarer is tha shit!

Idag har jag gjort följande. Kl halv tio imorse träffades vi alla korister i kyrkan för att öva inför dagens Högmässa.
Kändes lite pirrigt att sjunga i kyrkan igen efter ett så långt uppehåll, men det var inte så mycket folk, så det var en bra mjukstart. Jätte roligt var det och det kändes som att det nog lät rätt bra det där :) Det fick vi höra iaf.
Kände dock tyvärr att jag var en aningens skrovlig i halsen, men gjorde mitt bästa av situationen.
Efter högmässan bjöds det på STORA och GODA bullar och saft.

Sen slank jag hem och åt lite mat och vila upp mig lite. Åkte sedan in till stan då jag skulle träffa LT, och det var tidigare även bestämt att Jessie skulle med, men oturs nog hade hennes Patrik blivit påkörd av en bil när han var ute och cyklade och han hade fått ett jack i huvudet som behövde sys. Hoppas det ordnar sig!
Men jag och LT träffades iaf och vi begav oss till det cafe´t som har blivit lite av ett stamställe. De har världens godaste VARM CHOKLAD där. Vi satt där länge och pratade om allt mellan himmel och jord och jag är så tacksam över att jag har så fina vänner som man verkligen kan prata om ALLT med. Jobbiga som roliga saker.
Linda nämde även att hon ÄLSKAR att läsa min blogg, trots att hon är dålig på att kommentera. Och det är även en sak som jag har hört min KÄRA syster säga en gång till min stora förtjusning. Blir så otroligt glad av att höra det och tycker det nästan är roligare att få IRL kommentarer än skrifliga här på bloggen. Fast  dem är såklart också välkomna och uppskattas.

Tillbaka till Kören och dagens högmässa så köpte jag en ny topp just för idag. Det blev en ljusblå topp då det blev bestämt att vi skulle ha ljusa plagg på oss, Grönt eller blått tex.  Jag ville gärna ha något matchande halsand till i samma blåa nyans som toppen och tittade runt, men hittade inget som behagade mig. Så då bestämde jag mig för att göra ett eget halsband istället. Så jag gick iväg till Pärlshopen och köpte pärlor med tillbehör.
Det blev två stycken halsband, och jag måste säga att jag känner mig ganska nöjd.
Hade förstås bara det ena på mig idag. Det jag hade på mig idag är den första bilden.

GOD NATT,  MIN SKATT!

Sommarens sista Sommarkrysset!



Orkar inte...

Asså ibland undrar jag vad personalen pratar om på överlämningarna??? Jag satt där uppe igår framför tvn och båda personal satt där när jag frågade hur mycket de hade att göra på lördagen. De gick till och med och hämtade allmanackan för att titta efter. Det hade tänkt att de skulle gå och spela biljard kl 14, men annars var det inte så jätte mycket mer. Jag sa att jag skulle iväg på eftermiddag/kvällen, men vi bestämde att de skulle komma ner till mig kl 13 för att kolla om jag ville gå ut då. Jag ville nämligen bara börja att titta lite efter en ny höstjacka and so on och ville gärna ha lite smakråd med mig. Nu var det en personal här nere hos mig alldeles nyss. Kommer ni ihåg vad de skulle fråga? DUKTIGT! De sa följande: Det stod i allmanackan där uppe att vi skulle fråga om du ville följa med och spela biljard. What the f***k, sa jag inte precis igår att jag skulle iväg på eftermiddag/kväll???
Blir så trött på detta då jag känner att det händer ganska ofta. Och jag orkar inte ta upp det med dem för att jag är rädd att det då kommer att bli bråk. Och det orkar jag bara inte med. Vill inte va den som klagar, men tyvärr är det det som jag har gjort mycket under min vistelse här :(

Vilar ut efter dagens strapatser!

Sitter/halvligger nu här i min säng och vilar ut efter dagens strapatser. Jag gick FAKTISKT och la mig i rimlig tid igår och det gjorde verkligen susen. Jag var mycket piggare och gladare. Idag gick jag och Madeleine till biblioteket i Hornstull med 5 barn. Det var första gången jag har följt med nånstans och när Madde imorse frågade mig om jag ville följa med så tänkte jag att det var en bra möjlighet för mig att samla på mig ännu en erfarenhet.
Vi gick dit och till en början gick allting lugnt till och vi hade en mysig stund där på biblioteket och jag läste högt för dem. Men sen när de skulle stå och vänta på Madde som fixade med det praktiska så var det inte roligt längre. De lyssnade inte helt enkelt och det blev en lite dålig stämning. Men till slut lyssnade de och vi kunde glatt ta oss hem med bussen med alla lånade böcker. När vi sedan kom hem så frågade Ingrid om jag ville följa med henne på utflykt med ca 3-4 barn på onsdag, kanske. Och jag sa att jag absolut var intresserad, men att jag gärna ville att vi skulle snacka ihop oss lite innan för hur vi ska göra. Ja, planen helt enkelt.
På eftermiddagen var det just EFTERMIDDAG med alla bråk och gnäll därtill...
Det var så himla mycket sista halvtimmen att jag t.o.m nästan missade min tid hos frissan som jag hade kl 16 i Hornstull. Kl var 15:40 när jag upptäckte vad klockan var och jag behövde ge mig av.
Tog bussen från Bergsundstrand och hann precis till kl 16. Vilken himla tur...
Väl där var det jätte skönt att sätta sig ner och bli ompysslad. Blev jätte nöjd och gick därifrån med ett glatt leende, lik som alla andra som jag tidigare sett göra när jag gått förbi där.
Jessie frågade mig om jag ville gå och titta på Håkan Hellström på grönan ikväll, men jag var inte riktigt säker på hur mycket energi jag skulle ha efter både jobbet och frissan, men senare tyckte och bestämde vi bägge att vi behövde en lugn hemmakväll. Så jag åkte hem och sen dess har jag i stort sett bara suttit och kollat på tv. Kollat på svenska damernas fotboll, gick ju inge vidare ju :( Man kan inte låta bli att känna sig lite nedstämd efter det där. Men så hårt tog jag inte på det, hehe
Imorn ska jag kanske först ut och BÖRJA sökandet efter en ny höstjacka och kanske några nya skor. Sen ska jag först äta middag med Jessie och efter det är det tänkt att vi ska gå på sommarens sista " Sommarkrysset".

Ovant med lugg...


Marley & Jag!

Nu har jag äntligen sett filmversionen av "Marley & Jag". Jag läste boken under S-Afrika resan och det var många stunder jag satt och skrattade för mig själv, en del saker var så roliga så jag inte kunde låta bli att dela med mig av skratten. Jag tyckte att filmen var bra, men det är så otroligt mycket som man dock går miste om i filmen. Fast det är ju svårt att få med ALLT i en film på ca två timmar.
Filmen kan aldrig mäta sig med boken, men den är absolut värd att se.
Framförallt vill jag säga till er att läsa boken, speciellt om ni är hund eller djurmänniskor.
Den rörde mig djupt och jag NJÖT för varje blad!

Mysig filmkväll...

...det ska jag ha! Just nu är jag jätte seg över alla tankar som snurrar runt i huvudet, med skola, jobb, kören och aktiviteter med vänner och bekanta m.m. Ibland vet man inte riktigt hur man ska få ihop allt och framförallt, ha energi till att utföra allting... idag på skolan kom jag på att vi skulle ha skrivit en liten uppgift till idag, som jag tyvärr glömt  bland allt annat :/ Men jag lyckades skriva ihop det under lektionens tid när läraren pratade :) Och dessutom så var det inget som han kollade upp om man hade gjort eller inte. Har fortfarande inte fått min bok, AHHHHH, blir tokig. Men som tur är så fick jag låna boken av min lärare så länge. Så nu ska jag väl kunna få något gjort. Ikväll SKA jag gå och lägga mig i god tid! Jag kan inte fortsätta så som jag har gjort förut, både mitt humör och energi under dagen blir drabbade. Måste vara pigg imorn så att man orkar med en hel dag med barnen. Om ni inte visste det, så är det faktiskt ganska ansträngande att leka/jobba med barn. Direkt efter jobbet ska jag till frissan, kommer bli otroligt skönt att få sätta sig ner i en stol och själv bli ompysslad för en gångs skull. Inte ofta det händer nu för tiden. Kommer faktiskt t.o.m nästan inte ihåg senast jag shoppade. Helt Crazy ju.  Men ikväll ska jag bara mysa, krypa upp i ett hörn av soffan, kanske lite tända ljus och så en film. I´ts my turn tonight :)

P.s kan meddela till nyfikna släktingar där ute att jag fick ett mejl från Annika som nu befinner sig i Norge. Hon berättar att de har det bra och de har fått tag på en lägenhet, en helt nyrenoverad sådan. Jätte kul att höra att det flyter på så bra. Hoppas då bara att hon får jobb snart också.  Miss U sis!

Singing in thy tyskich

Nu är man precis hemkommen från kören and I´m pretty tired. Igår var jag hemma i hökis och hämtade min väska, men smart som man e så glömmer man ju mobilen istället denna gången... Ja, jag vet, så himla typiskt mig..Men jag blir så när jag är stressad, allt som man brukar och borde tänka på verkar ha försvunnit ur ens minne. Så därför åkte jag idag direkt efter skolan hem till Hökis för att hämta hem den igen. Hann med att vara där i ca 30 min och träffa både Mamma,Annika och Carro. Annika håller på att packa det sista nu till flytten till Norge. Tror att hon åker imorn(ons).Kommer sakna henne så otroligt mycket. Våran lilla Anka! Typiskt nog säger mamma " Vi kanske ska köpa hem kraba ikväll?" Åhh, typiskt, det vill ju jag också haaaaa. Men dessvärre var jag tvungen att bege mig hem till kungsholmen igen för att hinna med att äta middag och sen promenera iväg till kören.
Idag på kören så sjöng vi igenom en hel del sånger, dels till på söndag och även till mässor längre fram.
En av dem sånger som vi ska sjunga lite längre fram är på tyska.. Det blir en utmaning det, men vi har ju sjungit på spanska förut, så det ska nog gå vägen :) Det är bara övning som gäller.
Imorn ska jag till praktiken/ jobbet och leka med barnen.
//Kram

RSS 2.0