Biobesök!

Tjenixen! Har en betydligt bättre dag idag. Alltså mår bättre än gårdagen. Mitt onda öra har man börjat få lite gensvar på med hjälp av tryckutjämning. Men vågar inte ta i för mycket, då gör det sååå ont=(
Idag har jag "försökt att städa undan lite här hemma, men tror tyvärr att den mesta av tiden snackades bort i telefon.
Bestämde att det blir biobesök ikväll, eller jag ska faktiskt springa iväg nu och träffa LT för att kolla på "Baksmällan". Den har man hört ska vara rolig. Får se helt enkelt!
Hörs senare! / Imorn ska jag tillbaka till alla barnen. Gissa om dem ska få KRAMAR!!

Tears falling down...

Kände mig helt ur gängorna idag. Vet inte om det kan vara värmen, men jag kände mig alldeles trött och yr. Och dålig på kubb var man också. Sitter nu uppe och tittar på reprisen på Allsång på skansen. Kan inte sova då jag har börjat få ont i mitt öra igen. Blir det här aldrig bra???


P.s. skulle även uppskatta om de som går in på min blogg lämnade ett litet spår... Det är inget måste, skriver inte för kommentarernas skull, men det skulle uppskattas=)


Den skönaste och roligaste helgen på länge!!!

Halloj i stugan!  Sitter hemma och det är bättre med förkylningen, men dock fortfarande lock för örat=/ Men jag är glad endå=) så det så!!! Har haft en hur underbar helg som helst.  Det var ju tänkt att jag och LT skulle gå på bio på fredagen, men jag kände inte att jag ville ha nöjet att störa alla andra i biografen med mina hostningar och snytningar. Så vi bestämde att hon skulle komma hit istället och hyra film och köpa hämtmat=).
Kom ju på att jag upprepar en del nu, men jag kan ju tilläga att jag inte hunnit titta på den andra filmen ennu.
Klockan tickade på och LT sov över för att slippa åka hela vägen hem till Huddinge.
När vi vaknat föreslog Linda att vi skulle gå ut och sätta oss och äta på nåt trevligt uteställe då det var så himla fint väder. Säkert 26-30 grader och blå himmel. Mmmm.
Så vi satte oss på café "Två systrar och en kock" som ligger precis runt hörnet.
Där käkade vi scones och drack te och mös i solen.
Sen åkte Linda och jag gick upp till personalen och välkomnade hem en personal som varit borta ett tag.
Under dagen tog jag det mest lugnt, umgicks med personalen och njöt av solen på innergården.
Kl 18 begav vi oss iväg, jag, en granne och två personal. Vi skulle till Grönan och titta på "Sommarkrysset".
Väl inne på grönan satte vi oss på en bänk en bra bit bort från scenen och trodde att vi skulle kunna se endå. Det var innan allt folk kom och ställde sig ivägen=(. Jessica kom till grönan och jag gick och mötte henne för att sedan strosa runt ett tag och snacka och köpa glass innan allt började. Vi satte oss en bänk bort från V-malm för vi orkade inte med dem... Näää, skoja bara. Det fanns inte plats. Tyvärr så fick vi inte så roligt sällskap vid vårat bord då en kille ställde sig på bordet och började klappa händerna som för att trigga upp folk. Han var om något onykter, och det vi sedan till fasa även förstod att den lilla 3 till 4a åriga tjej som sprang omkring där var hans. Uschh och fy till pappa... I deras sällskap satte sig en kille jätte nära mig och då jag flyttade lite på mig sa han att han inte flirtade. Sen satt han och bolmade på en stor cigg och blåste mer eller mindre röken rätt i ansiktet på mig=/ Ingen hänsyn där alls. Efter ett tag stod vi inte ut längre utan bestämde oss för att ställa oss så nära stängslet som möjligt in till scenen bland allt annat folk. Vi slog vad om att vi skulle ha kommit enda fram till det var slut. Och det gjorde vi.
Sedan gick vi skilda vägar och V-malm åkte hem. Jag och Jessica tog istället för bussen, båten till slussen och när vi stod där på båten så såg vi en skylt där det stod att det var 22 grader. Och klockan var även den 22. Inte illa!!!
Sen promenerade vi till centralen och där gick även vi skilda vägar och åkte hem var och en till sig.
En helt underbar kväll som jag aldrig kommer att glömma!!!!

Idag(Söndag) har jag ätit frukost uppe med personal och sedan var planerna att jag skulle träffa Jessica för en shoppingrunda på stan. Lite seg start, men det tog vi igen. Eller hur Jessie=)
Jag hittade massa fina REA varor som tex, två fina tunikor och en blå blus med vita prickar. Orkar inte lägga in några bilder tyvärr. Och desuttom så är min kamera full så jag måste föra över bilderna till datorn så jag kan börja knäppa massa nya.. Älskar att fota!
Kvällen har varit en aningens häktisk. När jag kom hem vid 18 tiden så satte jag på en tvätt och hade sedan planering med personalen för kommande vecka. Efter det var jag så hungrig så jag skulle kunna svimma. Gick ner och som tur var så hade jag en panpizza i frysen som jag snabbt kunde laga  till. Sen kallade det på mig igen från personalen och det var dags för matplaneringen för veckan. Vi hade till en början lite svårt att få ihop allt, men vi slog ihop våra kloka huvuden och det löste sig. Sen var jag tvungen att springa ner och skriva en matinköpslista och upp igen och för att ta hand om tvätten... Nu är jag en aningens trött och skall gå och sussa.
Hoppas ni gör det samma!
//Kram



Saker att se fram emot!

Ja, nu sitter man här hemma(kungsholmen) och öronen spökar fortfarande...
Men några saker har jag att se fram emot iaf. Både ikväll och i helgen.
Jag har snabbstädat lite här hemma nu för att LT kommer över ikväll och vi ska bara relaxa och kolla på film.
Innan det så är det ju fotbollsmatchen mot England och det kan nog bli lite spännande.
Imorn ska jag nog bara ta det lugnt på dan, vill inte att jag ska bli sämre igen=/ Sen på kvällen ska jag Jessica och V-malms gänget åka till Grönan och titta på "Sommarkrysset". Vet ej hur många det blir från V-malm som hänger på, men det får man se... Och så har ju Michael Jackson gått ur tiden. Bara 50 år gammal, sorgligt. Trodde knappt att det var sant när jag hörde det.. Han har gjort mycket bra musik genom åren. R.I.P Michael!
Nu ska jag duscha och sen kanske jag hinner med en liten shoppingrunda på Åhléns med mitt presentkort på 300:- som jag fick av mina söta systrar när jag fyllde år innan matchen börjar.
Återkommer kanske senare och uppdaterar kvällens gång.
Ciao


Nu har vi precis tittat klart på " Benjamin Buttons otroliga liv" med Brad Pitt. Den var väldigt rörande och bra. Anorlunda. Nu ska vi titta på "The Duchess" med Kiera Knightley.  Plus massa snack om gamla tider och tider som komma skall.  Hare bäst!
//Kram

Vad gör man?????

Känns så jäkla pissigt jobbigt att sitta inne och må dåligt nu när solen skiner så fint ute... Har fått öroninflammation och är förkyld samtidigt. Ja, men visst, mig ska man bestraffa. Gå och skit ner er jäkla bakterier. Ursäkta språket och tonen, men det är verkligen så jobbigt att sitta här inne och inte göra någonting när man vet att det är underbart fint väder ute och alla hittar på roliga saker utan en=(
Men som tur är så hade jag en fin midsommar i Nässjö med mamma och ena syrran Linda=)
Det var vi tre, farmor, farfar, faster, "ingift" farbror och många bekanta.
Vi var allt som allt 19 stycken tror jag.
Det var på söndagen när mamma och jag skulle åka hem(Linda hade redan åkt iväg med tåg till David på morgonen) som jag började att må sämre och sämre...  Jag åkte med mamma hem till Hökis och har stannat där hela tiden. Har inte orkat förflytta mig nånstans direkt. Och vad är det för ett roligt sällskap med en tjej som sitter och snörvlar och e havldöv brevid sig=) Till en början tyckte jag att det var riktigt skönt att vara hemma, men nu börjar jag verkligen bli rastlös dag tre. Jag har haft lite svårt att sova. I måndags så vaknade jag kl 4 på morgonen, eller är det natten? och hade jätte ont i mitt vänstra öra. Sen kunde jag inte sova utan gick upp och tittade på tv, men kunde sedan slumra till lite igen kl 9. Måndags natten sov jag lite bättre, men vaknade ganska tidigt endå. Kl 6 denna gången. Hade ont som vanligt i vänstra, men nu även lite ont i det högra=( Var helt förvirrad i tisdags, av nån anledning så kunde jag inte hålla reda på dagarna=/. Men nu har jag bättre koll, DET ÄR ONSDAG!!! Måste betyda att jag är på bättringsvägen, vilket innebär att jag hoppas, hoppas att jag kan gå på bio på fredag med J och LT. Har hittat på nya smeknamn åt dem, haha. Och personalen sa att de hade tänkt att gå på sommarkrysset på lördag, får se, kanske kan va nåt. Och på måndag skulle vi spela kubb i rållis=)
 Gud, det här inlägget blev ju inte ens roligt eller intressant. Bäst att man slutar!
//Kram kram

Sol= Gone =(

F***n att det ska vara så himla trist väder. Man blir ju inte direkt glad av det och om man redan känner sig lite nere så... Har sovit dåligt nu några nätter irad och det börjar att märkas då jag är jätte trött, och det känns lite extra jobbigt de dagar då jag jobbar och inte riktigt är på topp. Så kändes det idag. Maggan berättade att hon läser en bok där de har intervjuat barn, och ett litet barn sa att om tänkandet fortfarande är igång så kan man ju inte sova. Ganska klokt tänkt tycker jag. Undrar bara hur jag ska stänga av mitt tänkande så att jag kan sova?!

Vet inte riktigt varför, men känner bara för o gråta. Men när man tittar ut genom fönstret och ser den här gråa himlen är det kanske inte så konstigt.

Lyssna och njut!

Orkar inte skriva idag...


Nationaldagen!

Idag är det Lördag och Sveriges nationaldag. Men det tror jag nog att de flesta vet ;)
Jag vaknade imorse vid 11 tiden och under förmiddagen så tränade jag i 30 min. Använde mig av min "Body Work" dvd igen och denna gången blev det Aerobicspasset. Resten av dagen segade jag på plan två och kollade på filmen "Gifta på låtsas" som gick på 4an.  Senare ringde Jessica och sa att hon snart var hos mig.
Vi åkte sedan till Gamla stan och promenerade där ifrån till Skeppsbron för att titta på lite artister som skulle uppträda där. Lite ledsen är jag över att vi missade Veronica Maggio, Sanna Nielsen, Sonja Aldén och Chirley Clamp.Men men.
Det var kallt och det känns inte alls som att det är Juni och sommar. Förra helgen känns som ljusår långt bort nu..

Sedan blev vi hungriga och gick förbi kungsan och Resturangernas dag. Där var det också lite musik. Han som vann Idol en gång i tiden=) Vi hade inte en sån jätte koll på vad han hette. Eller vi var helt ute rättare sagt då vi sa: Ja, men heter han inte Andreas eller nåt?! Daniel Lindström är hans namn fick vi sedan lära oss. Alltid lär man sig nåt nytt=)

Vi köpte Thai mat och satte oss ner och tittade på folk och lyssnade till musiken.
Med tiden så blev vi kallare och kallare och vi bestämde oss för att gå till ett café vid Stureplan. Nej, vi e inga snobbar!!! Där tog vi oss en varsin varm choklad med grädde. Riktigt gott och värmande var det.
Fick höra att matchen mellan Sverige och Danmark slutade till Danmarks fördel, men vi kunde inte riktigt se på folk om de var glada eller inte.
Imorgon ska jag förmodligen träffa Jessica och Anneli. Det var år och dar sen jag träffade Anneli..
Tack för en trevlig kväll Jessica, vännen min=)

KRAM!!!


I regn och rusk!

Vart tog det fina vädret vägen???
Min dag började tyvärr inte så bra då jag var tvungen att gå tillbaka hem från busshållsplatsen för att hämta mitt sl-kort som jag hade glömt i min tröja som jag hade igår. Men jag ringde till jobbet och de sa att det var så lugnt där så. Så jag behövde inte stressa iaf.
Idag stod det en promenad på chemat och vi skulle ha med oss ALLA barnen. Inklusive stora och små.
Det var jag, Maggan,Mikael, Madeleine och Ingrid som jobbade och jag körde en dubbelvagn med två små och två små till som gick på vardera sida om vagnen. Sen hade Ingrid likadant som jag och Madeleine hade en singelvagn och två barn vid sidan om. Mikael gick först med de största barnen.
Så bar vi oss iväg allihopa. Det blåste så kallt att jag önskade att jag hade haft ett par vantar med mig.
Vi tänkte gå runt Reimersholme. Vi gick till en annan förskola som ligger en bra bit bort från oss. Där fick våra barn springa runt och leka på deras STORA gård. Rena himmelriket för våra ungar som annars brukar få nöja sig med våran egna lilla gård. Behöver jag säga att det inte blev  så glada miner när vi sa att vi skulle gå hem igen...
Men det började smått att regna och vi skulle hem för att äta lunch.
Väl inne i värmen bytte jag på diverse barn och satt sedan ner vid det låga bordet när vi skulle äta. Våra minsta två testade mig/ oss hela tiden med att göra saker som de inte fick göra och se hur vi reagerade. Jag höll på att bli tokig ett tag, så mycket som man fick springa fram och tillbaka från dem och sin egen plats. Det är så trångt så man kan inte direkt sitta brevid dem utan man måste sitta på kanten. Nu ska barnen även ta maten själv och det funkar på en del, andra är fortfarande så små att man måste hjälpa dem.
Efter lunchen hjälpte jag till att natta och diska undan efter oss så att de större barnen kunde äta.
Sen gick jag för dagen.


Nu har jag varit hemma ett tag och diskat undan lite här hemma. Orkar inte dammsuga idag...
Jag har lagat mat och det blev falukorv i ugn med potatismos och så lite rostad lök till. Mums.
Nu ska jag gå och hyra film.
KRAM

Vernissage!

Ja, idag har det varit en lång dag... Är otroligt trött just nu, så jag orkar inte detaljerat berätta hur min dag har varit.
Så detta är vad jag kan ge er. Jag vaknade imorse av mobilen då jag fick ett sms från min kära vän Pernilla som jag var på besök hos i fredags. Ni vet, hon med magen=) Inatt fick hon en liten söt dotter vid namn Tindra.

Är hon inte helt bedårande söt. Ser så fram emot att se henne IRL=)
Skönt att allting gick bra och både mamma och barn mår bra.
Det var segt att sedan gå upp, även fast jag inte skulle börja förens kl 10 idag. Jag stod och väntade på buss 40 som aldrig kom och jag bestämde mig istället att kliva på 4an för att sedan gå från högalid till jobbet. På bussen träffade jag på en personal från boendet som var på väg hem. Blev väldigt förvånad, men glad.
När jag kommit till jobbet så hjälpte jag till att sätta upp bilder på väggarna som vi skulle ha till vernissagen.
Det var verkligen fullt upp hela dagen, och det blev inte lugnare precis när alla barnens föräldrar och far och mor föräldrar kom. Men jag tyckte att det var ett ganska bra tillfälle för mig att få prata lite mer med dem. Jag har ju inte direkt den chansen annars då jag bara jobbar förmiddagar. Hade mycket trevligt och stannade enda till kl 17:45.
Sedan var jag tvungen att skynda hem till boendet för den gemensamma middagen.
Nu måste jag gå och lägga mig om jag ska orka upp imorn.
KRAM

smygis!

Hej alla! Idag tog jag sovmorgon och satte mig sedan ute på gården i solen och läste en bok.
Sedan kom min ena kontaktperson från Misa och vi gick en liten runda. Jag blev av med alla mina kassar som jag ska källsortera som jag är så duktig på att samla på mig innan jag äntligen kommer iväg. Mycket skönt!!!
På vägen utmed vattnet såg vi denna svanen som ruvade på sina STORA ägg. Hann tyvärr inte med att fota äggen.
Gick efter lunch sedan en sväng till secondhand butiken "Camillas kläder" på flemminggatan. Där hittade jag en topp. Har ingen bild på den nu. Sen skulle jag iväg och träffa Paulina vid busshållsplatsen för att åka till biografen "Park". På vägen till bussen så träffade jag på Agneta från jobbet och några minuter senare så ringde Jessica och frågade om jag ville fika med henne, för hon var i närheten av mig. Men tyvärr hade jag ju andra planer. Ibland skulle man allt vilja kunna dela på sig=). Paulina hade fått två gratis biljetter till smygpremiären av " The proposal" med Sandra Bullock som egentligen har premiär den 24e Juni. Den var bra. Rolig, en film som man kan tänka sig att se igen. Sandra bullock är en av mina favo skådisar också=)
Nu ska jag fortsätta att titta på VÄNNER! -Love


RSS 2.0