Övning med musiker!

Denna dag har jag först städat lite och senare åkte jag iväg till kören. Idag skulle det komma några musiker och spela med oss. Spännande...
Det börjar låta riktigt bra, men det är några låtar som jag inte kan riktigt än. Får öva som bara den tills på söndag. Tur att vi kommer att öva i två timmar innan själva gudstjänsten. Blev även bestämt klädsel till på söndag som ska vara svart kavaj och vit topp/skjorta. Får se om jag kanske hinner hitta nån kavaj på fredag när jag ska ha shoppingdag med Empan. Wiieeee
Hur kul som helst ska det bli!
Nu ska jag sussa, upp imorn till praktiken=)
Kramizar


Moving on!

 Berättade en sak för en vän idag, och jag ångrar det inte. Även fast det kanske inte känns jätte bra just nu, så kommer det att göra det.  Sinom tid. Tack och lov att man har vänner!
Man går vidare, har inget mer att säga...


En lugn söndag!

Igår söndag så vaknade jag tidigt på morgonen av någon konstig anledning. Borde ju ha varit trött eftersom jag hade varit ute på lördagen. Hur som helst så var jag vaken iaf och jag gick upp till köket för att äta frukost. Vi brukar ha gemensam frukost på söndagar nämligen. Kändes skönt att bara kunna sätta sig vid dukat bord.
Efter frukosten så hade jag tänkt att jag bara väldigt snabbt skulle sätta på en tvätt, men fastnade vid datorn och msn.
Till slut fick jag igång en tvätt iaf och sedan begav jag mig hem till Hökis. Mamma och pappa var ute på landet i Åkersberga, men på väg hem. Satt mest i soffan och bara slappa. Glodde på tv och så=)
Åt en god middag(lax) med min kära mor och far. Orkade inte åka hem utan sov i mitt gamla rum hemma.
Myste med katterna.

Nu måndag har jag också bara slappat. Suttit och glott på tv och nu lyssnar jag på lite schysst musik. "Duffy"


Funderar på om jag vill hyra en film ikväll. Får se om några andra på V-malm också vill. Hoppas det...
Hoppas ni får en alldeles underbar måndag!
( och det hoppas jag att jag också får)!


Lemon Bar!

Ja, sitter här och lyssnar på musik (Natasha Bedingfield) och väntar på att tvätten ska bli klar. Skriver lite om gårdagen medans jag väntar.
Först gick jag till tandläkaren och fick sällspap av en personal. Det gick bra och när jag sedan skulle betala så kom jag ju på att jag har mitt tandvårdsstödsintyg, puh, vilket ord... Hon som stod där visste inte riktigt hur det fungerade så hon gick till en kollega för att rådfråga. Medans jag stod där och väntade på att hon skulle komma tillbaka så tänkte jag att det kanske blir lite billigare nu. Men så blev jag så chockad när hon kom tillbaka och sa att jag inte behövde betala nåt. Vilken tur att jag kom ihåg att ta fram det=)
Alltid skönt att slippa betala...

Sen blev det lite "Alfapet" och jag ledde inte kan man väl säga. Borde inte nämnas vem som vann heller, hehe
Blev dags för mig att springa iväg till tåget och åka och möta Jessica i huddinge där vi sedan skulle gå hem till Pernilla.
På väg till tåget så var jag så bekymrad över om jag hade tagit med mig kameran eller inte. Men jag hade inte glömt den, utan nåt ennu värre. Mobben! Inte så himla kul, men skulle inte hinna springa hem igen och hämta den utan att missa tåget. Orkade inte heller för den delen;)
      
På väg hem till pernilla från mataffären.
             
Vi traskar fram på grus och makadam=)
  
Alltid kul att titta i gamla skolkataloger!
                                                                
                                       Smulan och hennes sköna stil, med Jessica i bakgrunden.

Väl hemma hos Pernilla så lagade vi köttfärspaj och vitlöksbröd till. Mums!
Hade köpt en massa snacks också som vi hade tänkt att proppa i oss, men var för upptagna av att snacka.
Kul att alla har en utlandsresa att se fram emot. Först åker Pernilla med Martin till Florida och efter det Jessica, Patrik och Gustav till Egypten. Är såååå otroligt avunsjuk på er... Har ju bott i Kario som en liten bebbe och har bilder där ifrån med pyramiderna och allt, men kommer ju inte ihåg nåt. Vill såå gärna åka dit nån dag!!!
Linda åker med familj och kille(Emil) till Thailand. Och vart ska jag då undrar ni? Jo jag ska faktiskt till Sydafrika med familjen för pappa jobbar där och det ska bli så otroligt spännande!

Kom inte in till stan förens vid tolv typ och jag sprang förbi hem och hämtade min mobil. Det gick smidigt och snabbt.
Tog lite tid att komma fram till Lemon bar, vi hade mycket att göra. snacka skit, fönstershoppa lite och så...

            Lite nattsfönstershopping, Vi tyckte dessa krukor/vasar var fina!

Så var det dags att komma in till Lemon. Inte lätt kan jag säga... Redan när vi stod i kön för att komma in så sa väktarna att det var kaos där nere. Och det var det verkligen. Kunde nästan inte komma fram. Har aldrig varit med om nåt värre.
ja, menar det brukar vara ganska mycket folk ute, men det det här var verkligen extremt. Stannade där en timme eller nåt sånt. Var så trångt och mycket folk att det liksom inte var roligt. Man vill ju gärna kunna röra sig nån centimeter eller så.
 Musiken, om det nu fanns nån. Hörde den knappt. Allt man hörde var sorlet från allt folk.
Och mardrömsvägen ut ska vi inte prata om. Satt fast helt enkellt. Kom ingenvart...
Fan, tänk om det skulle börja brinna eller nåt och alla skulle få panik och rusa mot nödgången samtidigt. Ush, ryser med hela kroppen bara jag tänker på det. Tål att tänka på!!!
Men allt som allt var det en mycket trevlig lördagkväll=)
Det var allt för idag, tack och hej!


Middag och Bio!

Ja, det blev en rolig kväll igår (fredag). Skulle först möta Jessica här vid fridhemsplans tunnelbana. Vi gick till andra sidan av st:eriksbron och åt på en resturang där. Hade varit där förut vid ett annat tillfälle med Sabine och Jessica.  Först fanns det inge bord, men servitrisen sa att hon skulle kolla om det gick att ordna nåt. Stod där ett tag och väntade och trodde nästan att hon hade glömt bort oss. Men så fick vi till slut ett bord iaf.
Gott var det. Beställde lax med klyftpotatis...
Lite senare var det tänkt att vi skulle träffa upp Jessicas pojkvän Patrik och hans kompis Gustav. Men de var dåliga på att höra av sig. Jag och Jessica tänkte ju på att bion typ brukar gå vid nio eller nåt sånt.
Men till slut så träffade vi dem vid sergel iaf och ingen visste vilken film de ville se. Hade typ ingen aning om vad det var för filmer. Det blev "Wanted" och det enda vi visste om den var att det var en action. Men det fanns inte så många andra filmer att välja på. För få platser kvar eller bara spridda, och det är ju lite tråkigt.
Patrik ville gå och äta, för det hade han inte gjort än. Bara druckit öl och vin.
Gick till Mcdonalds och han tryckte i sig hela fyra kycklingburgare. Snacka om att han var hungrig...
Jag och Jessica tog en glass med chokladsås. Det är ju helg vetja!
Någon, vem det nu än var som började med att säga att bion började 21:40 så tog ju så klart alla andra efter, men så kollade jag på biljetten inne på toan och fick panik... Bion började 21:10  och kl var då 37 eller nåt. Nice..
Men slutet gott, allting gott. Tror att vi kom in till filmen i precis rättans tid. Vi hann slippa se det där tråkiga i början och kom in typ precis när själva "filmen" började. Den var väl så där. Lite äckliga scener ibland med sparkar och bilder i närbild på när de slog in nåns huvud och blodet stänkte. Hade gärna sluppit det. Men det var endå en del ganska coola scener också. Gustav skulle vidare till Garbo, Jessica och Patrik åkte hem ,och jag likaså.
Men jag kommer att träffa jessica ikväll igen. This time it´s  party on the schedule!
Vi ska hem till Pernilla och ha roligt. Kanske lite kareoke=)
Sedan blir det utgång, men osäkert vart än så länge. Kanske ett ställe med chlager som jag har blivit tipsad om. Lemon heter det.
Emeli, svara på mitt mess. Vill gärna att du hänger med ut om du kan. Miss U darling!


"Taxi ride, going down town
Me and my girls, going out
counting down to detonation
10 to zero, mushroom cloud

Little angel, I've been too good
Ditch the halo for a while
Dressed to kill I'll be causing
Mass destruction, so shield your eyes
I'm all steamed up and ready to blow
Pressure max, meter red overload
To get release I gotta explode

I'm a bomb, can you hear me tick?
Beware if you turn me on
There is no safety switch
I'm a bomb use only steady hands
To mess with me
You must be a brave man"


Not my day, obviously!

Nej, som sagt inte direkt min dag idag. Började med att jag på jobbet kände mig till typ ingen nytta. Skulle ju följa med på Mulle( eller Knytte heter det) Men de flesta känner igen Mulle. Man går ut i skog och mark och tittar på naturens alla skatter. Men det visade sig att nästan alla förutom en kille hade med sig en förälder och så var ju Marie med. Så det kändes ganska mycket som att jag bara typ gick med där, och observerade allt. Kände ju inte de andra barnen eller personalen från de andra avdelningarna. Och vi hade bara fem barn med oss från våran avdelning.
Väl hemma från skogen igen så åt jag med de små och sedan gick jag hem. Men kändes lite bättre väl hemma igen på avdelningen iaf. Försökte berätta lite hur jag hade upplevt Mulle, men det var inget bra tillfälle att ta upp det på. Så kommer nog att försöka göra det på Onsdag igen. Bra att de får veta. Ungarna e gulliga iaf och jag fick kram och puss på kinden när jag gick=)
På väg hem från bussen bestämde jag mig för att gå in en sväng på Åhle´ns för att kolla om jag kanske kunde hitta nåt fint som kunde muntra upp mig lite. Men icke.
Funderade nästan på att gå förbi in på Ica också och köpa godis=(  Men så stötte jag på Marita M från kören=)
Då blev jag lite gladare och typ bara nån minut senare så stötte jag även på min biståndshandläggare.
Så det gjorde att jag återfick styrkan lite igen och gick förbi Ica( utan att ha varit inne) Nice done!
Men så nu när jag käkade lite mellis så( tro det eller ej) åker min provisoriska rotfyllning ut för andra gången.
Jippi,precis vad jag behövde to make my day...NOT!!!!
Så nu måste jag till tandläkaren igen och fylla i igen. Det dröjer tråkigt nog ganska lång tid innan min första "riktiga" rotfyllningsbehandling äger rum. Jag får krupp, krupp krupp. AHHHHHHHHH
Hm, ska träffa Jessica idag iaf och det ser jag fram emot=)
Tack, pappa för samtalet... hjälpte=)
"Kramar om!"

Have a heart!

Ja, idag så har jag jobbat från 9 till 12 och jag och Marie(en kollega) gick med fyra ungar till mötesplatsen där de brukar träffas på Fredagar för att gå på knytte. Jag ska nämligen få följa med på knytte på Fredag=)
Spännande ska det bli. Annars var det inget ovanligt idag.

På eftermiddagen så följde jag först med en tjej som bor här och en personal till Friskis och Svettis. Jag skulle köpa månadskort. Hade tänkt att jag skulle prova på Aerobicspasset lite senare med en annan persoal.
Det gjorde jag också senare och det började väl inte så bra, för mitt kort krånglade och funkade inte när jag skulle dra det. Så jag fick ett nytt.
Satt där och väntade och var lite smått nervös. Det var väldigt kul och jag väntar redan till nästa gång. Fick en sån kick av det så jag dansade runt här hemma själv efter;) Var bara lite svårt att hänga med ibland, men det blir väl bättre och bättre för varje gång.
Nu har jag precis varit och kollat på Idol. Därav titeln på dagens inlägg. Diggar verkligen Anna med "Have a heart"
Hörde även att det var hennes egen låt. Om det är det så är hon sjukt duktig. Lyssnar på den om och om igen.
Nu ska jag gå och lägga mig, med ett leende på läpparna!
//Kramar


Måndag!

Ja, igår måndag så gick jag först en promenad med min kantaktperson på misa. Sedan var jag hos tandhygenisten och det gick bra. Lite strul med fakturor bara, men det ordnade snabbt upp sig=)
Sen var jag bara uppe på plan 2 och chillade lite med personalen.
Dekorerade lite till i V-malm fina foto-album, fin fint blir det.
// Kram Marielle

1 års firande!

 Börjar med att berätta att natten till lördagen när firandet skulle ske inte var så bra. Grannen var igång igen och det känns verkligen trist att jag måste svara att jag är van varje gång som personalen sedan frågar hur jag mår dagen efter. Men det är iof sant, har blivit van. Kunde så småningom somna om igen iaf och jag var hyffsat pigg när jag vaknade upp nästa morgon. Skulle försöka att hinna med att städa undan lite disk och så för Sabine hade varit över hos mig igår. Hade en hel dag med henne nästan, blev det. Jobbade först från 9-12 och sedan skulle jag åka och möta henne i huddinge och vi skulle bege oss ut till heron city där hon skulle intervjua en personal från nöjes avdelningen. Spinners, ni vet de med bowling och allt. Det var en skoluppgift för hon håller på att läsa till barnskötare. Var med som lite stand-in stöd eftersom hennes klasskompis som skulle ha följt med var sjuk.
Och vi skulle ju endå träffas senare så. Vi gick runt i skärholmen, åhh gud vad stort det har blivit där. Bine och jag gick vilse ett antal gånger när vi skulle hitta ut till tunnelbanan. Hemma hos mig kollade vi på film. Hyrde " Love and other disasters" Den var ok, men lite skum. Skulle inte se den igen.

Åter till 1 årsdagen. Hann städa undan lite iaf och jag gick dit upp ungefär vid ett när det skulle börja. Hade fått ett sms igår från mamma och pappa att de hade missat flyget från Heathtrow hem. Och så skulle Linda syrran komma med tåget från Örebro kl 13 så tänkte att det skulle dröja lite innan de skulle dyka upp.  De dök upp vid 14 tiden och jag blev så otroligt glatt överraskad när jag såg mamma, Linda och MORFAR komma gående på innegården.
Helt otroligt att han orkar. Han är 94, snart 95 år. Inte illa va!
Sprang ut på gården och mötte och omfamnade dem. Pappa var borta och parkerade bilen.
Maten man bjöd på var toats som man fick göra själv. Väldigt bra, då får alla vad de vill ha...
Efterätt var tårta och kladdkaka. Kladdkaka är då min favvo. Det är pappa och jag som är chokladmonster i våran familj. Så där satt vi och pratade om hur det var i Örebro, Sydafrika, hur jag hade haft det på Åland och på jobbet och så gamla minnen såklart. En klassiker när jag och mamma skulle försöka få bort en ödla som hade hamnat under min madrass när vi bodde i Thailand. Haha. Och vår vansinnes bilfärd på Koh chang, mamma, jag och Linda.
Bara en som fattades där och det var den andra syrran Annika som jag är en anningens avis på just nu.
Hon befinner sig nämligen i vårat kära Thailand och kommer att vara där i 3 månader. Japp, det är sant...

Gick sedan ner och visade morfar lite hur jag hade det och tittade först på mina bilder från Åland och sedan gick vi in på Annika och Co resedagbok där de hade bilder de me. Annika, du är galen som ligger där och kelar med tigern. Mamma såg inte särskilt nöjd ut med det, hehe.
Ja, det blev en otroligt överraskande och bra dag. På kvällen hyrde vi film här på V-malm. "Solstorm" blev det.
Läskigt det där med sekter tycker jag. Att en enda person eller personer kan manipulera och lura andra människor till att göra saker för att de säger och har fått för sig att gud har sagt det. Skumt att det stod i tidningen om Knutby just när vi skulle titta på den filmen också. För det handlade om ett litet slags Knutby.
Ja, då var den 1 årsdagen förbi, och hoppas att alla var nöjda med den. Det var jag iaf.
Nöjd och glad ,skriver jag min sista rad!


Skräckfilm på schemat!

Ja, så var det torsdag igen och filmkväll. Lät de andra bestämma film. Var fullt upptagen med att snacka med Linda T i telefon=)  Det blev Omen och den var ganska läskig.
Nu kollar jag på Hereos och sen ska jag duscha och krypa till kojs. Upp imorn och jobba.
Imorn kommer Bine hit. Vi ska ha myskväll, så det så!
//Kram

Bus och lek!

Torsdag!

Idag så var det en lite anorlunda dag på praktiken. Jag har ökat mitt schema nu, så jag jobbar tre dagar i veckan.
Onsdag 09:00-12:00, Torsdag 08:30-16:30, Fredag 09:00-12:00. Så idag jobbade jag heldag. Det kändes bra tycker jag.
Var helt ok mycket att göra. De har ändrat lite rutiner också som har gjort att det inte är lika stressigt längre.
Var ute med barnen först och lekte. Sen gick vi in och de små skulle äta medans jag fick leka lite med de större barnen.
När de små hade gått och lagt sig så åt jag med de större barnen och det gick bra utan några större problem.
Sen var det lek igen och de byggdes pussel och jag fick gå hos frisören och få en snygg tuppkam, haha.
Ja, det var så roligt och mycket att göra att jag till och med glömde bort tiden. Klockan hann bli kvart i 5 innan jag åkte hemåt.  Fick en härlig kram när jag skulle gå också=)
//Kram, kram


I made it!

Jo, var några dar sen man skrev. Men nu e jag här igen=)

På lördagsmorgonen så följde en personal från västermalm med mig till KTH där vi skulle samlas och åka buss till Grisslehamn. Först när jag kom så kände jag inte igen någon, även fast det  var en del som redan hade kommit.
Men jag satte mig brevid en tjej som hette Henriette på bussen och började prata lite med henne.
Sen åkte vi båt till Eckerö och där åt vi lunch på båten. Buffé. Det var redan bokat bord åt oss. skönt. Fick gå före alla i den långa kön in till matsalen. Tji fick ni:P
Sen var det buss igen, inte så mycket att raportera om här. Hade trevligt.
Väl framme på hotellet i Mariehamn som var något finare än det som jag bodde på med V-malm så checkade vi in och efter det gick vi direkt till lokalen där vi skulle tillbringa ett antal timmar åt att öva.
En del nya sånger, och lite slipning på andra.
Här kommer först några bilder på mitt fina hotellrum.

Fint va!

Och här övade vi.


Efter vi hade övat ett antal timmar med lite fikapause så var det dags för middag. Vi åt fläskfilé med potatis och nån god sås. Mums.. De var trevliga som jag satt med under middagen. Det var Erik, Kerstin, Marita E som är min körfadder och så jag=)
När vi satt och pratade och hade trevligt så kom Gunnar vår Körledare och han tyckte att vi skulle sjunga lite och underhålla de andra gästerna som satt i matsalen. Tyvärr kunde jag inte låten, men det var roligt att lyssna och kändes väldigt kul att vara med i vårat sällskap när de fick applåder av de andra gästerna på resturangen.
Nästa gång ska jag också vara med och sjunga...
Sen var det dans och det var mycket kul och jag är glad att jag valde att hänga med de andra och dansa än att bara gå upp på mitt rum.
En del var och dansade på övervåningen där det var riktig dansbandsmusik, men jag var med några på nedervåningen och dansade på nattklubben där det var lite blandad pop och typ R&B musik. Hyffsatt bra var det iaf. Senare var det ett liveband där och det var faktiskt helt ok.
Det roligaste jag såg den kvällen var när en kille som hade lyckats somna mitt under livebandet. Hur man nu kunde göra det? Han såg så jäkla rolig ut när han vaknade typ nån timme senare eller så. Ja, han hade verkligen kunnat sova så länge i den ljudnivån! Han tittade sig förvirrat omkring som om han hade vaknat upp och inte visste var han var. Det kanske han inte visste föresten, kanske var han för packad för det. Hur som haver så smålog vi lite åt det.
Roligt att se alla svänga runt på dansgolvet med sin egen stil. Verkligen släppa loss. Sjukt kul var det...
Gick och la mig ungefär kl 1 på natten. Var nervös över om jag hade ställt klockan rätt. Dubbelkollade flera gånger.
Ville inte komma försent till frukosten som började kl 08 och så skulle vi börja öva kl 09.
Man vill ju inte stressa direkt när man äter frukost. Men det gick bra och efter frukosten hann jag upp på rummet en snabbis och borsta tänderna, packa, and so on.
Övade igen i ungefär 2-3 timmar och fikade lite däremellan.
Sen hade vi lite fritid i två timmar innan vi skulle träffas på Dino´s och äta lunch. Finns ju inte så mycket som är öppet på en söndag, men det var några som kände till en konsthall så vi gick dit och tittade lite. Under tiden vi gick runt i staden så kändes det som att jag pratade i telefon hela tiden=) Inte för att det inte var trevligt, men det kändes lite stressigt bara.
Pratade med syrran som pluggar i örebro och vi hade inte pratat på länge. Så länge sen att hon inte ens visste om att jag var på Åland. Och sedan ringde Empan, himla kul att höra från dig. Ser så fram emot att träffa dig sen när du kommer tillbaka från Italien...
Direkt från Dino´s till övningssalen igen. Efter några timmars övande så fikade vi och lekte lite charader=)
Sen kom bussen så vi begav oss tillbaka hem.  Under resan hem så kände jag mig ibland lite utanför, men nu i efterhand så har jag kommit fram till att det inte är så konstigt. För det första så kände jag ju ingen och för det andra så har de flesta känt varandra i flera år. Plus att det är en sån stor grupp. Vi är minst 40 som är med i kören och det var 34 stycken som åkte med på resan. En hel del vill säga...
Så jag är stolt och nöjd med att jag följde med på resan!
Kändes som att vi hade varit borta jätte länge när vi väl var hemma igen. Och trött var man. Många nya intryck.
En personal från västermalm kom och möte mig där och vi fick lite sällskap på bussen av två trevliga spansktalande sjungande kusiner=)
Nöjd och glad, tackar jag för två trevliga dar!

Fyller på min kappsäck med en ny erfarenhet!

Min fjärde dag!

Idag kom jag i lagom tid till jobbet. Några av de äldre barnen skulle på mulle i skogen.  Så det började med att vi hade lite samling med de små och sjöng lite bää bää vita lamm m.m.
Sedan var det dags att gå ut, men jag fick en uppgift som inte var så himla lätt. Skulle försöka sätta mig och rita med en liten kille för vi hade fått order från dennes pappa att han gärna ville ha en teckning till mormorn som hade fyllt år.
Hmm, hur det gick? Lite streck på pappret blev det, men inte mer. Han tyckte det var roligare att kasta ner alla kritor på golvet istället. Samtidigt kom det inspringande barn som höll på att klä på sig för att gå ut.
Så fick gå tillbaka med dem och lilla killen som jag suttit och ritat med. Både han och jag hade tröttnat och gett upp vid det laget=)
Mycket att göra där ute med. Det var jag och så en annan personal som kommer in på fredagar. Samtidigt som vi bägge två hade en unge som grät i våra famnar och vi försökte hålla koll på de andra så pratade vi om hur det är att ha något slags handikapp. Det började med att hon undrade vem jag var osv. Och jag berättade hur jag hade fått denna praktikplats via misa osv. Pratade om skolor och små klasser. Agneta hette hon föresten och hon hade en dotter på tolv år som hade inlärningssvårigheter som jag tror att jag har också.  Hon gick i en mindre klass nu och tyckte det var lite jobbigt. Ja, kändes som om det träffades rätt i hjärtat. Ibland är det skumt att man träffar personer i livet som bara känns så rätt. Vi hade mycket att prata om=)
En stackars liten kille bara grät och grät och grät helt hysteriskt och jag visste inte vad jag skulle göra där ett tag. Men det visste knappt den andra personalen heller. Vi började undra om han kanske hade blivit eller höll på att bli sjuk eller nåt för något var det som inte stämde. Ja, mycket ny och bra erfarenhet var det idag som jag kan lägga i min egen kappsäck som min pappa så fint kallar det.
Nöjd med dagen,punkt.

Torsdag= Filmkväll

Nu har vi haft filmkväll och vi tittade på "Tillsammans är man mindre ensam" med Audrey Tautou i huvudrollen som var med i "Amelie of Montmartre"
Den var bara så otroligt härlig och mysig... Riktig feel good film=)
Hyr den!!!

Nu sitter jag och tittar på idol 2008. Stackars lilla kille som är så otroligt nervös att han inte ens kommer ihåg vad det heter, vad var det nu, nervo , nervos, nervositet. Men modig var han som sjöng endå..
Sen blir det Hereos;)
//Kram från Marielle

Nytt,nytt,nytt

Min tredje dag!

Kom lite tidigare denna dag och möttes av lekande barn ute på lekplatsen.
Roligt att barnen känner igen en och att de kan mitt namn( dock inte alla).
Hur som helst tycker jag de är duktiga att de kommer ihåg mitt lite krångliga namn. Det kunde inte ens jag själv när jag var så liten. kallade mig själv för Lelle.
En liten rolig berättelse om detta som jag har fått höra av min kära mor: En gång på en buss så klev det på en tant och hon böjde sig ner och frågade vad jag hette? Lelle svarade jag och hon klappade mig på huvudet och sa, vilken fin pojke;)

14 barn var det här denna tidiga höstdag och jag hade fullt upp på morgonen. Var ute och lekte med barnen.
En del var lite kinkiga idag och ville ha uppmärksamhet hela tiden och sitta i knät eller bli buren.
Försökte distrahera dem mellan deras tårar med segelbåtar som gled förbi på vattnet och så " pling plong" såklart.
Haahaha, min syrra sa alltid pling plong till flygplan när hon var liten. Vet inte varför, låter ju inte alls detsamma=)

Väl inne var det dags för de små att få i sig lite mat i sina små magar. Lite stressigt var det för de hade bytt rum där de sitter och äter. Alla håller på att vänja sig.
När jag gick sa kocken/personal att hon skulle vara på bättre humör imorgon =) Jag säger bara att jag förstår precis...
Ja, som sagt mycket att göra och många trötta och griniga barn som ville gå ifrån bordet.
Hjälpte sedan till med att diska och städa undan lite. Mat lite här och där=)
De större barnen skulle därefter få i sig mat de med.

Vissa stunder kan jag känna mig mera vilsen än andra, men försöker att titta på hur den övriga personalen gör i vissa situtaioner som jag är mer osäker på. Det är ju så man lär sig. Och jag har endå lättare att lära mig något IRL än om jag läser det i en bok.

Hoppas på att jag kommer att få bättre och bättre relation med både barnen och personalen. Men känner endå att jag är på god väg.. Barnen springer inte ifrån mig, hehe . Ett gott tecken.

Det var allt för idag, tack och hej
//Marielle


tralalalalala!

Karolinakören
Ja, nu är jag precis hemkommen från kören. Det har varit mycket att ta in idag med.. Blir tokig av alla dessa jäkla noter och grejer som gör att det bara snurrar runt i skallen på en. Men tror nog att jag har kommit på att jag har lättare för att lära mig stämmorna om jag lyssnar. Jag kan ju kanske försöka att hänga med i noterna också. Förhoppningsvis så kommer man ju att bli bättre. Många av de jag har pratat med i kören kunde inte läsa noter när de började heller.
Tycker det känns lite kämpigt nu i början för att lära känna folk, för de mesta känner redan varandra och har varit med i kören flera år. Men det är väl så det är i början. Med tiden kommer det nog att bli bättre. Och förhoppningsvis så lär jag känna nån/några på Ålands resan.Har fått en körfadder nu iaf, Marita E. Det finns två Maritor=)
Hon verkar vara trevlig och jag berättade även för henne att jag har AS. För er som undrar varför jag väljer att berätta något så personligt så är det först och främst för min egen skull. Vill hellre att folk vet om det så jag kan känna mig säker att ställa "dumma" frågor ibland och inte gå runt och känna mig osäker hela tiden och inte få veta nåt...
Fast det finns egentligen inga dumma frågor. Hur som helst så visade det sig lustigt nog att Marita var läkare så hon visste var det var. Inte alltid så lätt att förklara vad AS är. Men så visar det ju sig olika från person till person.
Försökte iaf berätta vad jag kände att jag kanske ville ha lite mer hjälp med. Hon skulle göra sitt bästa iaf, och mer kan jag inte begära.
Så på lördag bär det av.. Pirr i magen...

En annan ny nyhet är mitt hår. Var hos frissan idag och klippte och slingade mig. Det blev lite olika ljusa nyanser.
Så himla skönt med en förändring.. Kände mig så jäkla trist med mitt slitna hår, och färgen går inte att beskriva.
Här nedan ser ni resultatet iaf!


Time?

Do someone have time left over for me????


Prata på bara ni... Som jag inte finns där. Varför skulle ni prata med mig? Jag är bara luft. Finns inte...

Kompis? Knappast... Kompisar pratar med varandra och är intresserade av att höra vad de gjort när man inte träffar dem.  Och de läser ens blogg då och då utan att man behöver påminna dem.. Det är sanna vänner.
Om du inte fattar det, så synd för dig!!!


Blottar min själ!

Faan, att jag jämt och ständigt ska nedvärdera mig själv. Är inte smal, har bara praktik, är inte söt nog, inga killar gillar mig, jämför mig jämt med allt och alla och det slutar alltid med att jag hittar brister på mig själv. Blir så rent åt helvete förbannad på mig själv...
Och så lägger man på sig skuld för saker jag inte behöver känna skuld för heller. Som en sak som händer på mitt boende just nu, men kan inte gå för långt in på det... Saknar styrkan i mig själv just nu. Men ingen vet...
Do someone care? Do you care?


Better timing, or what?
Fick nyss mycket bra tips från en mycket vis människa.  Med tankekraft så kan man klara allt...
Om man säger att man inte klarar av något så brukar det bli så också. Men om man gör det motsatta och säger att man visst ska klara detta, ja då klarar man oftast det också. Det svåra är bara att hålla fast vid det, och påminna sig själv då de är ganska lätt att glömma. Men då är det ju bra att man kan påminna varandra.
Så jag påminner er alla nu att ni är underbara och kan klara allt ni vill. Inget är omöjligt, om man tänker att inget är det...
Många peppkramar från mig till er!
//Marielle

En nostalgi tripp!

Sov inge bra inatt. Vaknade mitt i natten  av en person som inte behöver nämnas... Hade ganska svårt att somna om igen. Denna dag skulle jag träffa Sanna en gammal barndomsvän till mig från Hökarängen. Var väldigt pirrigt att träffa henne igen efter sådär 10 år eller nåt. Länge, I know. 
När jag åkte upp för rulltrappan utanför Åhle`ns så såg jag hur mycket folk som helst och tänkte, Skit hur ska jag kunna hitta henne här? Men det gjorde jag och vi gick först till gallerian. Ville hitta ett ställe att käka på men hittade inget bra.
Fick gå ut i regn och rusk igen. Fy. tur att man hade paraply med sig. Ju otrevligare servitrisen är desto godare är maten fick jag höra. Men vet inte riktigt om det stämde med 100%
Missförstå mig inte, det var gott. Men kunde ha varit bättre.
Ja, gud så mycket att prata om efter ca 10 år eller nåt. Vad som har hänt sen dess och så en massa roliga minnen såklart. Ja, gud vad stoligheter man hittade på på den tiden=)
Fan vad snorkiga alla var på de ställen vi var på. Först resturangen och sen fiket. Gå och lägg er eller nåt...
Det var väldigt roligt att träffa Sanna och innan vi tog farväl så lovade vi varandra att det inte skulle dröja tio år till innan vi träffas igen...
Mamma ringde när jag var i stan och hon gav mig intruktioner om att jag skulle hem och vattna hennes dyrbaraste ägodelar. Hennes blommor, hehe. Och så skulle jag pussa på Flisan, Olivia avstår nog från det.
Din lilla rackare, Flisan. Hon har tappat ennu ett halsband av hur många?  Eller tappat och tappat, hon har väl lurat ut hur hon får av sig det. Kelade lite med katterna iaf och ja, jag vattnade blommorna.
Åkte hem till mig och där blev det filmkväll med levande ljus och allt... Såg Ray som handlar om Ray charles.
Den var mycket bra, vilket liv han hade den karln.
Imorn blir det gemensam frukost...
//Puss och kram, från mig till dig!


Tjejsnack för hela slanten!

Har varit lite upptagen de senaste dagarna så jag har inte haft tid eller ork att blogga nåt. But now I`m back...
I torsdags var det första dagen på praktiken. Kände mig mycket förväntansfull. Fick sällskap dit av min kontakt person på Misa. Det var väldigt mycket att smälta första dan, och jag observerade en del i början bara. Nu andra dagen så missade jag tyvärr bussen jag hade tänkt att ta, så kom några min för sent. Fan. Men det gjorde inget och jag känner att jag börjar att komma in i deras rutiner mer och mer. Barnen är bara för söta... Dem e många att hålla reda på, många namn att hålla reda på. Men som tur e så har jag väldigt lätt att komma ihåg både namn och ansikten. Känner redan att jag kan de flesta av dem iaf. Leker med dem och skojar, ja så som man gör med barn=)
Personalen är väldigt trevlig också och jag känner att jag kan gå till dem om jag skulle undra över nåt(vilket jag tycker e viktigt) Ja, som sagt mycket nytt att smälta och så, men det känns väldigt bra.
Blev inge fest idag, orkar inte direkt heller. Spelade lite Uno med personalen här på västermalm(Ja, gud va skoj hehe)
Gick till västermalmgallerian med en personal och när vi var inne på Indiska så blev det helt plötsligt kolsvart. Strömavbrott. Två gånger nu på ganska kort tid. Skumt...Och jag som ville gå tillbaka till HM och titta på den där snygga tröjan jag såg. Eller var det kanske lika bra?
Ringde sedan och pratade tjejsnack med Bine. Ja, Bine gumman vad ska man säga. Killar? Finns det några bra där ute längre? I wanna find U...
Kanske hinner vi träffas på söndag eller nåt, mellan pluggandet.
Imorn ska jag träffa Sanna som var min bästis typ i lågstadiet.Kommer kännas helskumt efter så många år. Men kul ska det bli!

Tips om en bra låt, Waiting on the world to change med John Mayer. Hörde den i skoaffären i onsdags när jag köpte mina jobbarskor. Kände igen den,men visste inte vem artisten var. Sökte upp den på Youtube.
Lyssnar just nu.
Nu ska jag kolla på Gossip girl..Addicted!
//Puss och kram, skumbanan


karolina Körens Ålands resa!

Tjoho alla! Idag har jag först och främst känt mig ganska stressad... Hade mycket svårt att somna igår kväll då jag bara låg och tänkte på den nalkande Ålandsresan. Låg och funderade på om jag verkligen ville ha någon med mig från västermalm på resan? Och det vet jag nu att jag inte vill. Men kände att allt redan hade blivit så stort. De hade ringt till chefen osv för att fråga. Men så under dagen frågade en personal om jag inte ville prova att åka själv(hon såg väl att jag inte var riktigt säker på det) Så nu är det gjort iaf Har ringt och pratat med körledaren och han sa att det går att ordna att jag får en slags körfadder istället. Nån som har varit med förr och kan berätta för mig hur det går till. Så det känns bra, för då åker jag ju endå själv men har någon jag kan gå till och få stöd och hjälp ifall det skulle behövas...
Har även varit och köpt inneskor till jobbet imorn. Har inte hunnit tänka nåt på det än, men hoppas det blir bra imorn.
Ser väldigt mycket fram emot det iaf.
Och så fick jag ett sms imorse från pappa att Annika inte hade nån kod till sin bank eller var det var. Så måste hitta det nu innan jag åker hem till mig igen.. Ska försöka hinna hem till gemensamma middagen kl 18.  " Lycka till"
Nu är koden ivägskickad så nu återstår det bara en jobbig sak kvar. Och det är att få tag på grannarna. De är inte hemma nu, men jag har försökt att ringa dem. Får försöka igen senare från mitt håll. Har vattnat blommorna iaf och tömt kattlåda och fyllt på med mat i skålarna och allt vad de e. Så nu hoppas jag att de klarar sig, och att jag får tag på grannarna så att de kan komma kanske och titta till dem imorn och på fredag.
Måste sticka nu, hungrig...
//Kram

Marielle,what´s got into you???

Ja, har haft en helt otrolig dag...
Började med att jag gick upp sådär 10 eller nåt.. Var väldigt sömnig.
Sen träffade jag min kontaktperson från Misa och så åkte vi med buss ut till Reimersholme där jag skulle på studiebesök på en förskola. Det kändes mycket pirrigt...
Men det var inget att vara orolig över för de var jätte snälla och trevliga där=) En avdelning på 18 barn i åldrarna 1-5.
Hmm, min första uppgift kommer iaf inte att bli att byta blöja. men den dagen måste komma också, förr eller senare.
Börjar redan nu på Torsdag blev det bestämt och jag har inte smält det än. Får ha onsdagen till att smälta allt innan jag ska dit igen. Är så jäkla lycklig, ja, jag tjatar men jag e  fan lycklig....................
Först blir det så att jag kommer att praktisera där två halvdagar i veckan. I två veckor, sen om det känns bra så kommer jag nog att utöka tiden. Och så blir det provpraktik på 1 månad ungefär, men hoppas förstås att jag kommer att trivas där och de med mig så att jag kan stanna längre.
Efter den stora händelsen så var jag duktig och tränade lite. Får ju en sån kick av dessa glada nyheter...
Vidare sedan till Kungholmskyrka för att sjunga i karolina Kören. ( har aldrig sjungit i kör förut)
Var jätte nervös och så kände jag ingen heller. Men fick med mig lite stöd från västermalm.
Mycket svårt var det, vissa saker var svårare än andra. Men alla var väldigt vänliga och hjälpte till om man undrade över något. Pratade lite med en del och de verkade vara trevliga. Tyckte det var himla kul att det var blandade åldrar också.
Tydligen ska det bli en resa med kören till Åland( just till Åland där jag var i somras) inte för att jag inte vill dit, men lite lustigt. Den är över nästa helg och jag pratade med körledaren om det att jag kanske vill ha någon med mig ifall jag ska åka med. Känner ju ingen där och berättade även att jag har AS och han var väldigt positiv till det och frågade nyfiket en massa frågor. verkligen kul när man träffar på såna människor som uppriktigt är intresserade=)
Västermalm ska kolla upp om det går att någon följer med mig, men det kommer att krävas snabba puckar för jag måste ringa och meddela körledaren senast imorn om jag ska med eller inte.
Hoppas verkligen att någon kan följa med mig... Annars kanske jag endå skulle kunna klara mig själv.
Jag menar, körledaren vet ju om att jag har AS. Måste bara tro på mig själv mer också att jag kan göra det.
ja, så mycket har då hänt denna tisdag. ( roliga saker för en gångs skull) =)
Marielle is back again!
Imorn måste jag köpa inneskor till praktiken, och sen bär det av hemåt till Hökis och katterna. Hoppas de inte har hungrat ihjäl när jag kommer dit. Men det skulle kanske inte skada så mycket. Inte för Olivia iaf, tro mig hehe.
Kram och godnatt!

Du är så söt så man får hål i tänderna=)

Idag var jag med min kontaktperson från misa först på förmiddagen över till Reimersholme där vi ska till imorn. Ska gå på studiebesök på en förskola där. Det ska bli mycket spännande...
På vägen hem så gick vi in på ett café för att låna toaletten. På badrumsspegeln stod det "Du e så söt så man får hål i tänderna" Tyckte det var väldigt roligt och gulligt.

Sen tränade jag lite och tog hand om tvätten, inte så mycket.
//Kram

RSS 2.0