Mors dag!

Idag (söndag) är det mors dag och tidigare idag skickade jag iväg ett grattis sms till mamma. Säger det här med: Grattis mamma på mors dag. Saknar dig och ser fram emot när du nu snart kommer hem.
I fredags så jobbade jag och det var fullt upp som vanligt... Vi hade fått ett nytt lågt bord till de små barnen så att de ska kunna sätta sig själva vid bordet precis som vi vuxna. Först så hade de dukat till 6 stycken småttingar som skulle sitta vid det lilla bordet, men Agneta som skulle sitta där kände att det skulle bi alldeles för mycket med så många. Och det förstår jag henne verkligen. 4 stycken räcker gott och väl. Och så får man sitta ned på deras nivå också. Inte så bekvämt kanske. Vår lilla minsting har hamnat i en period då han tycker det är VÄLDIGT kul att slänga skeden och tallriken med mat på golvet hela tiden. Och det gör han för att han inte vill sitta kvar, men så när man går för att lägga honom så vaknar han alltid till=/  Jag pratade även mycket med Agneta under dagen och tipsade henne om Adelsö lägret för hennes dotter. Hon blev väldigt intresserad av det och jag ska nog försöka att hitta lite mer info på nätet och skriva ut det till henne. Känns alltid kul när man kan hjälpa till!
Direkt efter jobbet så tog jag bussen till Södra station och tog sedan pendeltåget därifrån till Huddinge. Jag skulle åka och träffa Pernilla. Skäms över hur länge sen det var. Var väldigt spänd över att se henne då hon är gravid med en STOR mage. Hon kommer kanske att föda på tisdag eller onsdag. Sååå spännande. Jag fick känna på hennes mage, och barnet rörde på sig ganska mycket. Väldig speciell känsla. Häftigt. Kände även då barnet hade hicka, hehe. Titta så fin hon är med sin STORA mage=)

Pernilla med magen
Sen när jag skulle åka hem med pendeltåget kl 22 så hann tåget bara åka en station till Stuvsta där det stannade till halvägs inne på perongen. I högtalarna berättade de att vi var tvungna att stanna där ett tag på grund av en olyckshändelse och att vi skulle sitta kvar och det var livsfarligt att gå ut. Sen kom polisen och då blev man lite skakig. Visste ju inte vad som hade hänt. Jag skickade då iväg ett sms till västermalm och skrev vad som hade hänt och de ringde upp lite senare. Det hade inte hänt något då på kanske 10 min, men jag hade iaf lugnat ner mig lite. Var 10e minut så sa de i högtalarna att : Stanna på tåget, det är livsfarligt att gå ut... Till slut tröttnade man på det meddelandet och folk började skämta och säga: Ja, vi fattar nu att man inte ska gå ut. Tror de att det har kommit in nya passagerare på tåget eller? Jag kommer ihåg att jag tänkte att det iaf var skönt att det var så pass många på tåget iaf. Tänk vad hemskt det skulle ha varit om man suttit där nästan ensam. Personalen ringde under tiden jag satt på tåget var 10-15e minut och hörde efter hur det gick. Efter ca en timme kunde hela tåget åka in på perongen.
Det var kallt och de sa att det skulle komma ett tåg efter precis. Det kom efter ett tag ett tåg som såg ut att sakta in, men körde istället sakta förbi och alla utbrast: Men va F**n, skojar dem eller????
Sedan utropade de i högtalarna att: Tåget till Märsta är 17 min försenat och alla suckade högt.
Så fortsatte det att säga med 10 till 15 minuter emellan.  Jag var redan kissnödig när jag gick från min kompis, men tänkte att jag nog skulle kunna hålla mig. Det var ju inte så långt endå tänkte jag. Tji fick jag...
Tror att jag kom hem tillslut iaf runt 12 halv 1 tiden.
Lördagen hade jag först tänkt att jag skulle träna, men eftersom jag hade kommit hem så sent så segade jag mig mer eller mindre igenom dagen. På kvällen träffade jag Jessica och vi gick först och beställde biobiljetter till filmen "The brothers Bloom" Sen gick vi till stamstället Café Avenyn och åt en lite lätt middag. Satt där och pratade och hade trevligt=).  Filmen var bra, lite udda men ganska charmig. Väldigt blandat med Drama, action och komedi.
Idag på söndagen så hade jag kanske tänkt att gå och titta på Kören och konserten i kungsholmskyrka, men jag var för lat för att ta mig dit kl 11 på förmiddagen. Så jag har istället suttit ute på gården och lapat sol. Inte illa det heller...
Sedan TRÄNADE jag faktiskt en halvtimme. Jag använde min "Body work" dvd. Känner mig väldigt tillfreds med mig själv för tillfället=)
Så det var min helg det... Hoppas ni har haft en lika solig och rolig helg som jag.
//Kram


Trötter var namnet=)

Varför ska det jämt bli kaos och så jävla(ursäkta språket) hysteriskt stressigt vid lunchen??? Samma sak varje dag...SUCK säger jag bara. Och så hittar man aldrig barnens kläder eftersom föräldarna glömmer att skriva i deras namn. Jag säger det nu till alla småbarnsföräldrar. Om ni gör det så går det så mycket snabbare att hitta alla deras saker... Och man slipper gå runt och bli irriterad hela tiden.
Fick en liten syrén kvist idag utav en av de större tjejerna. Glad man blev=)
Var ute i regnet och inga stövlar hade man=/ Måste verkligen skaffa mig det som jag kan ha stående ute på jobbet.
Plus byxor och jacka.  Barnen hoppade i vattenpölarna med ett härligt förtjust skratt. Dem e härliga dem.
När det bara var ca 10 till 15 minuter kvar innan vi skulle gå in så kom två av de större killarna ut och det första det gjorde var att de klagade på att det var kallt. Då får ni göra lite gymnastik då sa jag så blir ni varma och började att hoppa upp och ner. Det var en av dem som hoppade på det. Hehe. Så jag började att leka kull med dem istället och det går ju alltid hem. Men man blir trött av att springa runt och de tjatade på mig att jag skulle jaga dem. Jag sa att jag hade gått i pension och inte orkade mer,haha.
Sen har några av de små även idag målat hand och fot avtryck. Jag blev den som fick tvätta av dem.. Lätt jobb det där=/...
Nu har jag ganska precis dammsugit och så ska jag svabba golvet lite snabbt också. Igår dammtorkade jag=)
Skönt att få det gjort!
Ska gå och handla lite senare också. Hade tänkt att jag skulle laga den goda Kyckliglasagnen igen.
Nu är jag trött...


3 is the magic number!

Halloj! Idag har jag sooooovit ut. Jag åt en sen frukost vilket blev fullkornsvälling idag med. Det är ju så gott och det går fort att göra. Plus att man verkligen blir mätt en längre tid och inte i si sådär en timme eller nåt när man äter mackor bara. Jag har suttit och tittat på en Live konsert på dvd med Celine Dion. Hon har en såå vacker röst tycker jag. Skulle verkligen vara häftigt att se henne live någon gång.
Till Lunch åt jag laxrester från igår. Någon som har något tips på hur man ska göra för att laxen inte ska bli så torr? Svårt det där tycker jag.
Klockan halv 2 så gick jag och en personal till 3 butiken som ligger här i Västermalmgallerian. Jag skulle fråga om ett erbjudande som jag hade fått om att förlänga mitt abonemang på två år till och på köpet skulle jag då få en mobil.
De sa även att mitt abonemang för det mobila bredbandet hade gått ut och de hade ett erbjudande till det med.
Där skulle man få ett ny USB modem på köpet. Det är mycket smidigare än det jag har just nu. Det jag har nu måste man ha en sladd till. Inte så lång, men endå. Den här nya är utan sladd vilket är bra. Jag förlängde bägge abonemangen, men de hade lite problem med systemet så det tog ca en halvtimme. De var trevliga där iaf, och roligt verkade de ha. Eller en iaf...
Innan jag ska byta mobil så måste jag försöka hitta en sladd som man kan ha mellan datorn och min gamla mobil. Vill föra över alla mina bilder och videos på datorn först, så att det inte bara försvinner.
Sen ska det bli mycket kul och spännade att lära sig den nya=)
Ikväll blir det fiskpinnar och potatismos till middag.  Jag hade tänkt att jag skulle gå till kören idag, men jag vet inte riktigt om jag orkar det. Orkar att komma tillbaka dit och möta alla igen.. Det är ju jätte trevliga och så, men det känns bara som för mycket. Jag har ganska mycket annat här i livet just nu som behöver min energi. Man får helt enkelt försöka att prioritera rätt. Och det känns som att det vore bäst att lägga kören på hyllan ett tag. Jag kan ju endå hålla kontakten med några av de som är med där. Eller den som jag har mest kontakt med är Emelie.
Men på Söndag är det en konsert i Kungsholmskyrka som heter " Träd in i dansen" Vet inte så mycket om den mer än att det både kommer att vara "Karolina Kören" och dansare. Kan nog bli ganska spännande. Gå dit om ni är intresserade. Jag kanske går dit. Om jag får med mig någon...
Även fast jag har bestämt mig för att inte gå till kören idag så tänker jag iaf gå en promenad. Det var så det var bestämt iaf, en promenad i veckan.. Till att börja med.
Ni får nu ha det så bra, imorn ska jag jobba igen. Hurra, träffa alla härliga ungar igen=)
//Kram


Stolt!

Japp, det är inte ofta jag säger det, men jag känner mig faktiskt stolt över mig själv idag.
Till att börja med så åt jag fullkornsvälling till frukost och sedan åkte jag till jobbet för att ha ett möte. Det var lite dramatik när jag skulle med bussen, för den buss som jag skulle med skulle svänga in framför en annan buss men kom för nära och råkade meja ner hela den andra bussens ena sida och backspegel. Pang sa det och alla sa ohhhhh. Busschaufören gick ut för att titta hur det såg ut och sa: Det där såg inte bra ut... Jag var bara liite orolig på resan till jobbet. Men jag kom välbehållen fram och där stod min kontaktperson från Misa och väntade.
Mötet gick bra och vi kom överens om att jag ska fortsätta hos dem i höst också. JIPPI!!! Men det kände jag iof redan på mig, men nu är det officiellt=) Jag kommer att jobba juni och halva Juli, sen har jag semester till september då jag kommer att komma tillbaka och även ha börjat plugga. Det kommer att bli spännande tycker jag.
Efter mötet åkte jag hem för att laga lite lunch. Vad jag inte upptäckte förens jag var klar med maten var att kl bara var 11, men jag är ju van att äta lunch vid den tiden på förskolan, så det har nog bara blivit så. Min mage har ställt in sig på att bli hungrig vid den tidpunkten. Jag lagade köttbullar med pasta. Inte nåt märkvärdigt. Men gott.
Sen fixade jag lite med papper och så, betalade räkningar(gäsp).
Klockan halv 5 hade jag en tid hos naprapaten. Jag skulle ta buss 4 till odenplan, men jag var så himla stressad och så som vanligt, så jag klev på första bästa buss som kom och tänkte inte på att kolla om det var 3an eller 4an.
Efter ett tag kände jag inte alls igen hållplatserna och insåg att jag såklart satt på fel buss. Jag var tvungen att vända och så hoppade jag av vid St:eriksplan istället och tog tunnelbanan. Som tur var hann jag i tid iaf och det är jag stolt över att jag inte flippade ur totalt för att jag åkte fel och dessutom var sen.
Nu har jag precis ätit mat och det blev lax i ugn med couscous och Creme fraiche( franska örter)- Jätte god!
Nu ska jag relaxa och och kolla på tv.
//Kram

Långhelg!

Ja, sista dan på långhelgen och jag har verkligen haft fullt ös denna helgen. Jag jobbade först på tisdagen och onsdagen. Skippade att jobba på fredagen då det bara skulle komma ca 4-5 barn så jga behövdes inte precis.
Gjorde inget speciellt på fredag förmiddag, men mot eftermiddag/kväll så gick jag till bussen för att möta upp Anna och Lina. Vi skulle bege oss hem till Johanna som har flyttat hem till christoffer om bor på kungsholmen han med. Ganska nära mig. Vi satt där och pratade och skrattade och hade det allmänt trevligt. Christoffer lagade en god middag åt oss och sedan stack han iväg för att spela biljard med några polare.
Då fick vi tjejer huset för oss själva och vi härjade fritt.. Nee hehe. Vi var så snälla så... Eller?
Efter ett tag kom stoffe tillbaka med sina polare och de var VÄLDIGT grabbiga kan man lugnt säga. De tyckte att de var jätte roliga, och vi tjejer mer skakade på huvudet och suckade...
Kommer inte riktigt ihåg när jag kom hem då, men det kanske var runt 1 halv 2 tiden på natten.

På Lördagen så gjorde jag något som jag är ganska stolt över att jag har tagit tag i. Jag hade i veckan köpt en pärm med plastfickor för att jag skulle sätta in alla mina recept som ligger och skräpar i lösa blad överallt.
Jag ska bli duktigare på att laga mer egen mat än att äta massa snabbmat hela tiden. Och försöka att undvika sötsaker och planera mina mat inköp bättre. Så jag gick helt enkelt och storhandlade och så skrev jag ett matchema på vad jag ska laga för mat i veckan. Känns väldigt bra!
Till kvällen åkte jag till Linda T för att njuta av en god och trevlig tjejmiddag med mina tjejor... Jag mötte upp Jessica på tunnelbanan som steg på i stureby=)
Vi pratade och pratade och pratade.... Och föresten, sa jag att vi pratade=)
Vi åkte en sväng till Huddinge centrum för att hyra film och det blev en dansfilm och en kostymfilm. Eftersom vi hade så mycket för oss med snackande och bakande av jordgubbs och hallon paj.
Vi lyckades sätta igång gasspisen och efter ett tag så var allt klart och vi kunde sätta oss ner och njuta av vår goda paj framför filmen" Wathever Lola wants" som var dansfilmen.  Den var ganska bra. Charmig...
Tiden går fort när man har roligt heter det ju, och det stämde verkligen i detta fallet... Klockan hann bli halv 2 när jag och Jessica gick hem.  Och då hade vi bara hunnit se en film... Men som sagt,det blev mycket snack. Men det är trevligt det...
På söndagsmorgonen var jag väldigt trött, gick upp vid 11 tiden och åt frukost och gjorde mig iordning för att åka med syrrorna till morfar och fika. Var väldigt länge sen vi var där. FY på oss...
Det blev lite sent, men kom tillslut hem till Hökis och syrrorna. Vi åkte först en snabbis till Farsta centrum för att
snabbt sätta i oss en varsin korv och köpa med oss fikabröd till morfar.
Det var roligt att träffa morfar igen och han riktigt sken upp när han såg oss. Vi fikade och pratade och hade trevligt. Vi systrar gick ut i trädgården en runda för att titta till allt och plocka en liten blombukett till morfar.
Nu sitter jag hemma i hökis och Linda, Annika och Carro är här. Vi håller på att laga köttfärslimpa med potatis och brunsås. Om ett tag kommer Lindas David med lingonsylten, som vi hade glömt att köpa.
Imorgon ska jag ha ett möte på jobbet med enhetschefen och Misa. Hoppas det blir bra...
Nu ska jag gå och vara lite social igen.. Gosa med mina SÖTA katter!
//Kram

Början på en ny vecka och frisk igen=)

Hello everyone!!! Idag har jag varit och jobbat istället för torsdag då det är en röd dag. Det var till en början väldigt lugnt idag. Få småbarn och stora barnen satt duktigt stilla och pysslade. Det har börjat en vikarie som heter Mikael, första gången jag har träffat på en kille som jobbar med barn. Kul!  Hann inte prata så mycket med honom, men jag kommer att ha tid till det framöver då han ska vara hos oss i en månad. Vid lunch blev det mer stressigt och det kändes nästan som om ingen riktigt hade koll på hur alla skulle sitta. Vi skulle nämligen äta alla samtidigt idag. Men det ordnade sig som det alltid gör och maten var så himla god att jag nog åt lite för mycket... Fick nämligen ont i magen och jag fick vända och gå tillbaka en gång innan jag gick till bussen vid högalidsgatan. Där fick jag åter igen magknip=/ (Ushh inte kul alls) och jag sprang in på första bästa café för att låna toan.
Nu är det dock bättre och jag ligger här hemma i sängen och tar det lugnt. Trodligen så kommer jag att komma iväg till kören ikväll. Det var verkligen evigheter sen nu. Jag har bestämt att jag ska börja att promenera en gång i veckan, så jag promenerar till kören. Det är en lagom bit, tar ca 20-25 minuter.  Plus att jag ju också går från jobbet till bussen vid högalid.. Det är bra till en början iaf.
Ha en skön kväll!
//Kram


And 12 points go to...

NORWAY! Hurra hurra hurra!!!!

Gud, vad glada vi blev... Jag och tjejerna. Jag åkte hem till Jessica igårkväll för att äta middag och titta på Eurovision song contest med henne och Linda T.  Jessica lagade en väldigt god lax i ugnen och till det blev det potatis och sås. Mmm Mums.. Till eurovision så hade vi en massa olika snacks. Vi hade gurka,paprika,morötter och chips att dippa. Plus att vi bakade en kladdkaka och glass till det.  Vi slog till på stort kan man säga. Men är det eurovision så är det!
Vi hade jätte trevligt och satt och betygsatte alla bidragen. Våra favoriter var Norge, Island,Azerbaijan, och Estland.
När vi i slutet förstod att norge skulle vinna skrek Linda ut: Ja, vi åker till Norge nästa år. JIPPI!!!!
Skulle vara väldigt kul, men vet ju att de där biljetterna kostar en hel del, och att de dessutom tar slut innan man hunnit blinka.  Men man ska aldrig säga aldrig, och om jag hade varit i Norge så skulle jag gärna möta Alexander på flygplatsen när han kommer hem som han sa i slutet då han vunnit...Charmige kille...
Det blev en sen kväll/natt för vi hamnade efter eurovision framför en film som hette "Klienten" med Susan Surandon som var väldigt spännande. Kom hem till slut kl halv 4 inatt.. Gissa om jag var trött! Men så roligt vi hade. Tack tjejer!!!
//Kram

P.S. Varför är Ryssland sur på Mamma och har hon ont i magen?? Mama, jag har ont i magen. huh snyft.. och vad trött jag e på Frankrike som måste prata sitt eget språk och ha en egen tolk. Kan de inte prata Engelska som alla andra?!?!?!?!


Nobody knows!


Jag fattar INGENTING!!!

Vad fan är det de vill egentligen? Jag pratar förstås om personalen. Jag känner ett behov ibland av att få prata om tiden med min granne. Bra som dåliga händelser... Och vi börjar att prata om det, men det slutar alltid med att vi blir osams. Och jag ångrar att jag tog upp det över huvudtaget. De säger att de inte är några terapeuter och att jag ska ta upp allt det här med min psykolog. Vilket jag är på väg att göra, men jag känner ett behov av att prata med just dem ibland också. Som sagt, inte bara om de jobbiga och negativa tankarna kring det, trots att dem ofta kommer upp. Men mer allmänt, reflektera lite över det... Och så när jag inte orkar vara kvar längre på grund av att vi jämt hamnar i tjafs så säger de att det är upp till mig om jag vill prata eller inte.. Men hallååå, sa ni inte alldeles nyss att ni inte kunde prata om det med mig för att ni inte är terapeuter. Som sagt, JAG FATTAR INGENTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pratat ut!

Ushhh, igår var ingen vidare bra dag... Visst var det kul på jobbet och så och det var betydligt lugnare än igår då det var kaos, men som jag skrev tidigare så har jag känt mig lite bortglömd av personalen på boendet ett tag. Och jag har blivit påmind om den jobbiga tiden med grannen. Känslor och tankar som ligger djupt kom upp igen och jag kände mig allmänt deppig igår. Alla kompisar var tyvärr upptagna och jag kände inte direkt för att åka hem till Hökis då Annika skulle ha några kompisar från Borås som skulle sova där i helgen. Mamma och Pappa var inte inne på skype och jag kände mig väldigt splittrad. Ville inte vara kvar hemma, så jag gick ut på en liten promenad istället.
Pratade lite senare både med Sabine och Linda T och det känns skönt att man har så fina vänner iaf.
Pratade med Linda, syrran på msn och hon muntrade upp mig hon med. Vilket även mamma och pappa gjorde senare när de hade loggat in på skype.
Då jag hade lugnat ner mig lite och pratat av mig lite med de verse fina människor så var det dags att prata ut med personalen. Det är svårt att veta när alla dessa känslor kommer att dyka upp, men nu gjorde de det igår.
Även fast det kanske känns bra på jobbet och med kompisarna så kan man må dåligt av andra saker. Och det är det som jag har känt att bara för att jag verkar må bra utåt så behöver man inte fråga hur det är. Eller som t.e.x när de frågade så snällt min granne om hur det kändes att hennes mamma hade varit bortrest i en månad. Vilket var länge för henne, men det är ingen som direkt har frågat mig hur jag känner det om att mina BÅDA föräldrar bor på andra sidan jordklotet. Eller om jag har pratat något med dem. Hur som helst så var det en botten dag, men vi pratade ut iaf och det kändes bättre.
Imorse vaknade jag med ett oroväckande halsont och jag bestämde mig för att ta det lugnt på dagen då jag sedan länge hade bestämt att träffa Linda T och Jessica på kvällen. Jag hade egentligen bestämt att träffa Paulina på dagen, men det bestämdes bara som hastigast igårkväll och när jag vaknade mådde jag ju inte så bra. Så vi får träffas nån annan dag istället. Först var det tänkt att vi skulle gå ut igen som förra helgen, men eftersom jag är lite halvkraslig så bestämde vi oss för att ha en liten mysig filmkväll här hemma hos mig istället =)
Linda kommer ta med sig filmer som hon redan har hyrt. Därav en thriller som heter "Ond Aning" med Sandra Bullock och den har jag sett förut och vet att den är bra. Någon som jag kan se igen, som sagt...
Ska gå iväg och träffa dem snart och då ska vi handla ingridienser till Tacos som vi sedan ska laga ihop tillsammmans. Mums...
Jag önskar er en trevlig Lördagkväll!
//Kram

Orkar inte!!!!

Orkar inte må som jag mår just nu... Känner mig rent ut sagt skit förbannad på personalen på boendet. Jag har känt de senaste dagarna att de inte har hjälpt mig så mycket. Jämt när jag har frågat om deras stöd eller hjälp så säger de att de inte har tid. Och nu idag när jag äntligen vågade och orkade berätta det för en personal så kommer allt det gamla upp också. Jag fick se igår hur gulliga och omtänksamma de var mot min granne som tydligen mår dåligt just nu och frågade henne om hon ville att de skulle följa med in till henne. Och det kändes jätte jobbigt för mig, för jag önskade att de kunde ha lagt ner den omtanken och energin på mig när jag hade det som jobbigast med grannen.  Det är inte så att jag nekar henne den hjälpen och stödet som hon får, utan att jag känner och tänker tillbaka på när jag INTE fick den... Och jag blir så trött på att det jämt är jag som ska ta upp allt det här. Och när jag säger att jag tycker att de kunde ha pratat mer med mig och den här tiden, då får jag bara till svar att de inte kan prata om det på grund av tystnadsplikt. Men jag förklarar då för dem att det inte handlar ett dugg och tystnadsplikten och mer ingående om vad som hände med min granne och så, utan om MINA känslor och tankar runt allt. Att det ska vara så svårt för dem att förstå det. Jag menar, även om jag försöker att gå vidare och är på god väg så ligger det ju fortfarande kvar inom en. Jag förstår även att det kan vara så att även de tycker det är jobbigt och svårt att prata om det, men de har ju iaf varandra att prata med. VEM HAR JAG????

VARFÖR????

Varför bor jag på det här jäkla boende om det endå alltid eller oftast slutar med att jag får göra allt själv.
Börjar att tröttna.....


Drömmen som blev en mardröm!

Jag har nog aldrig riktigt berättat för någon hur det egentligen kändes och var under tiden med min granne. Jag nämner inga namn,men jag känner ett sånt behov av att skriva om det. Få folk att se och förstå hur jobbigt jag hade det. Det står emot mig lite grann att säga det, men jag kände mig VERKLIGEN bortglömd av personalen. Jag fick skit för det senast jag skrev om en händelse runt min granne, men denna gången beskriver jag bara och pratar om mina känslor kring det. Det är stor skillnad...
Jag fick lägenheten och kan inte beskriva med ord hur glad jag blev. Som jag har nämnt tidigare så har jag oftast fått kämpa för att saker ska hända, men nu helt plötsligt så vänder allt.
Jag tänker att det kommer att bli min stora vändpunkt och jag börjar att få drömmar om framtiden osv.
Jag flyttar in och jag minns hur roligt jag och Sabine hade det där kvällen när ALLT började. Vi hade lagat Tacos, kollat på film, pratat och skrattat. Vi somnade och vaknade sedan mitt i natten. Längre in på det vill jag inte gå, men efter den natten så har det varit väldigt mycket aktivitet nattetid med hög musik och bråk...
Jag känner väldigt starka känslor om hur BORTGLÖMD jag kände mig varje gång jag stack ut huvudet i korridoren för att titta vad som händer, och personalen sa åt mig att gå in till mig igen. Där satt jag sen i min säng och lyssnade och väntade på att det skulle lugna ner sig. Jag var helt förvirrad och visste inte vart jag skulle ta vägen.
Jag brukade sätta på tvn för att FÖRSÖKA tänka på något annat. Sova var helt omöjligt.
Värst var det när jag hörde att han var ledsen, jag kände sån otrolig uppgivenhet. Ville bara hjälpa till, men kunde och visste inte hur. Jag har väldigt svårt att komma över mina känslor mot personalen att jag kände mig bortglömd och önskar ibland att de kunde ha ansträngt sig lite mer och pratat mer med mig om det. Och då menar jag inte fakta om min granne och allt som hände, utan om mina känslor kring allting. Jag menar, trots att jag inte visste så mycket om allt , så visste jag mer än de flesta andra som bor här. Vare sig jag ville veta eller inte...
Jag mådde så dåligt ibland av allt att jag flera gånger funderade på att flytta. Ville egentligen inte, men kände nästan som att det inte fanns någon annan utväg.
Ibland kändes det som om jag bara ville skrika ut: JAG FINNS OCKSÅ.....
Nu har jag på EGET initiativ tagit kontakt med en psykolog då jag får hjälp med att prata om allt det här. Och det känns som att det är på tiden.
Tack för att ni lyssnade på min berättelse!

Jag kan slang på koreanska =)

Nu har jag precis kommit hem från jobbet. Det har varit full gång där. Som vanligt =).
Denna dagen skulle barnen få leka med vatten. Vi har gjort iordning ett litet förråd där vi har en stor balja som det kan leka med vattnet och en massa leksaker. De får även måla med vattenfärg på kakelväggarna. "Bråkstakarn" ville leka med en gång och jag orkade inte bråka med honom så det fick han. Sedan kom "lillen" och han rent ut sagt älskade att leka med vattnet. Eller hälla vattnet  ner på golvet. Jag blev något blöt, men det får man räkna med i jobbet. En till av de små kom sedan och lekte lite han med. Tyvärr har vi ingen bra slang eller nåt sånt så man lätt kan töma den STORA baljan. Jag fick tömma den för hand med en hink. Tog lite tid, puh.
Nu ska jag komma till det koreanska slanget. Det har nämligen kommit tillbaka en tjej som har varit mamma ledig och jag hade inte träffat henne förut. Hon verkar mycket trevlig och jag frågade om hon kom från Korea för att jag hade hört det från de andra. Hon kom från Sydkorea och jag berättade att jag hade varit där. Jag sa att jag kommer bara ihåg ett ord på koreanska. Mangdang=Full tank, och hon skrattade då och sa att det är ett koreanskt slangord.
Visste du det pappa? hehe. Så nu måste jag rusta upp min koreanska, men jag kan ett slangord iaf, hihi.
Nu måste jag städa och diska undan lite här eftersom jag får främmande imorgon.
Anna, Lina och Johanna kommer då till kvällen för en fika. Ingen av dem har varit hemma hos mig förut, så det är verkligen på tiden...
Känner som om man vill kunna dela på sig ibland när det finns så mycket som man vill göra och hinna med.
Måste även åka och hälsa på morfar med systrarna. Skäms över hur  länge sen det var man var där. Och så ska jag nån gång snart åka hem till Hökis och hälsa på Annika, Carro och katterna. Och få en GOD middag.
Hoppas ni får en fortsatt trevlig Onsdag!


I´m fighting back...

Som jag har berättat om förut så har jag ju haft väldigt tuffa skolår, och de senaste två åren har varit det tuffaste i mitt liv... Det har tagit tid och kraft att komma tillbaka igen, men nu känns det äntligen som att jag är på rätt väg=). Idag var jag hos en syo-konsulent som jag var hos en annan gång för fyra år sen. Jag mindes det inte till en början, men när jag kom dit så föll allting på plats. Den gången hade jag varit där med mamma och jag hade berättat att jag var intresserad av att jobba med barn. Jag kommer ihåg att jag tog det ganska hårt när hon ifrågasatte om det verkligen var rätt val av yrke när jag är ljudkänslig. Min tro på mig själv var inte så stark då så jag minns att jag tänkte att jag då kanske endå inte skulle klara det. Men nu känner jag mig själv bättre och vet vad jag klarar och inte klarar av. Och nu VET jag att jag klarar det. Visst är det ibland jobbiga tider i jobbet med min ljudkänslighet, men jag har alltid kunnat lösa det på något sätt. Minns även att syon hittade en barn och fritid utbildning och vi åkte dit på studiebesök. Men det passade tyvärr inte mig. Det var en så hög studietakt och jag behöver mer tid. Det kan kännas lite jobbigt ibland att man behöver det här extra stödet, men det är något som jag har fått lära mig att acceptera. Acceptera att det bara är så JAG fungerar.
Så nu har jag sökt in på Åsö för att läsa Engelska på grund nivå, fortsättningskurs. Det är inte så att jag har jätte problem med engelskan, men skulle vilja "fylla" igen några luckor. Sen tittade jag även på matten(grund) för den har jag tänkt att läsa upp efter eng. Jag tar bara en kurs i taget, då jag hade tänkt att kombinera plugg och praktik.
Så jag kommer nu att börja plugga eng i Augusti och det känns jätte bra. Jag behöver egentligen inte läsa upp några ämnen för att komma in på barn och fritid, men känner själv att jag vill börja med det här. Få in studievanan lite först.
Så nu lägger jag det gamla bakom mig.
HELLO WORLD ;)


HelgX2, första delen!

Ja, nu har det hänt en del igen sen jag skrev sist. Har lätt att bli så ibland. Speciellt om man har mycket för sig, viket jag har haft...
Förra lördan gick jag först på en riktig långpromenad utmed vattnet här på kungsholmen mot huvudsta. Jag har hittat ett roligt mål att gå till. Ungefär 40-45 min bort ligger det en 4H gård där de har lite olika djur. Jag brukar se mest fram emot att hälsa på de ursöta shettisarna och jag smög matade dem lite med gräs. Inte så farligt. Vet inte om man får mata dem, men jag kan tänka mig att det inte var första gången...
Hade sällskap av en personal som bara jobbar ibland. Alltid kul att träffa henne=) Vi tog en glass och satte oss för att njuta i solen. Jag fick ett sms från Jessica då hon frågade om jag hade lust att följa med henne och Linda T på bio. Det hade jag mycket lust till=)  Strax efter ringde Sabine och hon undrade vad jag skulle göra idag. Jag förklarade att jag precis hade bestämt att jag skulle på bio, men att hon gärna fick hänga på. Bara roligt om man är fler!
Det var tänkt att jag skulle följa med V-malm och bowla, men det skulle jag inte hinna. Men bowlinghallen finns ju kvar... Jag gick hem för att göra mig iordning inför kvällen och träffade upp tjejerna vid Centralen. Vi gick och hämtade ut biljetterna till "The reader" som vi skulle se. Sen åkte vi till Stureplan för att äta på en resturang, men det tog sån tid att få ett bord och sen att beställa så vi bestämde oss för att gå dit efter bion istället. Vi sprang in en snabbis på donken och köpte en liten burgare så länge. Vi var skithungriga och filmen var ca två timmar lång...
Filmen var väldigt "tung" vilket vi inte riktigt hade förstått att den skulle vara. Den var bra, men tung. Kate spelade hennes roll "läskigt" bra.
Efter filmen gick vi som sagt och käkade på samma ställe som vi var på innan bion.
Den här gången fick vi ett jätte mysigt bord i hörnet och vi kunde sitta och snacka ostörda. Älskar mina kompisar för det är så skönt att man kan prata om vad som helst med dem. Allvarliga saker eller lättsamma. Allt mellan himmel och jord. Det var en mycket trevlig kväll.
SÖNDAG!
På söndagen fick jag en sån lust att åter igen gå bort till 4H gården och hälsa på de söta shettisarna. Så det gjorde jag och även denna gången hade jag med mig en personal som sällskap.
På eftermiddagen ringde Bine och hon hade ett stort behov av att komma ut och göra nåt då hon suttit och pluggat hela förmiddagen. Så hon kom hem till mig och vi tänkte först gå och spela biljard vid ett ställe som ligger precis brevid mig typ. Jag har aldrig varit där, men det hade Bine varit. Men innan vi skulle gå och spela så tänkte vi få i oss lite käk. Vi gick till den närmaste pizzerian och satte oss där. Vi blev väldigt trötta och efter en stunds betänketid så bestämde vi oss för att vara lata och hyra film istället. Vi hyrde två filmer, "The Women" och "Hannah Montanna". Den förstnämda filmen verkade vara en riktig tjejfilm, men när vi började titta på den så blev vi en aningens besvikna. Den var bara jätte trög och kom aldrig riktigt igång, så vi startade den andra filmen istället och hoppades på att den skulle vara bättre. Vi hade tänkt oss en lite typisk  töntig tonårsfilm med musik, men det visade sig att det var själva serien " Hanna Montanna" Uber töntig... Men vi satt endå och kollade på den ett tag tills den även började att hacka jätte mycket. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, men det var en trevlig kväll endå.
VECKAN!
Veckan har varit lång och ganska mycket att göra då med. Jag har varit hos naprapaten igen och för fjärde veckan jobbat två halvdagar i veckan. Trivs bra med det, men nästa vecka ökar jag kanske med en till halvdag. Ett litet steg i taget.  I torsdags(Valborg + mammas födelsedag) så var jag först och jobbade och stannade kvar lite längre.
Det var nämligen Mia´s sista dag hos oss och hon skulle gå tidigt för att åka ner till Skåne. Den lyckosten...
Så det var jag, Ingrid och Gun som var kvar. Jag stannade till kl fyra när vår "lillkille" blev hämtad sist av alla de minsta. Ca fem av de större barnen var kvar när jag gick. Men jag hade inget emot att stanna lite längre.
Till kvällen skulle jag, Bine och Lotta åka till Vasaparken där vi hade hört att det skulle finnas en brasa.
Men när vi kom dit så hittade vi ingen brasa, men en snäll mamma som var där med sina barn berättade att det var inställt. Lickaså på många andra ställen. Hon sa att de skulle åka till Riddarholmen där de flesta skulle vara. Och på skansen förstås. Så vi gick i deras fotspår och åkte till Riddarholmen. Det var så mycket folk där och vi följde bara med strömmen till kajen. Där satte vi oss ner på en filt och tog fram våran piknick mat. Rätt var det var när vi satt där och pratade så kom en kvinna i ca 35-40 årsåldern och satte sig ner brevid oss. Hon kom bara och satte sig ner NÄRA oss och sa Hej, typ som om hon hade känt oss. Jag vände mig om mot Lotta då jag först trodde att hon kände henne. Men tillbaka fick jag en lika undrande blick. Likaså Bine. Hon började prata med oss och pratade om alla spärningar runt brasan där borta. Hon sa: Gud vad jobbigt det är där borta, asså jag pallar inte att vara där. Hur som helst så var hon "lite" konstig och vi hade svårt att hålla oss för skratt. Men hon gick sen som tur var. Tänk om man hade haft henne där hela kvällen=/.
Efter ett tag så började vi att frysa väldigt mycket och bestämde oss att gå närmare brasan. Men det var redan så mycket folk där så vi såg aldrig skymten av nån brasa. Det enda vi såg var röken, hehe. Så vi tröttnade och åkte sedan hem till Alexandra och hennes man Johan i Hallunda där de tillsammans med en kompis höll på att spela Guitar Hero. Det var jätte kul, trots att det inte gick nå vidare bra för mig. Sen spelade Lotta lite Tennis på Wii med Anders. Men det var ganska svårt så vi spelade bowling istället. Även det på Wii såklart. Där var jag mycket bättre och gjorde en del strike´s. När man har trevligt så går tiden fort brukar man ju säga, och det var precis så det var i det här fallet. Kort sagt gick tiden fort och vips så var kl två på natten. Dags att åka hem...
En lång väg hem, så jag var hemma igen kl tre.
Detta var första delen av de två helgerna..
Vi skrives och läses igen snart!
//Kram

RSS 2.0