Här vare såpbubblor!

Halloj i holken. Idag har jag jobbat igen eftersom jag inte jobbade i onsdags och jag vill hålla mig fast till att jobba två halvdagar i veckan. Idag har det varit helt otroligt fint väder. Solen värmer så skönt och barnen hade det roligt ute med att blåsa såpbubblor och rita med tavel krita på asfalten. Så fin har nog gården aldrig varit=)
Tyvärr dock väldigt mycket bråk idag bland våra killar speciellt, men jag hade fullt upp med att ta hand om "Lillkillen" (han som inte kan gå) för han trodde vi kanske var sjuk. Han kändes väldigt varm och han ville bli buren eller sitta i knät nästan hela tiden. Stackarn, tyckte så synd om honom. Precis innan lunch så gick jag in med honom lite tidigare än alla andra och han var verkligen hängig. Jätte varm, och då så ringde vi om att de skulle komma och hämta honom.
När jag kom hem så ringde mamma och pappa och det var roligt att höra från dem. Annars har jag väl mest suttit och försökt (förgäves) lägga ihop de sista pusselbitarna på pusslet. Det är bara blåa bitar kvar och alla ser typ likadana ut. Nu är det inte många kvar, men endå så passar ingen. Så det måste ju sitta någon fel nånstans. Frågan är bara var, och att ta reda på det är ju bara tröttande att tänka på.
Tittat på "Så ska det låta" och så ringde Jessica vilket var en glad överraskining. Alltid kul att få ett oväntat samtal.
Och något som man undrar över är att varje gång som man ringer till nån så ska man prata om när man ska träffas. Ibland kan det faktiskt bara vara trevligt att prata lite.. Fråga hur ens dag har varit osv.
Men man ska inte kasta sten i glashus, jag är inte bättre än andra på detta. Jag bara klargör det lika mycket för mig själv som för er.
Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra, det kommer ju att bli fint väder. Så ute ska man väl försöka vara.
Kanske bara gå en sväng till nån park i närheten, ta en långpromenad och kanske en glass på vägen i solen.
På eftermiddagen blir det nog bowling med V-malm.
Hmm, funderar... Kanske blir det ett danspass på söndag med Jessica och Annelie.
Nu ska jag snart sova, är sent.
//Kram

Min tanke...

Hej! Idag gick jag till praktiken, gjorde inte det igår då jag var hemma och genomled månadens svåra dagar...
Det är så himla skönt nu när man är ute med barnen och det blir både roligare för oss vuxna som barnen när det börjar bli varmare och man slipper alla vantar som är så jobbiga att sätta på dem. Föräldrar köper jämt för stora vantar..  "Lilla bråkstaken" var igång igen och fick utbrott och skrek och kastade saker och sparkade bara för att jag hade sagt åt honom att han inte fick ta en spade ifrån en annan liten pojke. Herregud vad de kan hålla på... Men jag förklarade för honom att jag skulle ha sagt likadant till vem som helst. Efter det och lite mer skrik och sparkar så ignonerade jag honom och började leka lite tittut med de andra barnen, och vips så var han där, glad som en sol igen=)

När vi skulle in så hade "Lilla My" kissat på sig och jag skulle in och hjälpa henne att byta till tort. "Lilla bråkstaken" skulle kissa på potan och när jag höll på med att hjälpa "Lilla My" så kissade han utanför pottan och golvet blev blött.
Oj, oj, oj. vissa dagar blir det så här. Eller vilka dagar blir det inte så här???
Efter lunch för de små och de skulle sova så var våra stora flickor(5 år) jätte duktiga och hjälpte till med att hålla koll på de små så att de inte sprang omkring innan Maggan kom, och det var nästan så att man inte fick vara där. De sa: Marielle, du kan gå. Vi håller koll på dem, hehe. Jag backade tillbaka och tittade istället på. Så gulliga och duktiga det var...

Nu till något som påverkade mig väldigt mycket idag.Det var när det kom förbi en kvinna som ville låna toaletten. Hon hade med sig sitt barnbarn och förklarade i stort sett med tårar i ögonen att hennes dotter( mamman till barnet) låg på akuten för en elakartad tumör som de hade hittat efter ett svårt kejsarsnitt. Tydligen så hade läkarna först sagt att de som de hade sett först inte var något. Men så hade hon blivit dålig och hon hade åkt in akut och det var då som de hade hittat den elakartade tumören.Jag hoppas för allt i världen att hon kommer att bli bra!!! Min tanke går ut till henne och hennes nära idag!
//Kram

En lugn måndag!

Idag har jag tagit det lugnt. Kan behövas med en sån dag ibland. Känns lite konstigt att jag inte jobbar, men jag trivs med mitt nya schema då jag jobbar två halvdagar i veckan. Har blivit mycket bättre på att inte lägga på mig för mycket. Och börjar tänka mer och mer att det kan vara helt ok att säga nej ibland. Trots att det dock kan ta emot lite. Men man gör det ju för ens eget bästa...
Kl halv ett kom min ena kontaktperson hit för att ta en liten promenad. Så vi var väl ute i ca en halvtimme och det var riktigt skönt att komma ut lite. Inte jätte kallt och solen värmde skönt.
Resten av dagen känns det nästan som om jag bara har suttit uppe på plan två och forsatt med att lägga mitt pussel som jag köpte igår. Inget avancerat(är halvbra) . Kunde inte hitta något direkt fint motiv, men jag hittade ett med en stad som motiv. Vet dock ej vilken stad. Det är på 500 bitar. Jag har kommit ganska långt, men det är pillrigt.
Nu innan jag gick ner till mig så kändes det som att jag satt i timmar och blev helt TOKIG för att jag inte kunde hitta en viss puselbit. Men envis som man är så gav man inte upp och jag hittade den tillslut. Så då är jag nöjd för idag=)
Jag ska nu titta på youtube klipp med Susan Boyle från Britains Got Talent. Som jag älskar det klippet. Har ni sett på det? Och hört henne sjunga? Sett allas miner och reaktioner innan och när hon börjar sjunga. Helt fantastiskt...
Jag tycker och tror precis som hon som sitter i mitten av Juryn att det är det "The biggest wake-up call ever"
Jag grät första gången jag såg det.. Att hon inte har fått synas tidigare är en fråga som nog många ställer?!
Senaste gången jag blev så här rörd av någon som bedömts av sitt utseende och inte insidan först är när Paul Potts sjäng, även han i Britians Got Talent. Jag tycker det är alldeles för sällan som man får sånna här Wake-up calls.
Kom ihåg, insidan är viktigast!!!!!!!!!!! Och gå in på youtube och se klippet!!!!
//Kram


Boliboli- Bompaaah

Halloj!  Idag e jag på ett strålande humör. Först så gick jag till psykologen och sedan naprapaten. Känns verkligen som att det börja göra nytta nu, får bra övningar som jag ska göra osv.. Och det har faktiskt blivit bättre=)
Sen städade jag badrummet och klädde upp mig för en kväll ute med Bine. Hon skulle nämligen bjuda mig på resturang. Tjusigt värre;) Vi gick och åt på en grekisk resturang och jag tog favoriten: Plankstek. Mums filibaba...
Sen fick Bine en idé. Hennes kollegas kusin har en karaoke bar där man är i egna små bås. Vi hade aldrig varit där förut, men pratat om att gå dit nångång tidigare. Vi ringde lite bara på måfå, och vips så hade vi beställt ett bås kl 21 för en timme. Det kostade 270. En del, men ganska roligt om man vill ut lite och kanske fira nåt. Vi firade ju min födelsedag i efterskott. Man kunde vara 6, 9 eller 30 personer i olika bås. Kan tänka mig att det skulle vara väldigt kul om man var några stycken nån gång som gick dit=P
Vi hade väldigt kul i alla fall och hade även lite kul med Bine´s kamera. Gud, våra miner varje gång som de som jobbade där öppnade dörren. Bägge två stelnade till och slutar tvärt att sjunga. Man blev ju helt vettskrämd av dem. De bara öppnade dörren ibland och sa att nu är si och så många minuter kvar. Sista låten var det lite jobbigt bara för de väntade på en där ute, och de bara stod och glodde in på oss. Men Bine fortsatte att sjunga medans dem kom in och jag skulle betala. Hehehehehohohohohohohahahaha.... Ja, gud vad kul det var! Måste verkligen ha dem där filmsnuttarna sen asså. Kommer att kissa på mig av skratt vettja.
Sen åkte vi till ett café runt stureplan och där råkade vi träffa på Bine´s ex. Vi satt där och tog en varsin varm choklad för vi var frusna. Tvärs över gatan låg Stockholms finaste resturang "Riche" där Bine´s syrra jobbar som kallskänka. Så vi gick över för att hälsa på henne. Vi visste inte om vi skulle kunna komma in först för det var en jätte kö in, men Bine chansade och frågade väktaren om vi fick gå in endå och hälsa på hennes syrra. Det fick vi och det kändes nästan som lite V.I.P känsla av allt ihop. Lyxigt värre. Det var smockfullt med folk där inne, men vi kom fram i alla fall och jag fick se den så omtalade magen på Vronkan=)  Hon e gravid alltså, om ni inte fattade det ;)
Sen var det snabbt ut igen och vi fortsatte lite ner mot vattnet för att fota lite. Vi gick lite catwalk och hade roliga saker för oss. På vägen hem så mötte vi en inte så charmig kille som sjöng en liten serenad för oss, hehe. Gud, vi råkade titta åt hans håll och han börja skutta fram mot oss och sjunga HÖGT "You were always on my mind" och alla omkring bara stirrade på oss. Heregud, har aldrig varit med om nåt liknande. Efter den shockartade upplevelsen så gick vi en långpromenad till Hötorgets tunnelbana. Och det var då som vi började att sjunga på Bolibompa av någon anleding. Och då sa Bine att hädanefter så skulle hon tilltala mig med Boliboli och då svarade jag- Bompaaah.
Vet  inte varför, men himla kul tyckte vi att det var i alla fall.  Men vi är ju lite barnsliga av oss. Och så jobbar vi ju på dagis också=P. Men enligt mig själv så tycker jag det är högst hälsosamt att vara lite barnslig!!!
Så var barnslig och STOLT!
Nu är jag trött och ska gå och lägga mig och sussa sött....
Boliboli- Bompaaah ;)

Tillbaka i Sthlm!

Nu är jag hemma i sthlm igen, och det är både skönt och lite tråkigt att vara tillbaka. Hemresan gick bra den med och när vi ungefär var i Södertälje så var vi alla jätte hungriga.  Ni vet, nästan så hungriga så man mår illa.
Så vi beställde pizza på hemvägen och hämtade sedan upp den i centrum på hemvägen.
Sen sjönk vi alla nerför tvn och käkade pizzan tills vi blev proppmätta.
Möttes dock bara av en inte så fräsch doft i dörren då Olivia hade bajsat, igen nere i källaren=( Vad ska man göra med henne. Trodde faktiskt att det skulle bli bättre nu när det blir varmare ute. Att hon då istället skulle gå ut och göra sina behov. Men icke... 
Sen blev det inte alls som planerat. Linda och David åkte hem till David och en kompis till Annika skulle komma över på kvällen. Det var tidigare bestämt att vi skulle ringa mamma och pappa på kvällen när vi hade kommit hem. För pappa fyllde år(grattis pappa) Men det blev aldrig av... Så efter lite gräl med syrran(ni vet syskonkärlek) så åkte jag hem till mig och tittade på tv och pratade om helgen med personalen.
Idag vaknade jag sent( var även uppe sent) och jag gjorde inget speciellt till kl blev två och jag bestämde mig för att gå ut på en liten promenad. Den här gången tog jag min vårjacka och sneakers, haha. Jätte skönt att komma ut lite i friska luften, men gud vilken skilljnad på att gå på promenad här och i Nässjö. Här är det så himla mycket folk överallt. Kan kännas lite för mycket ibland känner jag och jag saknar tystnaden och det "stilla" livet i Nässjö.
Tror att det passar mer min sinnesstämning just nu i alla fall. Ringde upp Bine på vägen och pratade lite med henne och bestämde att vi ska träffas på lördag för en skön promenad b.l.a.  Men samtalet bröts flera gånger och efter det tredje försöket så gav vi upp. Hörde knappt varandra heller för det var så mycket oväsen i bakgrunden.
Efter promenaden så var jag lite trött så jag vilade ett tag och gick sedan och handlade med sällskap av en personal. Inte för att jag behöver direkt stöd med att gå och handla, utan mer för att det är roligare än att gå ensam.
Senare kom planeringen, veckans planering, och då har jag gjort det som jag skulle idag... =)
Nu på kvällen har jag suttit där uppe och kollat på tv. Kollade nyss på en serie på 1an som heter " Familjen Babajou"  och den påverkade mig starkt. Det var tredje avsnittet, men jag har inte tittat på det förut. Det här avsnittet handlade om att familjens pappa kom hem från Afrika och ville att barnen/hela familjen skulle flytta med honom dit. Men föräldrarna kom inte överens och de beslutar att barnen får bestämma själva. När man ser det så är man så tacksam att man har föräldrar som fortfarande är tillsammans och älskar varandra. Skulle aldrig kunna tänka mig hur jobbigt det känns att gå igenom en skiljsmässa. Det blev även väldigt känslosamt när det var en scen när pappan skulle åka tillbaka till Afrika, själv. Jag tänkte då tillbaka på det jobbiga avskedet då vi sa hejdå på flygplatsen till mamma och pappa. Några tårar fälldes...
Men nu mår jag helt okej igen och jag försöker istället att titta på nåt som är uppmuntrande.
//Kram

Vår i Nässjö stad!!!

Just nu sitter jag framför farmors dator i Nässjö och skriver. Mina systrar Linda och Annika och Lindas pojkvän David kom och hämtade mig igår med bil hemma hos mig på kungsholmen. Vi begav väl oss iväg runt halv tio tiden.
Strålande sol och klarblå himmel, kan det bli bättre?!
Resan gick bra och vi stannade i Gränna för att äta lite lunch.
Framme på Källgatan så möttes vi av glatt vinkande farföräldrar=)  Vi satte oss ute i den gröna och lika välskötta trädgården som vanligt för en fika. Visade david runt och pratade gamla minnen.  Mycket trevligt hade vi.
Nu är Linda, David och Annika ute och hjälper farmor och farfar att sätta upp hammockoen, eller var det kanske en poncho, hehe (internt skämt) .
Kanske åker vi en sväng till Risabo och hälsar på hästarna, men senare blir det fika och kvällsmat i Hästerum hos Åsa och Göran i huset. De har tydligen fått vatten dit in nu...
Nä, nu kanske man skulle ta och gå och hjälpa till lite, när det mesta redan är gjort, hehe.
Glad påsk på er!!!


Fullt hus =)

Gud var trögt det kändes att komma upp imorse. Men iväg kom jag i alla fall, och jag fick en dundrande huvudvärk på vägen till bussen. Som tur var så hade jag värktablett i väskan som jag tog när jag kom fram till jobbet.
Alla var inne när jag kom och de hade dukat upp ett jätte fint påsk-långbord inne i det stora lekrummet. Där inne fick inga barn vara före lunchen, så det fick hålla sig i korridoren och det matrum som vi brukar äta i, i vanliga fall.
Efter ett tag gick vi alla ut och en av våra stora killar hade med sig sin storebror på besök och de var mycket ambitiösa och sopade gården åt oss =)
De två nya barnen har jag fått träffa också, och de är en kille på 17 månader och en tjej på 3 år. Deras mamma var med och de kommer från Canada. Ingen utav dem kan eller förstår svenska. Så nu blir det till att öva upp sig i Engelskan.. Tex en sak som jag tänkte på idag och undrade vad det hette, Spade. Ni vet när man sitter i sandlådan och gör sandkakor och använder en "spade"  Nu fick jag det löst i alla fall. googlade och fick upp att det heter just "spade" på engelska också.  Fast med engelskt uttal såklart. Dem verkar vara väldig gulliga i alla fall och jag hoppas att de kommer att trivas. Det är ju väldigt mycket nytt för dem just nu, i ett nytt land där de inte förstår språket och allt.
Tror att de är så att de har flyttat hit för ett jobb som pappan har. Utlandsjobb precis som pappa har. Men man kanske får veta lite mer när jag får chansen att prata mer med föräldrarna framöver.
Först och främst så ska jag prata om "fullt hus" på jobbet och födelsedagsmiddagen kommer lite senare.
När vi sedan gick in så skulle alla barnen måla påskägg, och jag satt med lillkillen i famnen och målade ett påskägg jag med=)  Full rulle var det verkligen idag, och det är himla kul att äntligen vara tillbaka.
Stannade dock lite längre än jag hade tänkt, tyckte att de behövde min hjälp. I alla fall tills alla smårbarn hade gått och lagt sig efter lunchen. Föresten, super duper god lunch av Gun. Som vanligt!
Åkte hem och bytte om lite snabbt för att sedan vända i dörren och åka vidare hem till Hökis.
Systrarna var ute och handlade när jag kom hem, inte ens några katter syntes till. Men de dök upp lite senare, precis som Linda och Annika. Det var då vi fick för oss att vi skulle ut och plantera i blomlådorna, så vi tog fram alla mammas "roliga" blomfrön ur garaget och började så. vad vi sådde är en annan fråga. De enda som vi visste att vi sådde var "tagetes" . Ja, det får helt enkelt bli en överraskning. Nånting måste ju komma upp, hehe.
Vi tyckte vi gjorde det väldigt bra i alla fall.
Nu har syrrorna "dukat" bordet "fint" och gud vad jag önskar att jag hade min kamera. Men den har jag tyvärr glömt hemma hos morfar. Får åka och hälsa på honom snart, nu är han ju hemma från sjukhuset igen. Vilket är bra...
Annika och Linda har hållt på och "retat" mig hela eftermiddagen och inte velat säga va det blir för mat. De håller på och larvar sig och säger att det ska bli baconsoppa med bacon och, ja helt enkelt allt möjligt med bacon. fast jag hela tiden endå visste vad jag skulle få för nåt. Annikas "sommarkyckling" som hon brukar göra och jag älskar=)
Jaha, nu blev det helt plötsligt smurfdisco här hemma. Alldeles nyss så gav Sandra oss ett smakprov av hennes senaste "mästerverk" på pianot som ingen kan spela på. Nu är maten färdig och vi väntar bara på Carro.
Då blir det fullt hus här med=)
//Kram


Ett år äldre, Hurra Hurra Hurra!!!

Nu är dagen kommen, man är åter igen ett år äldre...  Jag sov inge bra inatt, men det skiter jag i, inget ska förstöra denna dagen.. Jag ska snart börja göra mig iordning, klä på mig mina nya kläder och sminka mig=)
Jag bokade en tid för färgning och klippning igårkväll. Nutid heter salongen. Hittade det på nätet och jag har aldrig varit där. Hoppas att de är bra.  Det ligger i närheten och det är skönt, slipper man stressa.
Klippningen sker kl 14:00 och nu måste jag äta lite "sen" frukost innan jag gör mig iordning.
Hej på ett tag!

Oj, oj vad fel det kan bli. Eller vad fel man kan tänka. Jag hade bara fått för mig att det var bestämt att vi skulle ha födelsedagsmiddagen ikväll, men egentligen så var det inget bestämt. Måste säga att vi systrar tyvärr inte har varit så bra på att höra av sig till varandra på ett tag. Annika ringde imorse och grattade mig=) Likaså gjorde mamma.
Vi bestämde i alla fall att vi ska grilla (om vädret tilllåter) imorn kväll och Linda kommer hit till Sthlm nu sent ikväll.
Carro kommer hem till halv åtta, så då tänkte vi äta. Vet inte om kanske Sandra också kommer. Sandra och Carro är gamla barndomsvänner och Carro har flyttat in till Annika. Hoppas att kvällen bjuder på många skratt.
Idag har min dag bjudit på både skratt och tårar...
Var och klippte mig idag och blev jätte nöjd. Det blev slingor, en lite ljusare blond och en lite mörkare koppar aktig färg. Det ser väldigt naturligt ut, vilket är bra. Det känns jätte skönt att äntligen bli av med de där slitna topparna, jag behåller längden ett tag till=)
När jag kom hem så var jag hungrig och gick sedan iväg med en personal för att hämta hem lite god thaimat.
Sen var personalen också jätte snäll och bakade en riktig "marielle kaka" En riktig chokladkaka. Den var jätte god och jag åt tills jag nästan sprack, hehe. Så det blev en ganska bra dag endå. Trots vissa misstolkningar.

Nu måste jag gå och lägga mig, för jag börjar jobba igen imorn. Ska bli jätte kul och spännande att komma tillbaka.
Träffa alla igen ,och så har jag hört att det har börjat två nya barn... Spännande saker....
Tack så mycket för alla  fina gratulationer!
//Kram

Shopping gör världen till en finare plats, i hjärta och sinne =)

Idag har mitt humör verkligen gått upp och ner, som en bergodalbana. För det första så vaknade jag av en jobbig dröm. Drömde att jag blev arg och irriterad på mamma av den anledningen att hon hade gått in i mitt rum och städat det, det vill säga rotat och gått igenom mina saker. Jag bodde fortfarande hemma hos mina föräldrar i drömmen.
Lite lustigt det där med städandet, och att mamma städade mitt rum. Jag menar, det gjorde hon kanske när jag var liten men på senare år har hon gett upp med det... Hehe, är inte den bästa på att hålla ordning =/
Hur som helst så vaknade jag på riktigt dåligt humör, trots att jag försökte intala mig att det bara var en dröm.
Men ibland är det ju så att känslan som man hade i drömmen håller i sig ett tag.
Blev på lite bättre humör efter att jag hade fått i mig lite frukost och kom på att jag skulle vilja hitta lite nya kläder till imorgon. Eller bara för att förnya sig lite.
Gick först till Lindex med en personal och provade massa olika plagg, men hittade bara en leopardmönstrad klänning på rea där. 99 kr tyckte jag var bra. Men den tror jag är mer för i sommar.
Sen gick jag själv vidare till H&M och där hittade jag ett par typ mörkgråa jeans ( som jag ska komma i) ,  en jätte fin ljusgul blus och till det matchande halsband och örhängen i guldpläterat samt en senapsgul scarf och guldglittrande ögonskugga. Guuud, vet verkligen att jag har shoppat loss idag =/ Men det var bara så länge sen som jag gick ut och shoppade bara så här. Och så mår man ju jämt så mycket bättre efter.. Ord från en sann shopaholic!!!

Men tyvärr höll inte den glädjen i sig så länge, för när jag kom hem så blev jag påmind om att jag skulle ha haft samtalsstöd med personalen för ett sen. Jag hade helt glömt bort det i min isolerade shoppingparadisvärld =/
Inte meningen alls, och glädjen som jag nyss känt av mina "fynd" övergick i stress. Jag behövde även något mellanmål i mig och såklart hade jag inget hemma så jag var tvungen att gå och handla en snabbis.
Efter samtalet så började det kännas bättre i alla fall, och jag har nu som en sann tjej provat mina nya kläder och kombinerat dem på olika sätt. Imorgon så funderar jag på om jag skulle försöka hitta nån drop in frisör. Har länge gått och funderat på det. Och såklart bestämmer man sig i sista minuten. Skulle i alla fall vara himla roligt om man även kunde fixa till håret tills imorn, nu när man har så fina nya kläder =)
Skulle vilja färga håret lite mer åt det röda eller guld. Och så har jag funderat länge på om jag skulle våga klippa lugg. En ganska lång lugg endå, precis i linje med ögonbrynen eller nåt sånt. Men först tror jag nog att jag ska rådfråga frisören om det...
Inatt ska jag drömma om mina nya fina kläder och accosiarer =)
//Kram

Pusselkväll=)

Tänkte först skriva om gårdagen som jag spenderade hemma hos Jessica och Patrik.  Var hemma först på dagen och gjorde inget speciellt. Ja, lite nytta gjorde jag i alla fall. Har börjat med de gummibandsövningar som jag skrev om tidigare. Skönt att ha kommit igång med dem nu känner jag. Runt halv fyra så kom jag hem till Jessie och Co.
Jessica och Patrik hade varit ute och cyklat. Cyklat på Jessicas nya cykel=) Hann tyvärr aldrig se den, men det får bli en annan gång. Kanske vi kan ta nån cykeltur i sommar tillsammans?! =)  Måste bara åka hem till Hökis och kolla om vi har nån cykel som står kvar i garaget. Känns som om vi har haft så mycket otur på de senare åren och fått de flesta stulna. När jag var liten så var det jämt fullt med massa olika cyklar där i garaget. Bara att ta en när man behövde. Förhoppningsvis så finns det kanske nån kvar i alla fall.
Åter till gårdagen. Vi hade mycket trevligt och la pussel. Skönt och avslappnat att göra så där på en söndag...
Inget särskillt, utan bara sitta där och pussla, småprata och så. Satt nog där i några timmar, tills vi blev hungriga och bestämde oss för att åka och handla.  När vi kom hem så lagade vi till lite Tacos, mmmm mums. Det var gott med lite mat i magen. Tog en paus i pusslandet och la en duk ovanpå. Som magi så var pusslet borta och vi kunde sitta där och titta på film och dippa gurka, morötter och paprika. Vi kollade på " Slumdog Millionaire"
Den var faktiskt väldigt bra. Värd all sin bra kritik som den fått. Man får verkligen en inblick i hur det kan vara att växa upp så där som "slumbarn" i Indien. Fast det är ju inte bara så i Indien, utan jag såg många likheter från hur det tex är i S-Afrika och andra länder som jag varit i. Tror att det är ganska nyttigt att se sådant, för att kunna uppskatta mer hur bra man har det här hemma. Trots att det dock kan vara ganska jobbigt att se det också.
Sen var jag väldigt trött och det var dags för mig att bege mig hemåt igen. Tror att jag kom hem runt halv tolv tiden.
Stupade i säng...
Idag sov jag kanske till tio tiden eller nåt sånt. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Städa lite om jag orkar.
Eller det kanske vore skönt med en promenad i det fina vädret=)  Om mitt knä tilllåter det vill säga, jag har börjat få ont i en gammal skada i knät som jag råkade vrida till för ca två somrar sen =/

En dag kvar tills jag blir ett år äldre. 26 år fyller jag och jag har väldigt svårt att fatta det..
Känns lite i hjärtat att mamma och pappa inte kommer att vara här då, men de ringer nog så jag får prata lite med dem i alla fall. Lite mer familj blir det istället till kvällen. Min syster Linda som bor och pluggar i örebro kommer hem och så ska vi ha en födelsedagsmiddag tillsammans hemma i Hökis. Precis vad jag vill och känner att jag behöver.
En kväll med mina fina systrar.
Ringde även och pratade med jobbet idag. Sa mitt förslag om att jag ska jobba på Onsdagar och Torsdagar, mellan kl nio och tolv. Dem tyckte det lät väldigt bra och ser fram emot att jag ska komma tillbaka. Vilket jag själv också ser väldigt mycket fram emot. Det har tydligen också börjat ytterligare två till nya barn. Vet inte i vilka åldrar än, för Gun hade så ont om tid så vi hann inte prata så länge. Men det ska bli mycket spännande att få träffa dem.
Nu önskar jag er en forsatt bra Måndag=)


Pingis e kul =)

Idag sov jag länge, men var också uppe sent igår så ;) Pappa ringde mitt i min sena frukost. Fick en dagens"predikan" som jag ska fundera på. Pappa pratade bland annat om att jag kanske skulle prova på Yoga.
Om man är ute efter sinnesro så kan det kanske vara bra. Det kan i alla fall vara värt att testa. 
Skulle ha, men orkade inte gå på en promenad idag. Var bara så himla svårt att motiveras till att gå ut =(
Så har mest suttit inne hos mig idag, kollat på tv och suttit vid datorn. Känns lite trist eftersom det ju var så fint väder ute idag... Men som sagt så var det segt att komma ut... 
Jag spelade lite pingis igen i alla fall. Det är faktiskt en rättså rolig aktivitet. Höll på ett ganska bra tag, men till slut fick vi sluta för att jag blev så hungrig. Jag orkade inte laga nåt, så jag gick till donken. 
Ikväll har jag kollat på Robinson. Missade det förra avsnittet, men blev glad när jag hörde att hon "Bea" hade åkt ut. Tyckte bara att hon var så himla korkad i första avsnittet när hon beslöt sig för att "riva" huset som fanns där vid träsket. Ganska osmart tyckte jag. Och det bara för att hon inte tyckte att det var så "trevligt" där. Herregud, jag menar, det var ju det enda de hade. " Man tager vad man haver" 

Imorgon ska jag hem till Jessie, bara umgås och ha trevligt.
Titta på hennes nya cykel =)
Nu ska jag sova zzzzzzzzzzzzzzzzz
 

My time to talk!

Nu har jag inte skrivit på ett tag igen. Men har tagit tag i ganska många saker (för mitt välbefinnande) som har tagit mycket energi. Jag har varit hos naprapaten tre gånger nu. Första gången var det mer undersökning och de andra två så började hon mer att massera och behandla. Varje gång jag är där så känns det som att tiden går alldeles för fort.
Det känns som om jag har så många "knutar" som måste lösas upp. Varje behandling är på 40 min.
Hittills har jag fått följande hemläxor från naprapaten.

1. Tänka på hållningen
2. Göra två olika övningar med gummiband. 30 upprepningar för varje övning. Helst varje dag.
3. Röra på mig mer, tex ta promenader.

Själv tycker jag att jag har varit ganska duktig på att tänka på hållningen. Jag märker när jag sjunker ihop och rätar då upp mig igen. Speciellt kan jag märka att jag sjunker ihop när jag sitter och tittar på tv.
Promenader har jag börjat med lite smått, dock inte börjat med gummibanden än =/

Idag har jag varit hos psykologen för första gången. Jag var ganska nervös och lite förväntansfull. Men ville inte hoppas för mycket på att hon skulle vara bra. Jag har tidigare bara haft erfarenhet av dåliga och uppriktigt "konstiga" psykologer. Men jag tyckte faktiskt att hon var trevlig, lyssnade bra och jag kände att jag ÄNTLIGEN verkligen blev hörd... Känns som om jag har så mycket inom mig som jag måste få ut. Och det är skönt att komma till någon och prata ut hos, om sig själv utan att man ska känna sig som en pratkvarn och egocentrerad ;)
Utan hon är där bara för att prata om MIG och INGEN annan!

Efter psykologen har jag pratat lite till och spelat lite pingis med personalen. Vet inte vad som flög i mig ( måste vara det fina vädret) men kände bara så för att hitta på nåt. Nåt anorlunda. Och det där pingisbordet står ju där varje gång man kommer hem. Och bara väntar på att få bli spelat på =)

Kvällen har bjudit på: Så ska det låta och Berg flyttar in.

Helgen blir nog ganska lugn, kanske träffa Jessie på söndag.

Till farmor!
Jag kan inte förklara hur ledsen jag känner mig att jag inte har hört av mig.
Det enda jag kan säga är att jag är otroligt ledsen och ber om ursäkt. Jag har inte orkat prata med någon (närastående) direkt på den sista tiden. Bara så himla jobbigt att känna press att man måste försöka förklara vad som händer och hur man känner när man knappt själv vet det... Det enda som jag vet är att allt är en hel sopa just nu. Något jag inte kan ta på.  Men det är absolut självklart att jag kommer till er. Vi kommer (era tre hårvåfflade små, nu stora barnbarn =) Det ska bli underbart skönt att komma iväg och byta lite miljö. Älskar att komma till er i Nässjö och uppleva känslan av att sitta i ateljen och pyssla och lyssna på musik, kassetbandsböcker som när man var liten.
Och även träffa hästarna och ryckta och pyssla om dem lite. Mocka om det skulle behövas ibland, hehe.
// kramar


RSS 2.0