Städa, Träna, Juno,Amy Winehouse, Sydafrika m.m.

Igår lördag hände inte så mycket... Vad ska man göra en sån där helg när alla är upptagna? Vad brukar ni göra?
Jag gjorde detta iaf, städade och tränade på förmiddagen. På kvällen kollade jag tillsammans med personal på filmen JUNO. Den var bra tycker jag. Så där härligt udda och bara älskar junos personlighet=)
Sen kollade jag lite på Masjävlar, men tyvärr hann jag inte se den från början. Kommer ihåg när den kom ut i Sverige för då bodde jag i Thailand och alla pratade så om den och jag ville så gärna se den... Men gjorde endå aldrig det när jag hade flyttat hem igen. Av nån anledning...
Och så var det Amy Winehouse live från London också. Har inte lyssnat så mycket på hennes musik tidigare, men hon e bra.. Jag och personalen satt och diskuterade och undrade typ om hur lång tid det egentligen tar för henne att göra sig iordning i håret? Eller så kanske hon vaknar så där? Hur mycket eyeliner hon måste konsumera... Hon är född samma år som jag, trist bara att hon ska knarka ner sig så!!!

Var en lite skakig natt, så jag gick upp till 10 imorse för äta på gemensamma frukosten. De hade bakats scones, yummi!
Efter det har jag pratat med mammsen och pappsen på skype och fått se lite av huset i Sydafrika...
Jag får resan till Sydafrika av papppas företag, JIPPI!
Det är bestämt datum nu iaf.. Vi åker den 25 Decemnber. Ska bli så otroligt spännande.
Och vi e där i 3 veckor och jag och syrrorna åker ensamma hem till Sverige nån gång i början av Januari. Kommer inte ihåg datumet. Mammsen stannar kvar hos pappa.

Och så var det ju det här med passningen av katterna. Om det går så kanske grannen kan ta hand om dem nu på måndag  och tisdag, så får jag åka hem till Hökis på Onsdag. Mamma skulle ringa till grannen och fråga, så hoppas verkligen att hon kan.

Nu ska jag snart åka en sväng till skrapan med en personal. Har faktiskt aldrig varit där inne förut. Bara gått förbi så där hundra gånger...
//Kram

Middag med syrrorna och så skinnjackan såklart=)

Igår Onsdag var jag först på möte på misa och det gick bra. Pratade typ bara om studiebesöket som jag ska göra på en förskola som ligger på Reimersholme på tisdag... Är nervös, men hoppas innerligt att det går bra. Kanske blir det även tal om praktik. Håll tummarna, eller var det vänster tumme man skulle hålla. (enligt Bine iaf)

Sedan åkte jag hem och så slappade jag lite, lite senare på eftermiddagen så var det dags för nästa möte.
Med min handläggare. Vi pratade om hur det kommer att bli ifall jag ska flytta hem till villan i Hökis nu när mamma är borta och ena syrran åker iväg på långresa till Thaliand i 3 månader. Min andra syrra Linda hänger det på om jag behöver flytta hem eller inte. Hon väntar på besked, och skulle få det idag ifall hon hade kommit in på en Audionom utbildning i Örebro. Ifall hon har kommit in så måste jag kanske flytta hem, eller iaf ta hand om katterna och se till att de får mat. Min handläggare tyckte att det kanske skulle vara bäst ifall jag pendlade. Hmm, har sån jäkla beslutångest...
Får helt enkellt se vad jag gör!

Efter det åkte jag hem till Hökis och jag och syrran gick till centrum och träffade upp vår syrra Linda som hade shoppat loss. Shoppat loss på en skinnjacka, igen... Hon köpte nämligen en dagen innan också men var inte så säker på den längre. Kan ju lugnt säga att kvällens ämne var Lindas skinnjacka.. JA, Linda vi vet att du har köpt en ny skinnjacka!!!!! Hahaha. Köpte pizza och gick hem och slappade framför tv´n.
Syrrorna står och diskuterar livligt om den så omtalade skinnjackan. Jag gillade den skarpt;) tyckte den såg tuff ut med knapparna.. För de som undrar så hade hon köpt den på Zara och den kostade så mycket som 1399 riksdaler.
// Kram på er

En rolig helg!!!

Har haft en mycket rolig helg.. Kolmården, guitar hero,fasching m.m.

Fredag

Hade fullt upp med att städa, Bine skulle ju sova över på lördan och Chaplin skulle komma förbi på Söndan=)

Lördag

Så bar det av till Kolmården på lördag morgon med västermalm. Var rekord många som följde med på nån aktivitet, himla trevligt... Gick runt och tittade på de fina djuren.
Detta ska då tydligen vara en Präriehund. Ser ni några likheter med en hund? Hm, mycket skumt  tyckte jag.Skulle det i såna fall vara den lilla svansen(om man kan kalla det en svans) som man ser?
Pinsamt, har fått hjärnsläpp!!!
Tittade då mest på den vackra fjordingen i mitten.Påminner så mycket om Hampus en fjording som fanns ute på Adelsö.(ett läger som jag har gått på) Bine, you get it=)
Fina och ståtliga snöleoparder är det vi har framför oss.

En asiatisk elefant vilket är något,eller ganska mycket mindre än den afrikanska.Har dock ingen bild på den afrikanska elefanten=(
De otroligt söta, hm hjärnsläpp igen hihi. Söta var de iaf.

Tyvärr så fick jag magknip som vanligt när jag helst av allt inte vill ha det. Eller vill aldrig ha det.
Stressad som man var att man  inte skulle hinna i tid hem till Jessica och middagen.
Och det gjorde jag ju inte heller förstås=( Sorry Jessica och co!
Skulle träffa Sabine först för hon skulle dumpa sina grejer här för att hon skulle sova över.
Och jag skulle hinna byta om lite, snygga till mig;)
Men så kom vi iväg iaf och vi var vrålhungriga när vi kom fram.(Vid det här laget var min mage återställd igen) Thank god!
Väldigt snällt att ni hade lämnat mat till oss, och att du stekte lite mer köttfärs Jessie=)
Tacos var det och mumsigt..
Sedan blev det speltime... Wii spelade vi, med bowling,boxning och så guitar hero.. Mycket svårt det där, men kul.
Bilden e lite suddig,men just Löve lindas min=)
Måste ju bara ha en bild på proffsen också. Jessica och Patrik, you rock!
Dags för utgång...Vi var på Fasching, och kommer gå dit snart igen;)


Söndag

Ja, så var det söndag och man var mycket trött efter gårdagen. Kom hem typ vid halv 5 eller nåt. Det bultade i fötterna av värken efter att ha dansat sisådär 4 timmar i sträck=)
Chaplin kom förbi, så himla kul att äntligen träffa dig igen... Var typ 2 år sen eller nåt.
Chaplin,Bine och jag gick och köpte mat och satte oss i Kronobergsparken. Mysigt, förutom getingarna=(

Oj, det blev många bilder... Men gillar bilder och hoppas ni gör det me=)
Hoppas även ni hade en rolig helg!
//Kram Marielle


Ingen som vill leka med mig=(

JO, suru nu har man ättit kräftor tills man nästan sprack. Det var helt ok, tyvärr kom inte alla som det var tänkt i början och de leker jag så effektivt och duktigt hade letat fram var det ingen som var intresserad av=(
VAAAAA???? ingen som vill leka... Skandall!!!
Nåja, trevligt hade vi det iaf och det syns kanske på dessa bilder jag tog. Trots förkylningen...
Tycker jag ser ut som en bäver eller nåt, hahaha. Nämen allvarligt vad är det för fel på min mun och mina tänder??? Skyller på förkylningen.( om man nu ens kan skylla på förkylningen)
Jag hade lite skoj...

Och detta serverades på Resturant Västermalm!

På bilderna ser vi alltså, från vänster: Ostpaj, kräftor och den sista bilden visar Blåbärspaj till efterrätt med grädde om man så vill. Mums, mycket gott var det.
Så nu sitter man här och stinker kräftor så det bara ryker om det. hehe. men det är konsekvenserna man får ta!!!

De som läser min blogg och vill följa med ut och festa på lördag, hör av er till mig;)
Har fått kontakt med Becky igen via facebook, bra sida det där=)
Och förhoppningsvis ska jag träffa Chaplin på söndag. KUL=)
Kram och god natt, din lilla skatt!

Roliga lekar=)

Imorn kommer det att bli kräftskiva här på västermalm. Ska bli himla kul. Kom med förslaget att man kunde göra lite lekar. Brukar alltid lätta upp stämningen;)
Visste redan en del som dessa:

Hälsa och byta namn!

Gruppen spatserar runt i rummet hur som helst. När man möter en person hälsar man på varandra genom att skaka hand. När man hälsat och sagt sitt namn händer något magiskt - personerna som just hälsat byter namn med varandra. Nu har båda således ett nytt namn. Man spatserar vidare, möter en ny person, skakar hand och byter återigen namn, dvs man byter det namn man fick i förra hälsningen och får ett nytt. Om man hälsar på en person som vid det tillfället har ens riktiga namn, så har kedjan "lyckats" och man får gå och sätta sig och titta på. Mot slutet sitter de flesta och tittar på och till slut är det bara två personer kvar, och alla hoppas på att de har varandras riktiga namn. Har de det har leken gått ut och alla är vinnare!



Choklad och påklädning!


Tag fram en chokladkaka, en skärbräda, en kniv och en gaffel, en tärning och en mössa, vantar, och en halsduk.

Deltagarna sätter sig i en ring med chokladkakan i mitten. Någon i ringen börjar slå tärningen för att försöka få siffran 6. Om han/hon inte får den siffran så fortsätter man skicka runt tärningen. Den deltagare som först får siffran 6 sätter på sig vantarna, mössan och halsduken och börjar försöka skära ut en chokladbit från chokladkakan med hjälp av kniven och gaffeln medan tärningen fortsätter gå runt i ringen. När nästa person har fått siffran 6 så får deltagaren innan sluta skära vare sig han/hon har fått en chokladbit eller inte och nästa person får börja försöka skära ut en bit.
Leken är slut när det inte finns någon chokladkaka kvar. Fast det kan ta ett tag.


(Gjorde denna en gång när vi bodde i Thailand och firade jul med en Australisk familj som bodde i vårt hus. Har typ aldrig skrattat så mycket...)

Sen hittade jag några andra på internet.

Mördaren och detektiven!
Deltagarna sätter sig i en ring på golvet. En deltagare väljs ut till detektiv och får lämna rummet. En deltagare väljs ut som mördaren. Ropa in detektiven som nu ska försöka lista ut vem mördaren är. Mördaren slår till genom att i smyg blinka till sina offer som faller döda ner på golvet.

Djurleken!

Alla utom en sätter sig i en ring. En lägger sig i mitten av ringen och säger namnet på ett djur. Sedan ska någon av dem som sitter i ringen härma ett sådant djur. Den i mitten ska då försöka lista ut vem det är som härmar.


Alla dessa är mycket roliga, så använd dem på er nästa kräftskiva eller fest=)
Får meddela imorn hur det gick, och vem som åt mest kräftor,en liten hint(jag)haha


Hej och hå kräftstjärtar små;)




En hyllning till Sanna Kallur!

Ja, här sitter man uppe kl 05:23 på morgonen. Kan inte sova för att jag hostar så mycket. "Host,host" Blir alldeles tokig...
Tänker på stackars Sanna Kallur igår när hon föll. Och den där otroligt jobbiga reporten som inte fattade när han hade gått över gränsen till för många jobbiga frågor. Såg han inte hur förtvivlad Sanna var? Jag menar hon höll ju nästan på att börja storgråta vid en av hans frågor, och endå fortsatte han.
Ger en hyllning till dig Sanna för att du alltid är så tapper och go. Du är en riktigt grym tjej, så det så!!!
Ska titta på handbollen damer,kvartsfinal Sverige mot Norge om en halvtimme ungefär. Kan ju endå inte sova.
Hoppas, hoppas,hoppas att vi vinner...
Heja Sverige friskt humör!!!!!!!!!!


Sverige förlora dock=( Men vi kommer igen=)
Nu till en annan sak. Blir så himla irriterad på alla hjälpmedel som ska finnas tillgängliga där ute i vården när man behöver det. Vet inte om det är så att just jag har otur eller nåt, men nu så ringde det nyss en psykolog och frågade om jag var intresserad av samtal. Ja, typ för ett halvår sen eller så när jag mådde som sämst men då fick jag ingen.
Åhh, blir så himla irriterad på detta...Så nu vet jag inte om jag ska tacka ja till detta erbjudande iaf för att jag ju nu har fått chansen? Hmm,funderar...

Vill följa med Farelle och de andra imorn till krogen, men kommer min förkylning att hinna bli bättre?
"Puss och Kram"


Narnia!


Nu är man hemkommen från bion. Har varit och sett Narnia och prins Caspian med Jessica.
Vi åt först i kungshallarna, oh jisses vad mycket folk det jämt ska vara där. Vi hade det minsann trevligt=)
Filmen var jätte bra, så gå och se den...
Fick ett sms från Johanna och tjejerna där de frågade om jag ville gå ut med dem, men är så himla trött. Sorry, inte på nåt party humör tyvärr. "Rain check"
imorn så ska jag hem till Jessica och då ska vi partaja loss bäst vi kan med Guitar Hero och Wii och allt var det e...
Spännande...
Kram på er alla
//Marielle

Not the way we planned it!

Idag har jag varit otrooligt duktig och storstädat. Tittat på OS lite och pratat på Skype med både mamma och pappa samtidigt. Och just när jag prata med dem så ringde farmor även hon på skype. Visste inte hur jag skulle göra, om jag kunde svara henne överhuvudtaget medans jag pratade med dem, och skulle precis fråga pappa när min mobil ringde mitt i allt detta. Kaos... Men det ordnade upp sig till slut och det var föresten Bine som ringde om när hon skulle komma till mig. Gick iväg och mötte henne vid pendeltåget och så skulle vi köpa med oss någon mat för att ha picknick med oss till Vitabergsparken där det skulle vara en Street dance grupp som skulle uppträda. Hade lånat picknick filt och allt, men så började det helt plötsligt att störtregna och blåsa som sjutton. Höll på att blåsa bort där ett tag, och paraplyet man hade lånat från västermalm höll man nästan på att förstöra. Snyggt jobbat Marre=)
Vi tänkte att det nog blir inställt på grund av vädret och kände inte ens för att chansa så vi hyrde en film istället. "Min brors flickvän" Den var bra. Nu har jag precis tittat klart på American Idol och ska krypa till kojs.
"Without love there´s no life"
//Kram Marielle

Mamma Mia!

Nu har jag varit och sett Mamma Mia med mamma och syrrorna. Först gick vi och åt på en italiensk resturang.
Det var mycket trevligt att sitta ner och prata och umgås alla, speciellt eftersom vi snart kommer att splittras och åka skilda vägar ett tag. Det är kanske så att jag kommer att flytta hem igen till "Hökarängen bästa svängen" haha.
Mamma åker nu snart till pappa i sydafrika och ena syrran ska bagpacka i Thailand i 3 månader. Gud vad kul ni kommer att få sis. Ska bli mycket roligt att följa er resedagbok=)
Och Linda, ifall hon kommer in på skolan, vilket jag hoppas! så kommer ju även hon vara borta så då måste jag i sånna fall flytta hem igen för att ta hand katterna. Familjen Nordin är väldigt bra på att planera och upptäcker i sista stund att ingen kan ta hand om katterna. JO, det skulle ju vara lilla jag=)
Men det är helt lugnt för mig. Kan man braka på med hur hög musik som helst och leva loppan. Och så får man ju katterna för sig själv och kela med. Var ju hm, ett tag sen man var hemma nu.
Åter till filmen. Blev på ett strålande humör av den, så om du känner dig lite deppig en dag eller så så lovar jag att detta är boten på det=)
//Kram Marielle

En trevlig lördag!

I lördags tog jag det lugnt på morgonen. Gick på förmiddan en promenad med min ena granne och en personal. Trevligt=)
Gick sträckan som jag brukar träffa på kändisar, men det har varit lite glest på den fronten ett tag=(
Ingen Andreas Lundstedt i strumplästen heller=(
Men, så när jag just satt och undrade vad jag skulle hitta på så ringde Bine. Du måste ha läst mina tankar;)
Så jag stack hem till henne i Huddinge. Vi gick och handlade mat som vi skulle tillaga och så blev det en film me=)
Att det alltid ska vara lika svårt att välja film. Så mycket lättare blir det ju inte heller när ingen av oss vet.
Så här lät vi:
Bine- vilken film vill du se?
Jag- vet inte, du då?
Bine- vet inte
Haha, så där hade man ju kunnat stå och hålla på hela kvällen om man ville.
Men det ville vi inte så vi tog en som vi bägge två hade tänkt på ett tag men aldrig hyrt.  Den hette "Heartbreak girl"
Var den bra? Nja, enligt oss var den lite väl överdriven och töntig. Men små rolig ibland.
Maten blev god hurru, du har lärt dig en del av farsan=)
Ja, gud så roliga vi var igår. Bägge två höll på att somna kl 8. hehe
När jag skulle gå iväg till tåget för att åka hem igen så var det en jätte fin regnbåge som visade sig på himlen.
Så vad gjorde ni i lördags?
//Kramar Marielle

080808=)

Hej Alla 08ór och de som inte är de=)
Igår gjorde man stan, så gått det gick ;)
Vid ett tiden träffade jag först Linda T och det var trevligt att träffa henne igen. Var ett tag sen.
Linda, jag säger till dig när du snackar för mycket=)Men jag förstår dig, svårt att hålla igen käften.
Vi tänkte gå och titta på ett Streetdance battle som skulle ha varit på plattan, men av någon anledning hade de flyttat det till Lava. Det gick inte att komma in. Fullt med folk. Försökte stå utanför och trycka nyllet mot fönsterrutan för att få en skymt av nåt,men icke sa nicke=(
Så vi fortsatte istället mot Kungsan för att titta vad som hände där. Det var lite uppträdanden. Magnus Carlsson diggade vi till ett tag. Gud vad tråkiga allt folk var, de frågade hur vi mådde och hörde halvt grymtande Ja´n till svar.
Tjoho, jag e en 08=(
Stackars Magnus som inte fick så mycket respons, förutom en tjej som stod där framme nånstans och klappade händerna frenetiskt.( det var inte jag)
Sen började en gubbe prata, vilket inte var lika intressant så vi gick vidare. Då ringde Bine och hon var inne i stan nu och skulle träffa Alexandra. Så jag tog farväl av Linda som skulle till Huddinge och titta på hus. Lycka till!=)
Träffade Bine och Alexandra vid Åhlen´s och så gick vi och shoppade lite. Kul att träffa dig igen Alexandra och ett stort grattis till Bröllopet tjejen. Hmm, shoppoholicen vaknade till liv igen i var och en av oss. Hihihi
Bine bytte till och med om och kom ut som värsta pinglan;)
Vi mötte sedan Liv och det var himla trevligt att träffa dig, bruden. Hoppas du tycker desamma=)
Vi gick och åt på en Kina/Mongolisk resturang. Tog buffé och gud vad mätt man blev.
Alexandra åkte sedan hem och vi gick till Kungsan igen. Men de hände inget roligt där=( så vi bestämde oss för att åka till grönan endå som vi hade tänkt göra från början. Då var kl typ 8 eller nåt.
När vi kom dit visade det sig att de stängde kl 23 så vi fick snabba oss på om vi skulle hinna åka nåt.
Men det gjorde vi iaf och här kommer lite bilder från gårdagen=)
Detta var då Magnus!
Glödhet himmel. Coolt va!
Och en glödhet 08 stad=)
Nedan visas bilder på några glödheta 08 pinglor, haha
Jag ser helt sjuk ut ju, hehe
Liv hade kul med kameran=)
Tre snygga pinglor;)
Jag och Bine
Jag och Liv
Bine och liv
Skum bild=) heheGrönan!
Vi i lustiga huset!

Jag och Bine åkte vikingagungan samtidigt som tittade på de vackra fyrverkerierna=)

Dessa ursnygga bilder får avsluta mitt  låååånga inlägg.
Hoppas alla 08 ´or hade en riktigt fin dag!
//Kram Marielle




Skojarú eller?

Vem faan dammsuger mitt i natten. Jo min granne. Åhh, vet inte om man ska skratta eller gråta.
Nä, nu måste man gå och säga till honom.

Nu blir jag personlig!

Vet inte riktigt hur jag ska börja det här inlägget. Det känns väldigt pinsamt att berätta detta, men har endå ett sånt behov av att någon ska höra mig. Jag har aldrig jobbat. Inget riktigt jobb iaf, och det känns bara så jobbigt när alla ens vänner har jobb och sitt på dagarna. På grund av min Asperger diagnos så har jag ju vissa saker jag inte klarar av lika bra som andra. Men det är även på grund av att de flesta syokonsulenter som jag har pratat med har ifrågasatt nästan varje grej jag sagt att jag velat göra. Och jag har förstås lyssnat på dem och tänkt att de har nog rätt.
Nu ska jag berätta om ett tillfälle som var väldigt jobbigt för mig. Var på möte med min psykriatriker och vi pratade om olika yrken och vad jag skulle vilja göra i framtiden. Tror att jag sa att jag gillade estetiska yrken som tex dekoratör.
Då så sa hon: Man måste ha ganska mycket skinn på näsan i en sån branch. Är du tuff? Du ser inte så tuff ut.
Och där satt jag tyst som en mus och visste inte vad jag skulle säga. Kände mig bara så förudmjukad.
Om det hade varit idag så skulle jag inte ha varit lika tyst utan sagt henne ett och annat.
Detta var inte bara en gång, utan hon knäckte mig väldigt lågt under några år och påpekade bara mina brister och fel.
Inget positivt med att ha AS eller lösningar på saker.  Det har gjort väldigt mycket till att jag inte har trott på mig själv.
Har fortfarande svårt med det ibland, men är på väg att bli starkare för varje dag som går. Sakta men säkert.
Nu känner jag att jag vill ta allt i min egen takt,, för att det passar för just mig. Men ibland är det extra svårt och jobbigt att acceptera att jag har en annan situation än andra kanske har. Just nu så går jag igenom en sådan period.
Men förhoppningsvis så kommer den gå över och jag får åter kraft att tro på mig själv.
Tack för att ni lyssnade!
//Marielle

Midsommar 08, Lite sent kanske;)

Kom på att jag inte har postat mina bilder från midsommar när jag var i Nässjö. Fast som man säger, bättre sent än aldrig.
Här kommer lite bilder

Det är så himla fint och det blir bara finare och finare inne oxå=)
Har inte så mycket bilder innefrån, men här kommer två som är på övervåningen där vi sitter och tittar på fotboll. Sverige match.
 
Lite vackra blommor jag hittade på tomten.

Många gånger har man även rott ut på sjön vid Hästerum och lagt ut kräftburar. Och sedan nästa dag tidigt på morgonen har man hämtat upp dem igen och om man har tur så kryllar det av härligt många kräftor i burarna.
Kommer ihåg när man var liten att man tyckte det var väldigt spännande på morgonen att titta hur många som hade hittat till burarna under natten. Lite läskigt var det även när det berättades att min farfar hade blivit nypt av en kräfta en gång att fingret nästan hade gått av. Men man vågade hålla i en kräfta iaf=)  I en så där 2 sekunder, haha.
Mm, många minnen kommer upp. Men här kommer då en bild på denna sjö där vi brukar fiska.
Vackert va!
Under vistelsen i Nässjö så gjordes det lite familjeaffärer oxå, hehe.
Farmor och farfar skrev över deras torp som de har i Hästerum på pappa och min faster Åsa.
Så här ser det ut.

Min farmor är konstnär och gör ofta allt möjligt till konst bäst man kan så jag fotade även lite av hennes konst hon har skapat på huset.
Tycker om dig Farmor=)
Sen måste man ju bara ta ett foto på dasset oxå. haha, med det lilla söta hjärtat på dörren=)

På midsommarafton åkte vi som alla andra midsommrar in till Barkeryd för att ta lite lotter och vinna chocklad och allt möjligt. Enligt traditionen så gick vi tipsrundan oxå. Fick 8 rätt av tolv tror jag, men sen vet jag inte vem som skrev av vem hehe.

På vägen såg vi även dessa ståtliga hästarna. Kommer inte ihåg var det var för ras.
Min faster hälsar på den fina hästen.
ja, mycket trevligt hade vi i Nässjö med pilkastning och allt var det var...
Det var allt från mig.
//Kram Marielle

Sex and the City!

Ikväll såg jag och en personal Sex and the City på bio. Den var väldigt bra. Riktig Feel Good film. Blev glad och upprymd av den. Sen var det inte lika roligt att komma ut i regnet och stormen.



Gå och se filmen!
//Kram Marielle


Det finns stjärnor ovanför!

Igår tog jag det först lugnt. Tvättade lite osv. Men till kvällen blev det desto roligare. Jag och en personal åkte till Vitabergsparken för att titta på Parkteatern. Det var improviserad Schlagerkväll där publiken fick skriva ner en titel på en låt som artisterna senare skulle uppträda med i en genre som man oxå lottade ut. Det var vädigt kul och de var så otroligt duktiga. Visste inte riktigt vad jag hade väntat mig, men det var bara såå bra.
Tyvärr var inte vädret det bästa så först tog de bara en liten paus medans de regnade som mest.
Men sen var de tyvärr tvungna att avsluta, men avslutade det endå på ett väldigt bra sätt.
Hörde folk gå och sjunga på låtarna på väg till bussen i regnet.=)


Mycket uppdatering!

Tjoho alla! Hoppas ni alla haft det riktigt bra sist jag skrev här inne. Jag har haft det bra iaf. Väldigt mycket att uppdatera bara=)

Börjar med Ålandsresan.
Tidig Onsdag morgon beger vi oss till båten och alla är så där pigga=)
Men väl ombord på båten och när de som e kaffeomaner fått i sig en eller två koppar kviknar vi till.
Sätter oss på soldäck och bara njuter av vädret som var jätte fint och utsikten.
Det blåste där som ni kanske ser=)

Väl framme på Åland så började vi vandra mot hotellet vi skulle bo på. Vi var lite trötta efter resan och vilade oss i en halvtimme innan vi begav oss ut igen på upptäcksfärd.
Gick och tittade på en Kyrka och sedan försökte vi hitta ner till gågatan. Senare upptäckte vi att vi hade gått värsta omvägen för att komma till stan. Egentligen var den bara runt hörnet från hotellet. Men vi skyllde på att det blev så för att vi gick till den där kyrkan först och sen till stan. Den låg liksom åt andra hållet.
Tittade lite i affärer, men köpte inget. Kors i taket som min pappa skulle säga=)
Satte oss vid ett fik och käkade lite glass. Mums.
Men där satt en gubbe som skulle prata med alla och högt. Ucsh för jobbiga gubbar, har fått nog av dem.
De försökte ta bort honom, men det gick inte så bra.
Tittade lite på en loppis som jag hittade där. Älskar att gå på marknader och loppisar. Tyvärr hittade jag inget.
Bara ett porslin som var väldigt fint,men för jobbigt att ta hem. Är nästan 100% säker på att jag såg just det porslinet senare på Pommern, ett gammalt skeppmuseum som låg nere vid hamnen.
Fotade det och så här såg det ut.

På onsdagskvällen gick jag och den ena personalen ner till hamnen och tittade på båtarna och fiskarna som hade lite uppvisning eller nåt. Gud vad de hoppade. Har aldrig sett så mycket. Fina svanar med ungar såg vi oxå.
Så vackra de är!

Innan vi skulle åka hem gick vi och tittade på det gamla skeppet Pommern som såg ut så här.

Och här står jag vid sidan om rodret.Hade velat stå och styra, men de där jäkla flickorna var i vägen. Hehe, ne så farligt var det inte=)

Utanför skeppet låg skepparkatten och sov haha.

Och sen bar det av hem igen!

Pride!

Igår var jag på Pride med en personal och en annan från boendet. Det var himla kul. Har aldrig varit och tittat på Pride förut så det var kul att uppleva det. Skickade ett sms till min kompis om att jag stod och tittade på pride och fick svaret som löd, haha, jag är med. Så jag ringde upp henne och fick då veta att hon gick med paraden med några kompisar.
De var utklädda till kaniner. Inte de kaninerna som vi trodde. Och det är jag faktiskt lite tacksam över. haha.
Nej, men det var ju en kul idé. Inte något för mig dock. Räcker med att titta.
Lite bilder därifrån kommer här.

Det var allt från igår. Hade det mycket trevligt!=)

Ikväll kanske det blir Vitabergsparken med en personal.
Ha det underbart alla!
Kram från Marielle


RSS 2.0