Roliga lekar=)

Imorn kommer det att bli kräftskiva här på västermalm. Ska bli himla kul. Kom med förslaget att man kunde göra lite lekar. Brukar alltid lätta upp stämningen;)
Visste redan en del som dessa:

Hälsa och byta namn!

Gruppen spatserar runt i rummet hur som helst. När man möter en person hälsar man på varandra genom att skaka hand. När man hälsat och sagt sitt namn händer något magiskt - personerna som just hälsat byter namn med varandra. Nu har båda således ett nytt namn. Man spatserar vidare, möter en ny person, skakar hand och byter återigen namn, dvs man byter det namn man fick i förra hälsningen och får ett nytt. Om man hälsar på en person som vid det tillfället har ens riktiga namn, så har kedjan "lyckats" och man får gå och sätta sig och titta på. Mot slutet sitter de flesta och tittar på och till slut är det bara två personer kvar, och alla hoppas på att de har varandras riktiga namn. Har de det har leken gått ut och alla är vinnare!



Choklad och påklädning!


Tag fram en chokladkaka, en skärbräda, en kniv och en gaffel, en tärning och en mössa, vantar, och en halsduk.

Deltagarna sätter sig i en ring med chokladkakan i mitten. Någon i ringen börjar slå tärningen för att försöka få siffran 6. Om han/hon inte får den siffran så fortsätter man skicka runt tärningen. Den deltagare som först får siffran 6 sätter på sig vantarna, mössan och halsduken och börjar försöka skära ut en chokladbit från chokladkakan med hjälp av kniven och gaffeln medan tärningen fortsätter gå runt i ringen. När nästa person har fått siffran 6 så får deltagaren innan sluta skära vare sig han/hon har fått en chokladbit eller inte och nästa person får börja försöka skära ut en bit.
Leken är slut när det inte finns någon chokladkaka kvar. Fast det kan ta ett tag.


(Gjorde denna en gång när vi bodde i Thailand och firade jul med en Australisk familj som bodde i vårt hus. Har typ aldrig skrattat så mycket...)

Sen hittade jag några andra på internet.

Mördaren och detektiven!
Deltagarna sätter sig i en ring på golvet. En deltagare väljs ut till detektiv och får lämna rummet. En deltagare väljs ut som mördaren. Ropa in detektiven som nu ska försöka lista ut vem mördaren är. Mördaren slår till genom att i smyg blinka till sina offer som faller döda ner på golvet.

Djurleken!

Alla utom en sätter sig i en ring. En lägger sig i mitten av ringen och säger namnet på ett djur. Sedan ska någon av dem som sitter i ringen härma ett sådant djur. Den i mitten ska då försöka lista ut vem det är som härmar.


Alla dessa är mycket roliga, så använd dem på er nästa kräftskiva eller fest=)
Får meddela imorn hur det gick, och vem som åt mest kräftor,en liten hint(jag)haha


Hej och hå kräftstjärtar små;)




Kommentarer
Postat av: Kristin

Hej! Såg adressen till din blogg på Facebook och blev lite nyfiken. Vilka bra tips på lekar. Jag tror bestämt att jag kommer låna några av dem till en kräftfest jag ska ha snart.

Kramar Kristin

2008-08-21 @ 20:10:11
URL: http://krika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0