Vilken väg ska man gå?

Alla har vi våra olika vägar att gå. Våra bagage som följer oss vart vi än går..
Det är något som jag har tänkt på ganska mycket den senaste tiden. Och varför jämför vi oss så mycket med andra hela tiden, och oftast med dem som man som mest ser upp till och det går bra för.

Jag jämför mig tyvärr ständigt med folk som jag ser som förebilder, och gör man det så är man ju ganska hård mot sig siälv.. Jag har en tendens att vara ganska hård mot mig själv, har tex jämfört mig med många av mina kompisar som har jobb.

Men jag har ett funktionshinder, som i stora drag inte hindrar mig så mycket, men i vissa fall gör det det.
Det gillar man inte, men man får lära sig att gilla läget.. Livet är surt ibland..

Vi måste lära oss att bli bättre på att vara snälla mot oss själva, och verkligen se det vi faktiskt gör och klarar av, än det som vi mest tänker på, det vi inte gör eller kan.. Lättare sagt än gjort.. detta är en träningssak, något som man får jobba med hela livet.  Det första steget är iaf att uppmärksamma att man borde vara snällare mot sig själv, anser jag.

Jag har haft en massa år som jag har fått kämpa och gå igenom många jobbiga saker som flera av mina kompisar som har jobb, inte har behövt gå igenom.. Sånt får man inte glömma.

Vi är dem vi är, och skapar och går våra egna vägar, inte andras!



En sådan fredag...

En sådan fredag när saker blir gjorda. En sådan dag har det varit idag.
Den har innehållit både, blod, svett och tårar...

Först hade jag en bra, men känslofyllt möte med chefen på V-malm och min nuvarande kontaktperson. Där kommer tårar in.. Men samtalet slutade bra iaf, och jag tror och hoppas att de också var nöjda.

Efter någon timme eller så var det dags för nästa intensiva mer positivt framåtdrivande möte, nu med min LSS handläggare, och mamma. Vi pratade om min framtid och vad för alternativ det finns inom ämnet boende.
Vill inte gå så mycket mer in på det nu, men det känns mycket bra iaf :).

Efter alla möten så har jag flängt runt en snabbis med dammsugaren och dammvippan, och så fick jag ett uppskattat samtal från Sydafrika :)

Nu sitter jag nyduschad efter ett träningspass( svett)och väntar på att LT ska komma så vi kan gå iväg och hyra film och köpa med oss pizza hem och ha en mysig tjejkväll.


Ha en skön fredagskväll♥♥

A good day!

Trots en molande värk i magen till och från så har jag haft en hyffsatt bra dag. Den började med att jag vaknade och motvilligt tillslut gick upp för att göra mig iordning för en dag i skolan. Men som tur är så börjar inte föreläsningen på torsdagar förens kl 13. Så det fanns gott om tid att sova ut och ta det lugnt. Kanske skulle ha passat på att göra något annat nyttigt under tiden än att bara sitta framför datorn och kolla youtube-klipp, men det är ju så mycket roligare än allt annat som måste göras, men är tråkigt...

Idag var det ( som de flesta dagar i skolan) intressant, och vi pratade om den psykosociala arbetsmiljön och hur det går till när man tex gör en skyddsrond eller vad man skall göra vi brand, samt den fysiska arbetsmiljön som ergonomi, lokaler osv...

Oturs nog så glömde jag mobilen hemma när jag åkte iväg till skolan, och efter ett tag när jag hade kommit hem så tittade jag på mobilen och upptäckte att jag hade missat ett samtal från jobbet. De hade pratat in ett meddelande på telefonsvararen och sagt att de hade behövt mig som vikarie igen idag i några timmar, men nu var det ju försent, tyvärr.. Igår hade jag mitt första vikpass på förskolan, och jag jobbade 2 av mina 5 timmar i veckan som jag tillåts jobba av FK utan att förändra min ersättning.
Det gick väldigt bra, jag kom in på eftermiddagen mellan kl 14:30- 16:30 och det var jag och Ingrid som jobbade.
Av en lustig händelse så gick det förbi två unga mammor med barnvagn utanför oss och den ena mamman började att prata med Ingrid, och jag fortsatte med mitt. Men efter ett tag så tittade jag åt deras håll och den ena mamman upptäcker jag av förvåning är Bine´s syrra Veronica. Vilket sammanträffande, haha

Sedan är jag väldigt stolt över att jag i tisdags och även i onsdags gick hela vägen hem från reimers till fridhemsplan :)

För att komma tillbaka till spåret och nuvarande dag så kan jag avsluta med att tilläga att jag har ett filmtips till er allihopa. Gå och hyr Julie & Julia, Meryl Streep är helt enastående i denna speciella och charmiga karaktär.
En riktig feelgood film.

1 maj!

Det är första maj och valborg är åter igen över. Igår träffades vi i huddinge centrum vid 6 tiden och promenerade sedan hem till Bine för att ha knytis. Jag hade med mig sallad till alla och de andra hade med sig potatissallad, kycklingspett och en väldigt god chokladkaka :)

Det var tänkt från början att vi skulle sitta ute, men vädret ville inte samarbeta...
Så vi hade picknick inne istället och la ut filten på golvet inne hos Bine. Det funkade lika bra det :)
Vi åt, drack, pratade, skrattade och dansade.
Sen skulle vi gå ner till parken för att titta på brasan och fyrverkerierna, det var också i den vevan som Madde kom :) Tillsammans gick vi sedan hem till Empan för att spela lite twister, mycket skratt...
Sen sov jag och Bine över här, kunde inte sova så mycket för en viss person snarkade brevid mig... ;)
Har en massa bilder, och även en jävligt lång filmsnutt från gårdagskvällen som var väldigt trevlig. De kanske jag lägger ut vid ett annat tillfälle.

Sitter fortfarande hemma hos Empan, och Bine och Empan har tränat på sin magdans som de ska uppträda med nästa helg. Jag fick INTE tjuvkika... Gjorde jag det??? U never know ;)

I eftermiddag blir det bio med V-malm och sen kanske utgång med gänget..

Ha de!

RSS 2.0