I´m a "yeswoman"

From now on... Idag har det varit en lång, men bra dag. Möttes på praktiken av 4 ungar i 1-2 årsåldern som stod på andra sidan av dörren ut till hallen. Det tryckte sina ansikten mot rutan och sa med ett leende, Maielle.
Resten av dagen befann jag mig inne, jag fick lyxen att välja om jag ville vara ute eller inne. Och jag kände mig frusen och trött idag, så jag fastnade där inne hela dagen. Har börjat få lite mer ansvar nu, fått ta hand om ett eget bord med barn( fast det finns ju resp. personal i samma rum, bara vid ett annat bord) Det har gått bra tycker jag. Och häromdagen satt jag inne en stund på vilan för de minsta( tills Ingrid kom tillbaka från disken) Det gick också bra och Ingrid föreslog att om jag ville så kunde jag få testa nästa Torsdag att ta " vilan" själv.
En annan nyhet från praktiken är att det vid årsshiftet har börjat en ny personal, och hon är trevlig och någon som jag tycker är mycket duktig med barnen, som jag ser upp till. Ser upp till alla som jag jobbar med på förskolan, och när jag tänker tillbaka på tiden som jag har varit där, så förstår jag verkligen hur mycket jag har lärt mig under all denna tid.
Skulle sluta vid tre, men kom nog inte riktigt iväg endå förens 15- 20 över. Blir nästan alltid så att man fastnar nånstans ett tag.  Men behövde verkligen skynda mig på för jag hade en tid hos optikern inbokad kl 16:30, och jag skulle hinna hem först innan och tvätta bort sminket, eller mer mascaran för linserna.
Jag kom i tid iaf och det gick bra på synundersökningen. Min syn hade nästan inte förändrats alls sen jag skaffade mina glasögon, som måste ha varit för minst 10 år sen. Känns verkligen skönt att höra, Puh...
Jag fick prova två olika "endagslinser" och jag tyckte att den linsen som satt på mitt högra öga kändes bäst. Men optikern insisterade på att ta den andra istället, för att den rörde på sig mer, och det menade hon på var bra för torra ögon som jag har. Så jag får väl lita på henne och hoppas på att jag vänjer mig. Så nästa gång ska vi gå igenom skötandet och hur man sätter in och ut dem. Efter en timme ungefär när undersökningen var klar så sprang jag hem och lagade till lite rester och åt en snabbmiddag. Hade tidigare(innan optikerbesöket) fått en förfrågan om jag ville följa med några från V-malm på bio. Det  var tänkt att vi skulle se "Yesman" där Jim Carey spelar en man som lever ett ganska trist liv och alltid säger "nej" till allt. Men så går han med i en förening där man bara ska säga "Ja" till allt som korsar ens väg. Och då förändras allt...
En väldigt rolig film, skrattade nästan så tårarna sprutade. Jag gillade det "lilla" budskap som filmen hade, att man ska se mer positivt på livet och säga ja till mer möjligheter, som kan leda till nåt jätte bra.  Det är mitt nästa uppdrag iaf, att säga "ja" oftare till saker och möjligheter här i livet. Inte vara så rädd för att säga "ja" och göra misstag. Man lär sig alltid av nya erfarenheter.
Are you a "Yesman/woman???

Emty

Vet inte varför, men jag känner mig bara så tom. Både roligt att komma hem, men även jobbigt att åka ifrån mamma och pappa och S-Afrika. Är irriterad på att min fläkt låter så mycket att jag bara kan sova om jag har öronproppar, och nu när jag sa till om det så säger de att det inte går att göra nåt åt. Vet att det bara är en liten sak, men jag blir bara så irriterad. Började gråta och tänkte på att jag ville ha mamma och pappa hos mig. Gick ut på en promenad och nu känns det lite bättre. Kommer att prata med Bine senare ikväll också, vi får försöka muntra upp varandra =)

Hade tänkt att skriva allt om S-Afrika också( håll er till tåls, det kommer) och sätta in bilder, men vet inte riktigt när. Nån gång när jag har mycket tid och skrivarflöde...
Nu ska jag äta mat, Sköt om er!

RSS 2.0