Första utgång 2010

Bättre sent än aldrig.. Eller hur =)

Igår var jag först en sväng hem till mamma, katterna och gamla kära Hökis. Mös med katterna och åt mammas goda mat, mätt och belåten blev man.
Det sista jag gjorde innan jag gjorde iordning mig för den första utgången 2010 var att renskriva och skicka in min uppgift.. Det gick tillslut, nu väntar jag bara på resultatet... =/
Jag träffade tjejerna, som innebar Emili, Lotta och Sabine. Tyvärr blev vi två kort från vad det var tänkt från början för Madde hade tyvärr fått huvudvärk och Jessie skulle upp tidigt nästa morgon.
Men det kommer ju fler tillfällen, eller hur tjejer ;)
Hur som helst så var det en hur kul och skön kväll som helst. Vi gick till ett ställe som heter La Cucaracha och ligger ungefär vid skrapan/Skanstull. Lite tråkigt var att vi mestadels typ var de enda tjejerna på dansgolvet, och även nästan de enda som dansade. Killarna stod löjligt och tittade på. Kom igen och dansa killar...
Men jag vill absolut gå dit igen, för den häftiga miljön( ett gammalt kloster) med stenväggar. Mysigt.. Och så jävla bra musik, man ville inte annat än att vara på dansgolvet =)

                       

Idag har jag mest legat hemma i soffan i Hökis och glott på tv, nu är jag jäkligt trött på Mtv, och deras " My super sweet sixteen" Inte nog med att dem alla är så otroligt bortskämda och diviga, utan de visar ju bara samma avsnitt om och om igen... Aja, nog klagande för idag...
Jag kom nyss hem från en trevlig kväll på greken med Jessie och Madde. Vi pratade mycket om skidåkning och jag hoppas verkligen att vi kommer iväg en dag alla och åker lite utförs. Vore himla trevligt och kul =)
                                 


Maria Montessori

Idag har jag ägnat mig åt att tvätta( jätte kul, inte) pluggat och tittat på en film om Maria Montessori på svt play för studierna och mitt eget intresses skull. Blev mycket rörd över hennes historia och hennes kärlek till barnen.
Jag själv gick i en montessoriklass i två år på mellanstadiet, och jag minns att jag trivdes i arbetssättet.

Sen var jag tvungen att ta en liten pause, så jag träffade systrarna Palmqvist för en fika i gamla stan.
Ett mysigt café nere i en av de gamla spännande valven. Café Art tror jag det heter. Har varit där två gånger nu.
Lär väl bli fler gånger då jag och tjejerna har bestämt att våra söndagsfikor ska bli en tradition =)
Mysigt att fika!

Finally a satisfying day

Idag tog jag mig iväg till jobbet. Det var väldigt lugnt och skönt, på grund av att Maggan var borta på Mulle med de större barnen. Vi hade det väldigt mysigt och dansade och lekte för fullt =)
De är så otroligt söta och varje gång jag kommer så önskar jag att jag kunde vara där varje dag.
Speciellt också när jag märker att barnen tycker det är kul när jag är där, och när kollegorna säger att de gärna vill att jag är där hela tiden =) Men jag måste göra det som jag känner är bäst för mina studier just nu.
Men jag har i alla fall bestämt mig för att komma och praktisera en dag i veckan, hur lång den dagen blir har jag inte bestämt ännu.

Resten av dagen har jag ägnat mig åt att plugga, träna och gått på husmötet på V-malm vilket innebar en vild diskussion om personers olika smak i filmer... Nog första gången som något sådant har dykt upp. Lite nyttigt tycker jag.. Bra att kunna diskutera om saker.

Nu ska jag krypa mig till kojs och se fram emot att gå upp imorrn och tvätta, Yeeh right...
//Kram

You don´t wanna mess with me today...

Helgen har varit bra, var och såg Avatar, 3D versionen med ett glatt gäng från V-malm.
Den var riktigt bra, skulle lätt se den igen, snyggt gjord, snygg kille med =)

Igår (söndag) så vet jag inte riktigt vad jag gjorde.. Var helt väck, trött, seg och satt som fastklistrad framför tvn och tittade på Robinson som jag inte följt alls. Men där fastnade jag.. och glömde bort tiden. Fick rusa till T-banan för att snabbt ta blå linje till centralen för att träffa Madde och Jessie över en fika.
Väldigt trevlig söndag och idag har jag varit i skolan på föreläsning. Pratade på vägen hem med en klasskompis som verkar va trevlig. Vi hade sällskap på bussen till slussen =)

Vad har annars hänt? JO, jag har tappat mitt sl-kort, åkt till Bine i Huddinge för att hämta en speciell bok till plugget, hon hittar inte den som jag verkligen åkte dit för( men alla andra, vilket ju är bra iof) men så jävla irriterande ironiskt...
Så, idag när jag kom hem och skulle gå och handla, tar ut plånkan ur väskan, tänker" vad lätt den är" Öppnar den och upptäcker att mitt bankkort är borta, likaså alla mina småmynt som jag är 100% säker på att jag hade och kanske nån sedel. Suck... Nån jäkel har alltså lyckats ta mitt kort och det andra ur min plånbok, ur min väska som jag alltid har med mig. Fattar verkligen inte hur det har gått till.. Blir så himla ledsen på att det finns människor som verkligen är så fräcka att de stjäl från någon annan. Jag menar, jag kan på ett sätt förstå varför det kanske händer i länder som Sydafrika, de försöker ju bara överleva.. Men här??
Aja, nu är allt spärrat och fixat iaf, som tur är så gick det smidigt och snabbt, och jag borde ha fått ett nytt i slutet av veckan.
Avslutar inlägget med en glad nyhet iaf, jag fick VG på min första uppgift i skolan och det är jag jätte glad och lättad över. Nu är det bara att börja på nästa...
Imorrn ska jag åka och hälsa på barnen igen, och de stora barnen , kollegorna=)
Hoppas ni har haft en bättre måndag än jag.
//Over´N´Out

Ledarskap på hjärnan...

Var ett tag sen jag skrev nu igen. Den här veckan har varit rena berg och dalbanan.
Första föreläsningen på B&F programmet var i måndags och det kändes väldigt bra.
Det var ungefär 8 stycken där, två killar vilket var kul.  (Tyvärr inte så vanligt med killar som läser B&F)
Vi pratade om grupp processer och olika faser som man tillsammans går igenom i en grupp. Väldigt intressant faktiskt.
Efter det gick jag på en informationsträff och innan jag åkte hem igen så hade jag en studieplanering med min lärare. Jag har fått min första uppgift, om ledarskap och olika ledarskapsstilar vilket  jag har suttit och försökt tråckla ihop hela veckan.
 Känner att jag har fått väldigt tur med en bra lärare iaf som jag har haft flitig kontakt med via mejl enda sen jag började i måndags.
Skulle åka hem till Bine i huddinge en kväll för att låna några utav hennes böcker från när hon studerade till barnskötare, men när jag hade kommit enda fram till karlbergs station så upptäckte jag att mitt sl-kort var spårlöst borta.. Och jag hade inga kontanter... Om jag ska vara ärlig så kände jag att jag bara hade lust att lägga mig på marken och gråta. Men jag gick hem istället för det var svinkallt och mina fingrar höll på att domna bort =)
När jag hade varit hemma och hämtat kontanter så kom jag iaf till slut till huddinge, men det skulle till att bli en ännu roligare överraskning för mig. När Sabine öppnar dörren så är det första hon säger att hon har hittat alla böcker förutom den som jag speciellt var ute efter. Ja, vad f*n ska man säga...
Idag har jag mest suttit framför datorn och letat runt på nätet efter information om ledarskap och ledarskapsstilar.
Men jag har iaf varit en sväng till bibblan och lånat en bok som kanske kan vara till någon nytta.
Ikväll blir det filmtime med vännerna =) Koppla bort plugget från hjärnan ett tag och bara ha det trevligt.
Hoppas ni alla har en trevlig kväll!
//Kram


It´s about give and take

And you obviously don´t get that...
SAD!!!

This is my time, just mine

Att du inte frågade mig om skolan gjorde mig inte förvånad..
Att du inte la märke till att jag klippt mig mm gjorde mig inte förvånad..
Att du faktiskt frågade mig om resan gjorde mig väldigt förvånad...

Men jag måste erkänna att jag börjar tappa intresset, kanske är det ett bra tecken ?


I wanna go back...

Halloj, var ett tag sen. Har varit mycket, och så har jag varken orkat eller känt för att skriva.
Nu är jag hemkommen sen några dagar tillbaka. Längtar tillbaka såååå......
Har haft det helt underbart och sett och upplevt mycket. Man kan inte annat än att gilla det landet.

Igår kom Bine hit och vi har snackat av oss allt som hänt den tid vi inte sett varandra. Vi lagade mat tillsammans och sen film och mys på kvällen. Imorse kollade vi på en klassiker, favorit dansfilm medans vi åt frukost.

I wanna go wild and crazy...

...But do I dare?

"Hemma i Joburg, och idag hade vi besök av pappas shef och hans fru som kommer från England.
Det var trevligt och vi pratade och skrattade mitt under ett jätte regnoväder utanför.

Imorgon ska jag, Linda och Annika åka till frissan som alla svenska fruar tycker är så bra. Mamma bokade tid till oss alla tre innan vi ens kom hit. Jag vill göra något ovanligt, klippa mig kort eller färga håret mörkare eller nåt.
Vill inte se ut som jag alltid gjort.. Bara börja om och förbereda mig för min nya start hemma.

Om jag ska berätta lite om resan hittills så kan jag inte med ord beskriva hur vackert det var i Kapstaden. Alla dessa otroliga vyer av böljande fält efter fält med vindruvsrankor. Och i City där man kan känna sig säker och man ser folk på stan, svarta som vita. Det är något som jag saknar i Joburg, att det inte känns lika säkert att bara gå omkring och att man även kan se vita vandra runt på gatorna. De gör inte det i Joburg, de svarta går och de vita åker bil. Trist, men så är det..

Känner att jag aldrig vill lämna Sydafrika, det har kommit att ligga mig varmt om hjärtat, precis som Thailand.
Men jag har ju ett liv hemma också, men ibland drömmer jag om att bo utomlands igen.
I´ll take one step at a time!


Nyar i Kapstaden!

Hej alla!
Har sitter jag nu pa ett internet caf'e och syrran sitter och pluggar bakom mig. Annika, mamma och pappa har akt ner till stranden. Jag brande mig igar nar vi var i en Nationalpark har i Kapstaden, sa har lite svart for att vistas i solen idag.... Punkterna far saga sitt...
Igar( nyarsafton) var vi pa en Rock Circus show dar de hade artister som sjong och akrobater.
Mamma kommenterade en av akrobaterna, en kille och sa: Vad bra han var, och jag svarade, du menar att han var snygggggg.  Det var valdigt underhallande och bra musik, men det basta maste jag ju anda saga var nar showen var slut och det nya aret borjat och det kommer in ett glatt gang med Afrikanska( morka) killar. Da blev det verkligen halligang och alla stod upp och dansade. Lite trakigt var det bara att det typ kanske bara fanns hogst 10 morka afrikaner i publiken. Men man kan enda se en skillnad pa uppdelnigen har mellan svarta och vita fran i Johannesburg.
Har kan man iaf ibland se blandade familjer med svarta och vita.
De har tva natterna som vi har bott har i Kapstaden sa har vi bott pa ett ganska enkelt Guesthouse, och det har varit mysigt.  Men nu inatt och nasta sa ska vi bo pa en vingard, ska bli mycket spannande att se hur det ar =)
Tyvarr har jag lite svart att lagga upp nagra bilder, sa det far vanta till senare.
Hoppas ni alla har det bra dar hemma i sverige, Kla er varmt =)
/Kram

RSS 2.0